söndag 27 september 2009

Nyckeln till framgång!

Hej!

Förra veckan var jag på en oerhört bra föreläsning av Susanne Pettersson som är utbildad kommunikolog och arbetar som idrottspsykologrådgivare åt svenska idrottsförbundet. Föreläsningen hette "Ta fram kraften" och fokus låg kring hur man som individ ska nå sina mål. Susanne var oerhört inspirerande att lyssna till och hon förmedlade de mest fantastiska sanna historier jag hört på länge. När man studerat likheter hos framgångsrika personer som nått otroliga mål t ex idrottsstjärnor har man funnit följande gemensamma nämnare:

Håll i dig! Här kommer nyckeln till framgång:

1. För att nå målet måste du ha bestämt dig!
2. Du kan försätta dig i goda tillstånd när så krävs. Vända negativa tillstånd. Det här kan man lära sig genom att associera goda händelser och disassociera dåliga. Man ska lära sig att Assa och Dissa!
3. Du måste tro på dig själv!

Visst verkar det enkelt! För att nå målet måste du också tydliggöra dina egna intentioner (no shit, sherlock, hur ska man annars kunna hamna på rätt väg, om man inte vet vad man vill?). Det jag tror att Susanne menar är att man ska tydliggöra sina egna visioner och mål och slutligen medvetandegöra sin egen handlingsplan för att uppnå målet.

"Min dröm är att bli bäst i världen och göra
det som ingen annan har gjort"

Får du chansen att se Susanne Petterson föreläsa tycker jag verkligen att du ska ta den! Om du blir nyfiken på att lära dig mer om "nyckeln till framgång" kan du alltid läsa mer om det i Susannes bok "Ta fram kraften inom dig" som går att beställa här! Själv tänker jag beställa den nu!

Hoppas att du får en skön start på veckan!

PS. Oooops, glömde visst bort att jag skulle avslöja lite hemligheter om mig själv i det här inlägget. Det får bli en annan dag. Dags att köpa lite omega 3, tror jag, hi hi...

lördag 26 september 2009

Hjärtans fröjd...

Vad kan nu då detta vara? En liten ledtråd är att den här lilla saken följde med mig hem från Sigtuna igår. Jag har blivit lite svag för luffarslöjd och trots att denna lilla sak inte är äkta vara fick den följa med hem. Jag älskar ju hjärtan och att den faktiskt är lite användbar gjorde ju inte det hela sämre.
Nu vet nog alla vad jag har köpt och ni har gissat helt rätt. Det blev ett litet grytunderlägg. Äntligen kan jag förpassa åtminstone ett av mina fula korkunderlägg till soptunnan.
Jag tyckte att den gamla, lilla silen som jag hittade på loppis förra veckan passade bra ihop med underlägget.

På den lilla hängaren i köket hänger även ett litet gammalt förkläde som jag använder varje dag *ler*! Smyckeskatten uppe till höger är en väldigt praktisk förvaring för mina ringar under matlagningen. Nu blir det lite paus över helgen för jag ska åka med hela familjen ned till Malmö och hälsa på kära släkten.

Hoppas att du som kikar förbi får en härlig helg!




Posted by Picasa

fredag 25 september 2009

Underbara ting...underbara värld!

Vilken härlig dag jag har haft! Den hopplöst morgontrötta mamman fick sig lite sovmorgon till 7.30, superskönt! Efter det gick jag upp och skrev klart mitt PM som skulle in till universitetet idag. Tidsoptimisten är i farten igen som ni märker. Konstaterar att jag arbetar bäst under lite press. Lagom är bäst dock!

Mitt på dagen unnande jag och kära maken mig lite kvalitetstid tillsammans. Vi åt en mysig lunch och därefter shoppade vi (läs jag) loss lite grann. Den här månaden har vi äntligen efter sex års gnetande och sparande med föräldrapenning fått ut två hela löner. Fantastiskt härligt! Ja, det kändes faktiskt som om vi hade vunnit på lotto! Hemskt att erkänna att man är en slav under konsumtionen. Ska bättra mig för egentligen går det hela lite emot mina "Dalai Lama principer"! Det är nog därför shabby chic stilen passar mig så bra.
Tog mig också en liten sväng till favoritbutiken "Underbara ting" i Sigtuna. Alla bilderna i det här inlägget är från den butiken. Det är verkligen en butik som ligger mig varm om hjärtat. Jag hittar alltid något fint därinne, både för lilla som såväl stora plånboken. Här finner du underbara ting, fina saker i lantlig stil bland annat från Lisbeth Dahl, Miljögården, Madame Stoltz, House Doctor och Greengate.

Det enda jag inte tycker om med affären är att det är svårt att lämna den utan att bli ruinerad, man vill nämligen köpa ALLT därinne, *ler*!

Den här vackra lampan och flugskåpet hade gärna fått följa med mig hem. Idag köpte jag bara lite småsaker. Det blev lite nytt till badrummet men bilder på det kommer i ett annat inlägg då det inte är helt klart ännu.

Tro det eller ej, men efter den här härliga shoppingsvängen hämtade vi barnen och hann även med en sväng med båten ut på sjön i höstsolen. Ute på fjärden med Steninge slott som utsikt satt vi i solen och fikade. Det var otroligt vackert med solen, vattnet och alla fina höstfärger. Tack du underbara värld!



Grand finale på vår härliga dag blev en sväng förbi thai-restaurangen där vi plockade upp lite hämtmat, lyxigt värre! Nu ska jag packa kappsäcken för i morgon bär det av till Malmö där vi ska besöka kära makens bror& co. Det kommer garanterat att bli jätteskoj och kanske lite fina bilder till ett inlägg. De bor nämligen i ett vackert 20-talshus. Gissa om att jag är avis på dem!

I nästa inlägg kommer jag även att berätta lite mer om mig själv. Jag har också fått den roliga utmaningen att avslöja tio saker om sig själv och den kan jag ju inte motstå. Det har varit väldigt roligt att få läsa om allas avslöjanden för nu känns det som att jag känner er alla ännu mer! Tusen tack för alla goa kommentarer, de gör mig väldigt, väldigt gott!


Hoppas att du får en underbar helg med massor av mys.
Varma höst




Posted by Picasa

måndag 21 september 2009

Man kanske skulle skaffa sig en Ernst...

( bild lånad från nätet)
men det behövs ju inte för jag har ju min kära make Bengan, hihi...Snart är vi äntligen klara med vår badrumsrenovering och drömmarna om andra små projekt har redan börjat ta fart. Lite pärlspont här, ett infällt fönster där och så vidare men vad jag egentligen syftar på är att man kanske skulle skaffa sig ett väggord av Ernst. Mycket klokt har han sagt denna man, förvisso är en del citat omskrivningar men vad sägs om:

"Det är drömmarna som driver oss framåt!"
"I det enkla bor det vackra!"
"Jag tycker man ska unna sig en skön paus då och då!"

Väggorden med citat av Ernst går att köpa på flera olika webbutiker bland annat hos "My first room" och "Systrarna sockervadd" och de erbjuder ju även många andra fina väggord för den som är intresserad.

Att det vackra bor i det enkla är inte svårt att förstå. Tänk vad ett rum kan förgyllas med små enkla detaljer, lite frukt, blommor och personliga saker. Mitt senaste enkla, vackra är den här gamla, stora spånkorgen som jag fyndat på loppis. I korgen har jag för tillfället placerat lite kuddar men tanken är att vi så småningom ska ha den för filtar och plädar i vårt sovrum.
Korgen är gammal och har fin patina. Tror att den ska få vara precis så men jag är ju förstås frestad att måla den vit och skriva dit något passande, kanske "det är drömmarna som driver oss framåt"! Tycker att det citatet är slående, vad vore vi utan våra drömmar...

Men just nu ska jag åtlyda citat nummer tre och unna oss en skön paus. Visst drömmer jag om målade golv, omgjorda möbler och vacker pärlspont på väggarna men nu kan det få vänta ett litet tag. De här orden kommer jag helt säkert snart att få äta upp. Om en vecka eller så har vi troligtvis några nya mini-projekt på gång här i huset men de är kanske inte lika krävande och fordrande som en hel badrumsrenovering.

Unna dig en skön paus!
Varma måndags

Posted by Picasa

söndag 20 september 2009

Den som väntar på något...

gott väntar aldrig för länge! Jag har länge sökt med ljus och lykta efter en vit terrin och häromdagen, lätt stressad inför kvällens förberedelser, sprang jag äntligen på den hos Pingstkyrkans loppis. Den är inte så stor och locket fattas men den är VIT! Gissa om att jag blev glad.
Hemma fick den genast plats på middagsbordet. Testade lite med plättar i luften men ville ha ett litet arrangemang i den. Våra köpta blombuketter låg väldigt risigt till då jag kom på att det kanske fanns lite blommor i trädgården. På jakt efter mossa upptäckte jag till min stora förskräckelse att vi knappt har någon längre i vår gräsmatta och vi som alltid har varit självförsörjande på den fronten, hihi.... Våra omsorger om gräsmattan har äntligen börjat ge resultat...vet inte om det är bra eller dåligt för mossa är faktiskt väldigt skönt att gå på! I stället fick det bli ett arrangemang med lite kärleksört och lammöron.

Gårdagens afton tillbringades med min familj. Vi bjöd på en förrättstallrik med räkor och lax och därefter vankades en mustig kött gryta som blev riktigt lyckad. Tyckte att jag hade gjort ett ordentligt storkok men alla gick åt.
Det var mysigt att få ha alla här hos oss och speciellt roligt var det att gamla mormor orkade komma med. Det var länge sedan sist, vi åker ju oftast till henne, och hon tyckte att vi hade fått det så fint. Hon har ju inte sett hur det ser ut här hemma efter att vi har smittats av "vit-sjukan"!


Apropå den som väntar på något gott... Idag kommer vår vän som ska installera elen i badrummet och duschen blev inkopplad igår. Idag kan vi ta vår första dusch i huset på 391 dagar. Gissa om att det är efterlängtat! Jag drömde inatt att jag duschade och att rören sprang läck och alla kakelplattor lossnade från väggarna. Ni förstår säkert hur lättad jag blev när jag vaknade... vi får verkligen hoppas att det inte var en sanndröm! I afton ska jag kika in till alla er, ser fram emot en massa härliga inlägg, bättre än Vakre Hjem och dito.

Njut av den vackra hösten!

Soliga söndags


Posted by Picasa

onsdag 16 september 2009

Gammal fransk och badrum...

Vem drömmer inte om äkta silverbestick? Modellen "gammal fransk" hör till mina absoluta favoriter vad det gäller bestick. I somras fick jag tag på en gammal besticklåda men då den dessvärre bara har två fack köpte jag denna besticklåda förra veckan. Har förstås lite planer på gång för denna låda som är från Miljögården.
Som ni säkert förstår ska den "shabbas" och omdonas. Jag är på jakt efter en liten detalj till lådan och nu hoppas jag bara att jag vinner auktionen på Tradera så min önskan om lådans utseende kan gå i uppfyllelse. Håll tummarna för mig!
Här kommer också en liten bild på något som ser tämligen "shabby" ut, nämligen vårt lilla badrum för drygt ett år sedan. Nu undrar ni kanske hur det kan ta en sådan lång tid för oss att renovera ett litet badrum och det undrar faktiskt jag med. Jag gissar att det var det här som vi kallar för "livet" som kom emellan. Men till syvende och sist börjar vi nu äntligen att närma oss målet. Idag var rörmokaren här och om ett par dagar kommer elektrikern. Det ska bli så skönt att äntligen få ta en dusch även om det är ganska lyxigt att få bada och det utan ursäkt! Kanske blir det ett duschparty för oss till helgen?? Hoppas på att kunna visa vårt färdiga duschrum inom kort!

Önskar dig som kikar förbi en skön torsdag!
Snart är det helg igen!

Posted by Picasa

söndag 13 september 2009

Nu är det ljus...

här i vårt hus. Hösten är kommen, hopp tra la la! Det blev en liten sväng till Ikea i fredags. Lampan som jag gått och suktat efter ett par månader fick äntligen flytta hem till oss. Under sommarmånaderna har jag klarat mig utan läslampa i vardagsrummet men nu med höstmörkret som lägrat sig gick det inte att vara utan lampa längre.

Vi har än så länge bara en bra läslampa i vardagsrummet så det kommer nog att bli huggsexa om bästa platsen i soffan om kvällarna.

Passade även på att fylla upp ljusförrådet hemma. Mycket ljus blev det som jag ställde i mina zinkburkar från Granit. Lite maränger åkte ner i en burk för att matcha det vita! Får se hur länge de får ligga kvar där.Tre små blir lätt frestade här hemma...och en stor med, hihi... Får nog förpassa burkarna till skafferiet i stället.

Nu börjar det bli dags att fixa med middagsbestyren och förbereda inför morgondagen. Usch, vad helgerna går fort!

Hoppas att du får en fortsatt mysig söndag!


Posted by Picasa

lördag 12 september 2009

Patentflaska och gamla krukor...



Hej på er!

Visst är det härligt med helg! Solen skiner, morgonluften är krispig och frisk, det är stilla och tyst men inte hos oss. Här slog våra små upp ögonen kl. 7 i morse, helt ok då kära mor slocknade klockan 9 på kvällen igår. Tji fick jag, inget mys med maken och inget bloggande hann det bli heller. Får ta igen det lite snabbt nu. Laddad med energi och huset i hyfsad ordning ska jag nu bege mig ut i trädgården och påta en stund. Lite planteringar och plock ska det bli innan jag får avnjuta en kaffe ute på trappen. Lite lek måste ju också hinnas med... Som tur är tycker Maja att det är rätt roligt att plantera och hjälpa mig med diverse trädgårdssysslor som t ex att dränka våra blommor i vatten.

Häromdagen hade jag den stora turen att rädda en gammal stor brun flaska i träbehållare från att omvandlas till fjärrvärme. En ung man höll precis att slänga den i containern vid återvinningsstationen då jag kom körande där i precis rättan tid. Mannen såg rätt förvånad ut när jag vevade ner rutan och frågade om jag kunde få flaskan. Ja, visst sa han. Tänk vad lite det behövs för att göra någons dag, jag blev överlycklig! Det här är ju billigare en loppis så idag tänkte jag tillbringa 5 timmar vid tippen, hihi... tänk vilka klenoder jag kan komma hem med och det helt gratis! Skämt åsido. Det är förfärligt att det slängs så mycket användbara prylar. I vår kommun finns ett samarbete med socialtjänsten och psykiatrin som har öppnat en loppis-Återbruket- och de får många saker till loppisen från en uppställd container på återvinnings-stationen. I den containern går det bra att ställa massor av gamla saker som fortfarande går att använda. Själv skänker jag en hel del prylar dit. Ett jättebra exempel som fler kommuner borde ta efter. Gamla , fina saker återanvänds och det skapar arbetstillfällen för personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Den gamla flaskan fick tillsammans med några slitna (läs patinerade, *ler*) lerkrukor , höstblommor och annat smått och gott bli ett litet välkomnande höstarrangemang hos oss. Ångrar nu bara att jag inte köpte några fler bruna glasflaskor på loppisen igår men det får bli en annan gång.

♥Hoppas att du får en härlig lördag!♥
Soliga höstgoa

Posted by Picasa

torsdag 10 september 2009

Några av sommarens loppisfynd...



Hej alla glada!

Jag som många andra tillhör ju den glada skaran som älskar att fynda på loppis och ovan är några av mina små sommarfynd. Jag blev jätteglad när jag hittade den gamla naggen i luffarslöjd, tyckte att den var så söt. På samma loppis köpte jag även den gamla barngungstolen i rotting och den lilla trästolen. Jag har en viss förkärlek för saker i miniatyr och får verkligen lägga band på mig själv när jag hittar sådana saker. Det börjar nämligen bli lite lätt övermöblerat här hemma. Förutom små möbler har jag även en förkärlek till dockserviser och det ligger nog ungefär 4-5 små dockserviser i porslin här hemma och väntar på att lilla Maja ska bli stor nog. Får nog smöra lite för kära maken och svärfar så att Maja får en lekstuga till sina serviser nästa sommar. Om killarna fick en riddarborg (klicka här om du blir nyfiken)är det ju inte mer än rätt att Maja får ett litet hus, eller vad säger ni...

I somras har jag också fyndat några gamla vackra böcker med noter. Först hade jag tänkt använda dem till pyssel men ju mer jag kikar på dem har jag lite svårt med tanken att gå bärsärkagång i dem. Kanske kommer jag över lite andra notpapper att använda till pyssel i stället.

Serveringsvagnen har jag målat vit och skulle gärna skriva dit någon fin text på den. Jag tyckte att det var väldigt smart att maskera hjulen med folie under målningen. Det gick fort och smidigt. Skatorna tyckte också att det var en väldigt bra idé för efter ett obevakat ögonblick hade jag foliebitar över hela gräsmattan. Ja, så kan det gå när man är otålig och vill bli klar på en gång! Inte konstigt att maken kallar mig för "Anna-Lena, fort men fel" i bland!

Vill passa på och önska alla som kikar in här en skön och mysig helg. Vi får hoppas att solen fortsätter att visa sig så att vi kan ladda batterierna ännu mera inför hösten och vintern! Själv ska jag njuta av att vara ledig med barnen, försöka pyssla lite och med lite tur kanske det blir en och annan loppissväng med.



Posted by Picasa