söndag 31 maj 2009

Till mor och möss i huset!

Den här lilla blomsterplanteringen tillägnar jag alla mammor i världen! Ni är underbara och fantastiska, glöm aldrig det, så här kommer världens största grattis till er alla på mors dag! ♥

Mors dag! Visst är det något speciellt med den dagen. Kommer ihåg när jag var liten flicka och plockade små blombuketter till min kära mamma. Igår stod min 4 år gamla Simon och tisslade och tasslade med vår rara grannflicka. Han sade: -Wilma, vet du vad det är för dag i morgon, mors dag! När de fick se mig började de snabbt att viska och de var så söta när de planerade sin hemlis! Vi får se vad det blir, kanske en bukett med väldoftande syrener.

Det lilla hjärtat i planteringen hittade jag förra året på Inredningskompaniet i Upplands väsby. Jag köpte flera stycken då som jag använde till olika morsdag-arrangemang men ett kunde jag inte låta bli att spara åt mig själv.

Några av de små zinkschablonerna har fått flytta in i tallrikshyllan som en söt liten påminnelse. Idag ska vi fira morsdag med en utflykt till Haga parken. Picknick och ett besök till fjärilshuset står på agendan. Det ska bli väldigt mysigt och kanske hinner vi även med ett stopp vid den fina "Mulle Meck" lekparken i Järvastaden.

Söta små möss har blivit tillfälliga gäster hos oss. De är på genomresa här ett par dagar innan de ska transporteras till sin slutgiltiga destination som är hemlig än så länge. Hittade sötnosarna på en handarbetsblogg som jag tyvärr har glömt bort namnet på, ska försöka luska lite. Vackert hantverk och dessutom är de gjorda av ekologisk ull - varmt och skönt till små "fossar". Det blev kärlek vid första ögonkastet!
Önskar dig en underbar
pingstdag och mors dag!
Kramar Anna-Lena ♥












fredag 29 maj 2009

Det brinner i knutarna...

God morgon!
Den närmsta veckan kommer det bli lite glesare mellan mina inlägg. Studierna måste avklaras och en del smyckesbeställningar måste göras. Tidsoptimisten har ett lite pressat schema just nu men jag presterar nog kanske också bäst under en lagom stress och därför får jag åsidosätta bloggen och mina besök hos er ett par dagar. Huga, hur skall det gå!!!! Jag kommer nog och smygtittar lite grann utan att lämna kommentarer, hoppas att det är ok ♥!
Mina urvuxna träskor har blivit dekoration på vår veranda. Hade inge aning om att fötterna kunde bli större efter det att man fött barn, då skulle jag köpt en storlek större...

En liten hängare har också kommit upp på väggen därute. Ska bli mysigt att tända lite ljus där någon kväll!
Hoppas att du får en riktigt härlig pingsthelg!
Kramar Anna-Lena ♥


onsdag 27 maj 2009

I blåsväder...ärendet ligger på högsta nivå!

Efter en lång dag med utflykt till Skansen med 36 elever kände jag mig jättetrött när jag kom hem. Tröttheten berodde nog delvis på en mindre incident som hände idag: " Jag, min slarvmaja, tappade ett av skolans busskort på stan". Busskorten är ju hårdvaluta i skolavslutningstider, då var och varannan klass åker på utflykt. Skolan som jag arbetar på är ganska stor, närmare 600 elever, och då kan ni ju tänka er att korten används rätt frekvent nu. Under dagen lyckades jag dock att tränga undan tanken på kortet ganska bra men på tåget hem kändes det som att domedagen började närma sig med stormsteg.
Jag blev därför helt överlycklig när jag lyssnade av min telefonsvarare och hörde att mitt busskort ligger på högsta nivå i Sverige, hos vakten i Rosenbad. Regeringen fixade min kris idag kan man säga!!!! Tusen tack för det!!! Jag blev oerhört lättad och slapp min energislukare. Usch, det var ett riktigt"blåsväder" jag hamnade i idag! När jag kom hem stod maten på spisen och puttrade och med lite tända ljus på bordet i stormen mådde jag genast mycket bättre! Tack kära make!
I afton har jag rumsterat om lite i vår hall. På den lilla byrån som är gjord av två moppebyråer från IKEA har jag lagt en liten gästbok. Tänkte att det kunde vara kul med lite "live" kommentarer från våra gäster som besöker oss.

Har en passion för anteckningsböcker. Köper de flesta jag kommer över. Vet inte alltid vad jag ska ha dem till men det brukar alltid utkristallisera sig så småningom. Den här söta boken är från Indiska.

Jag blev så oerhört glad häromkvällen när jag fick min andra award av Åsa med den underbara bloggen "Vitt och vältummat". Det är alltid lika inspirerande och mysigt att besöka hennes blogg. Denna award vill jag sända till alla härliga bloggare som förgyller min tillvaro och jag har även valt ut några särskilda guldkorn som jag besöker ofta. Jag hoppas att ni blir lika glada som jag blev! Jag sänder awarden vidare till:

♥ Elsa med bloggen "Elsas" som alltid bjuder på fantastiskt vackra och fina inlägg i lantlig stil.
♥ Annika med bloggen "Min dröm om lantstil" ! Annika inpirerar mig enormt med allt fint pyssel som hon gör. Kika in hennes senaste trådsmide a la Annika!
♥ Maria med bloggen "Villa krutbruket"! Alltid lika spännande att följa de senaste inläggen om hennes husbygge tillsammans med älskad sambo.
♥ Mia med bloggen "Ardisias hem"! Här bjuds på mycket vackert för dig som älskar lantlig stil. Se och njut, sök och du skall finna!
Det var allt för i afton,
en god natt önskar jag dig!
Kramar Anna-Lena♥

tisdag 26 maj 2009

Lite äkta vara...

I måndags tog jag med mig svärmor och hela konkarongen till en av mina favoritloppisar, Varuförmedlingen, som ligger i Knivsta precis vid stationen. Min förhopppning var att köpa en gammal mopedväska i present till min kära make på vår åttaåriga bröllopsdag! Tyvärr gick jag bet...och tror ni att jag ångrar mig nu, 50 kronor kostade den. Förstår inte riktigt hur det hela gick till men jag tror att det berodde på att väskan var i konstläder. Nåja, man får lära sig en läxa av den här historien...nästa gång jag tvekar är det bara att slå till!!
Jag hittade dock några söta handmålade små tavlor för 5 kr st och de fick följa med mig hem. Fastnade särskilt för den lilla tavlan med liljekonvaljer. Kära svärmor var oerhört snäll och köpte något väldigt fint till Maja, en gammal, röd Emmaljunga dockvagn. Vagnen har gjort megasuccé här hemma och lilla Maja kör stolt runt sina dockor i vagnen. Bilder på vagnen kommer en annan dag.
Vi håller som bäst på och anlägger en liten rabatt på framsidan och idag när vi begav oss ut på stenjakt hamnade jag i liljekonvalley! Ett grönt hav av denna vackra blomma bredde ut sig i skogen. Plockade ett stort fång av äkta vara som jag har spritt ut lite här och var i huset och det doftar helt ljuvligt!

En liten bukett hamnade på barnens bord ute på verandan. Apropå barnen så håller jag på och gör "smultron åt barna för det tycker jag de ska få"! Mycket smultron blir det i vår stenpartirabatt på framsidan.

De senaste dagarna har jag också ägnat mig åt lite biologisk ogräsbekämpning. Min kära make är lite arg på Linné som ställt till det för oss. Tänk om maskrosen kunde bli klassad som blomma i stället för ogräs. Varje morgon kryper jag runt på alla fyra med rumpan upp i vädret och jagar små solar. Undrar just vad vår nya granne tänker... hon kan inte vara riktigt klok, det finns ju kombi-stroller! Men, hos oss kommer ingen konstgjort ogräsbekämpningsmedel in och så är det bara. Sedan kan man ju fråga sig om jag är envis eller bara dum?!?
"Rosor slår upp ur den hårdaste mark, likt sol över mörka gärden. Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämna det åter. Dig vill jag följa i vinter och vår och alla min levnadsdagar!"

En skön afton önskar jag dig som hälsar på!
Kramar Anna-Lena ♥



måndag 25 maj 2009

Första hjälpen och bröllopsdag!

♥God morgon♥

Förbered er på hjärtinvasion här på bloggen. Jag har sökt med ljus och lykta efter hur man gör för att infoga små hjärtan över hela nätet, kom faktiskt till sista sidan på hela internet...hihi... innan jag lyckades skriva rätt sökord. Ganska skrattretande men det är enormt enkelt...man svingar sitt spö...trycker på knappen alt och därefter på siffran 3 (på det numeriska bordet) och vips dyker ett sött litet hjärta upp. Det finns massor av olika tecken och för er som har windows kan man söka under program, tillbehör och slutligen teckenuppsättning. Oh la la la, så glad jag blev!
Här är en liten första hjälpen låda som jag håller på att göra i ordning. Idag ska jag ge mig ut på jakt efter handtag till sidorna.Tror att vi kommer att få stor användning av vår lilla "första hjälpen" låda till alla sommarknän framöver.

Texten är målad med en färg inköpt på Flugger. Den är egentligen en metallfärg som heter "metalpaint" ( märke decoArt) som går att använda både ute och inne. Färgen är helt suverän, kostar en slant men är värd varenda krona. Går lätt att applicera, täcker fint och är helt perfekt för skönskrift av olika slag.

Måste tacka Maud med butiken "Gårdsromantik" för de fina små zinkschablonerna. Hade enbart tänkt använda dem som dekoration men nu fick de ytterligare ett användningsområde då jag använt dem som mall till texten på lådan. Beställde flera saker från Mauds fina butik och då jag velade lite fram och tillbaka med vad jag ville ha gick det att ordna utan problem. Superbra service och jag kan verkligen rekommendera ett besök i hennes fina webbbutik!
Här är en liten bild på hur mitt loppisfynd såg ut före omvandlingen.
Idag firar vi vår åtta-åriga bröllopsdag. Tänkte överraska kära maken med något i afton när han kommer hem vid nio-tiden. Tar tacksamt emot lite tips från er! Får kanske bege mig ut i förrådet och leta upp 50-talsnattlinnet jag hade på min möhippa!

En härlig måndag önskar jag dig!
Kramar Anna-Lena ♥





söndag 24 maj 2009

I väntan på...

sin placering hamnade "Carpe diem" tavlan som jag beställt från "Detalj och snickeri i lantlig stil" tillfälligt på vårt vitrinskåp i köket. Är så glad över vår fina tavla, tack Eva och Johann! Har tänkt hänga upp den på väggen i vårt allrum men inte hunnit med det än och det tar ju såååå lång tid, en skruv i väggen bara. Dagarna går så fort härhemma att vi knappt hinner med att blinka. Allt trädgårdsavfall som skulle iväg till återvinningsstationen igår står fortfarande kvar.Tycker inte att vi hinner med något annat än alla vardagsbestyr om dagarna. Ni vet, tvätta, handla, plocka undan, städa och laga mat. Vet att jag borde fokusera mer på saker som faktiskt blir gjorda än allt som vi inte hinner, men det är lättare sagt än gjort.

Jag hade tänkt att tavlan skulle hänga uppe i vårt allrum men för var dag som går undrar jag om den inte ska få stanna kvar nere. Ska testa och skjuta in den lite mer framför spegeln. Tycker att den är vacker att se på och om jag har den på nere kommer jag att se den mycket mer om dagarna.Under helgen har jag i alla fall äntligen fått upp en gardin som legat på köksön i månader och väntat. Gardinen är sydd av ett gammalt lakan och jag önskar att jag själv kunde få ta åt mig äran men jag har hittat den på Tradera. Men nu vet jag hur jag ska bära mig åt för att sy egna gardiner av mina gamla lakan.

Vad har jag/vi då gjort under helgen? Jo, jag fick en liten idé om en bänk, och efter att vi snickrat och målat bänken, fick jag en ny idé om en rabatt och när vi grävt ur för rabatten, fick jag en ny idé om att lite stenar vore fint och efter att ha plockat stenar....neverending story som ni förstår. Fler som känner igen sig??? Lite av en omvänd Alfons Åberg: "Barn, mamma ska bara...."Bilder på bänk och rabatt kommer nog lite längre fram, sisådär i augusti skulle jag tro.

Nu ska jag kurera min ömma och mörbultade kropp med ett varmt bad!

En fortsatt skön söndag önskar
jag dig som tittar förbi!
Kramar Anna-Lena ♥

lördag 23 maj 2009

Rött är sött...

och även om vitt är min favorit tycker jag att lite färg kan vara fint emellanåt, speciellt för barnen. De senaste dagarnas väder har mer lockat till lite inomhuspyssel och då den loppistokiga mammans och familjens veranda har börjat bli smått övermöblerad fick den här lilla soffan flytta in i vårt arbetsrum. I den lilla soffan, som blev ett ypperligt elementskydd, har jag ställt lite korgar med Majas favoriter. Hon har ju inget eget rum ännu så jag gör mitt bästa för att skapa en liten mysig hörna åt henne i vårt arbetsrum.
Prickar är jag svag för och små dockserviser med. Den här servisen i plåt från Clas Olsson passar vår lekglada två-åring perfekt. Skönt att inte behöva vara orolig för att någon del ska gå sönder och skada små händer.
Nu ska jag skynda mig ut för att storröja lite ute i förrådet. Med lite tur kanske jag hittar något fint som jag glömt bort där.... Tusen tack för alla goa kommentarer. De gör mig sååååå glad ska ni veta!
En härlig helg med massor av mys önskar jag dig!
Kramar Anna-Lena ♥



torsdag 21 maj 2009

Ju fler kockar...

desto sämre soppa. Våra blåbärsmuffins blev inte så vackra men desto godare. Simon var väldigt stolt över sina blå-lila muffins-kratrar och medan vi avnjöt dem med ett glas mjölk häromkvällen införde han en ny husregel: "Den som bakat får två"!

Husmoderns bästa vän kom väl till pass för att rädda vår köksmatta från alla blåbärsfläckar. Vårt nästa bakprojekt kommer nog att bli Leilas härliga choklad cupcakes. Receptet finner du här.

(bild lånad från recept.nu)
Visst ser de helt underbart goda ut! Egentligen borde man baka mycket mer ofta och fylla upp hela frysen. Det är ju bara att ta fram och göra frostingen sedan. Det blir ju mycket godare och dessutom utan läskiga tillsatser. I sommar ska jag försöka baka ofta!
En härlig helg önskar jag dig!!!
Kramar Anna-Lena ♥

onsdag 20 maj 2009

Lite uttjatat kanske...

men jag måste visa mitt senaste "låpisfynd"! Idag när vi kom hem från affären hade några kreativa barn bland annat vår söta grannflicka arrangerat en egen "låpis" ute på gatan. Utbudet var dock inte så stort, det fanns många maskrosstjälksarmband och några få hägg- och syrenblommor. En snäll pappa hade nog redan handlat det bästa...

Då jag vet att lilla Maja är väldigt förtjust i halsband frågade jag om det inte fanns några sådana till försäljning och de små loppisgummorna ordnade ett åt mig på två röda!! Priset var väldigt lågt satt, bara 1 kr men jag gav dem dock 10kr. Billigare och mycket finare en HM´s men jag får dock lite dåligt samvete då jag stödjer barnarbete av detta slag... hihi...men, vem vet, kanske mitt generösa bidrag på längre sikt stimulerar framtidens nya företagare. Vi får hoppas på det senare.

Önskar er alla en riktigt
skön och härlig långhelg!
Kramar Anna-Lena ♥

tisdag 19 maj 2009

Sängarnas nya kläder...

Våryran har smittat sig till pojkarnas rum. Deras rum är lite New England inspirerat, tycker att det passar dem. Sängarna har fått nya ljusblå sängkläder från "Steninge collection" som tyvärr inte tillverkas längre! Har sett fina ljusblå kuddar från Gripsholm som skulle passa bra till men får lägga lite band på mig själv ett tag.
Före omdaningen såg det ut så här... De ljusblå sidoväggarna man skymtar i bakgrunden skulle jag vilja klä i vitmålad pärlspont. Projekt för några regniga sommardagar kanske???

Gamla skrivmaskiner är kul prylar att träna skrivinlärning på. Färgbandet har tröttnat dock.
Gissa vem som plitat här? Stylisten eller Hugo, kanske båda två??

Jordglobar är mysiga att ha som kvällsbelysningen och väldigt användbara vid barnens alla 1000 geografifrågor. Är jätteglad för jag har hittat en nästan exakt likadan som står ute i garaget och väntar tills det är dags för egna rum, utbyggnad är på gång.

Små burkar för pennor och allehanda ting är praktiskt. De här är gjorda av gamla konservburkar som är målade med metallfärg och stjärnorna är servettdecoupage. Det är en smaksak om man tycker om stjärnor eller inte. Spetsarna är säkert dåliga pilar enligt "Feng shui" men jag tycker om stjärnans form och perfektion. Dessutom finns det många härliga associationer till stjärnor:
Sikta mot stjärnorna eller min personliga favorit "Per aspera ad astra" som betyder genom svårigheterna mot stjärnorna!
Det var lite detaljbilder från bröderna boys rum...man kan ju undra månntro varför jag inte visar några helbilder från deras rum...Hihi...det är faktiskt städat men batteriet i kameran tog slut. Visst är det typiskt!

En härlig tisdag önskar jag dig!
Kramar Anna-Lena ♥



måndag 18 maj 2009

För sommarens espresso...

hittade jag dessa små, söta mocca-koppar på en loppis idag! Hade lite flax för de är inga märkeskoppar och jag betalade bara 15 kr för 5 koppar, sådana fynd gillar jag. Godset i kopparna är lite tunt men det går ju bra att förvärma koppen med lite varmt vatten innan servering.
Sprang över dessa köksdon med, gissar att de har med bak att göra men är lite osäker på exakt vad. Först trodde jag att de var en slags mönstertyllar till kakor men en del av mönstren såg mer ut som mallar. Kanske någon som läser det här vet vad det är????

Då det är min lediga dag idag hade jag med mig mina pojkar, de börjar bli rätt härdade och som tur är lockar fortfarande leksakshörnan på loppisen lite grann. Lillebror gjorde ett riktigt kap när han kom hem med tre små dataspel och en liten fickradio för 20 kr. Han satt glad och nöjd på vägen hem och lyssnade på musik i sin lilla radio till storebrors förtret. Ja, det är inte lätt alla gånger...
När vi kom hem kändes det lite mörkt och ruggigt - här har det regnat hela dagen- så det blev middag med levande ljus. Mysigt! Det blir allt mindre av den varan under den här ljusa tiden på året!
Apropå ljus måste jag berätta att jag har förälskat mig i doften "clean cotton" från Yankee Candles. Det ljuset doftar, mycket riktigt som namnet antyder, som den ljuvligaste, renaste tvätt ! Jag kan verkligen rekommendera ett köp av detta underbara doftljus. Jag avråder dock inköp av Plantagens kopia "fresh linen", den doftar nästan inget alls när det är tänt!

En fortsatt god afton önskar
jag dig som kikar förbi!
Kramar Anna-Lena ♥





Apropå cupcakes...

så måste jag visa vad jag bakade till min sons kalas när han fyllde fyra år. Fniss.. gick ni på den? !? Drömma kan man ju alltid göra. På våra kalas blir det andra bullar.... Nej, den här söta lilla piraten gjorde en mamma som vi känner till hennes sons 2-årsdag och piratkalas. Visst är den fantastiskt fin. För att inte göra oss andra vanliga dödliga lite lätt beklämda bör jag tillägga att hon och hennes familj driver båder restaurang och café. Det är riktigt "farligt" när man blir bjuden hem till dem på fika för det går inte att motstå alla hennes goda bakverk.

Skulle gärna ha en eller två vackra cupcakes i min lilla glaskupa i köket men det får nog bli blåbärsmuffins eller något liknande i stället.

En skön måndag önskar jag dig som kikar in!
Kramar Anna-Lena ♥

söndag 17 maj 2009

Från gardinluft till...

saftkalas. I går när mina små gossar var hos en kompis och Maja sov passade jag på att stöka lite i min trädgård. Kände mig rätt orkeslös och jag gick mest runt och kikade lite på blommor och blad då jag kom på var mina spetsgardiner jag använde förra sommaren låg. I vanliga fall brukar jag hänga dessa gardiner på verandan, framför min kaprifol då den börjar vissna ned fram mot sensommaren.
Nu åkte gardinstången upp i äppelträdet i stället. Ett alldeles lagom ansträngande pyssel för en rastlös mamma med halsfluss. Ett bord och lite blommor från häggen och ett par stolar fick flytta dit.

Brickan på bordet är ett loppisfynd som jag har målat vit. Har tänkt skriva dit en text, håller som bäst på och klurar på den.

Lite saft och bullar åkte fram i väntan på att pojkarna skulle komma hem.

Insåg att glaskupan jag köpt på Panduro är alldeles för liten för ett kaffekalas i min familj. En större står nu på min inköpslista...

Min belöning för mödan att göra lite fint fick jag när barnen kom hem. För det första min lilla estet Simon sa när han kom hem var:
-Men mamma, vad fint du har gjort!! Då blir man glad!

Innan jag slutar måste jag visa en liten bild från vårt plommonträd. Det är helt översållat med blommor, har nog aldrig tidigare sett så många blommor på det trädet någon gång. Bådar gott!
Solen skiner än så kanske det blir ett till saftkalas idag.
Hoppas att du får en skön
söndag med mycket sol!
Kramar Anna-Lena