söndag 29 november 2009

Advent, renar och saffran...

Hej på er!

Här kommer lite adventsbilder från oss i sista laget. Hoppas att ni inte redan har tröttnat på att se bilder på adventsljusstakar, hihi... Hos oss var det Simon som räddade första advent. Han och jag letade med ljus och lykta efter stora blockljus igår, överallt var de slut. Jag var på vippen att ge upp då han kom med förslaget att vi skulle kika på Willys och till min (vår) stora lycka hade de hur många som helst! Tack lilla gubben för att du orkade vara så ihärdig!

I år har jag även gjort en liten adventsljusstake som får stå ute. Gamla barnmatsburkar från Majas spädbarnstid har stått och skrotat i förrådet ett tag och nu kom de väl till pass.

Det blev lite mörka bilder ( förstora dem gärna, så syns det bättre) men på zinkfatet kan jag berätta att det ligger kottar och runt burkarna har jag knytit en rosett av natursnöre. Om en liten stund har jag tänkt knåpa ihop lite siffror av najtråd som jag tänkt hänga dit!

Jag har också hängt en liten ljusslinga och ett hjärta på karmen men det skulle behövas lite mera ljus. Kanske får det bli en liten slinga i granen med.
På eftermiddagen när Maja sov och Simon var på kalas passade Hugo och jag på att baka. Vi testade ett recept som hette "Saffransrenar" från Arlakök och receptet finner du här. Visst blev våra renar söta med sina röda små mular!


Hoppas att du får en fortsatt skön adventsafton!


Posted by Picasa

lördag 28 november 2009

Himla härligt!




Halloj!

Idag håller vi som bäst på och adventsstökar i huset= total kaos överallt. Min intention var att allt skulle vara klart till idag men tidsoptimistens schema höll som vanligt inte... Det är trots allt ganska mysigt att bara lulla runt här hemma i myskläder och plocka och dona. Lussebaket får vi dock spara till en annan dag. I går blev det en sväng till Himlas outlet i Uppsala. Ett besök där är perfekt för dig som fortfarande har julklappar kvar att handla.Öppettiderna för Himlas outlet finner du här. Förra året köpte jag ljuvliga plädar där som vi gav till våra svågrar med familj. I år blev det lite smått och gott från Himla, ett vackert fat, lite stjärnor, tabletter och hjärtan till julbordets dukning. Nu måste jag fortsätta och stöka runt här hemma om vi ska bli klara någon gång innan 1:a advent är över, hihi....

Önskar alla som kikar in här en

himla härlig första advent!


Posted by Picasa

torsdag 26 november 2009

Fotogenlampa


God afton ute i stugorna!

Tänk vad fort dagarna går. Det är bara ett par dagar kvar till första advent nu. Vi vuxna tampas numera med små dilemman som hur man förklarar för barnen att tomten inte kan komma med allt de önskar sig . Det är inte helt lätt att förklara varför det inte går och det är ju också ganska gulligt när de fortfarande tror på tomten. Jag råkade nästan avslöja mig häromveckan när Hugo och jag kikade på leksaker. Hmmm... den kostar rätt mycket pengar råkade jag kläcka ur mig. Men tomten köper väl inte julklapparna fick jag till svar. Vad svarar man då? Det är ganska härligt med argumentationslystna barn men också knepigt emellanåt.

Överst på våra gossars önskelista står förstås stora legopaket och naturligtvis önskar de sig olika sorters lego (undrar om de är i maskopi..). Tur att Maja inte är lika medveten ännu. Problemet med henne är att hon brukar vilja ha exakt samma saker som sina bröder. Jag kan riktigt se julklappshysterin som kommer att utspela sig på julafton framför mig . Med maken är det lättare. I år har vi bestämt att skänka lite pengar till välgörenhet i stället. Jag kommer säkert att ångra mig på julafton men just nu känns det som ett bra beslut. Vi har allt vi behöver och jag känner att jag vill ge åt andra i stället. Karl-Bertil Jonsson har alltid varit min hjälte!

Kvällens bilder visar en liten söt fotogenlampa som jag (vi) fick av goda vänner som kom på besök förra helgen. Ni förstår att jag blev överlycklig för den fina gåvan. Tidigare samma dag missade jag en vacker, gammal fotogenlampa som såldes för en spottstyver mitt framför ögonen på mig, så därför blev jag extra glad när jag fick den här i stället. Tusen tack till er, kära vänner!


Önskar alla som kikar förbi här en mysig fredag!

Posted by Picasa

onsdag 25 november 2009

Granris, spets och betong....


är huvudingredienserna i mitt lilla utestilleben som jag påbörjade i helgen. Jag har aldrig varit särskilt duktig på att binda kransar men i helgen lyckades jag få till en granriskrans som jag dekorerade med gammal spets.
Först hade jag tänkt hänga kransen på vår ytterdörr. Sedan kom jag på att den är ny och att jag inte gärna vill göra hål i den. Kanske kan man fästa den med fiskelina upptill på något sätt?

Tills vidare får kransen husera på verandan tillsammans med en ängel och lite rosor i betong och en minigran. I helgen ska jag hänga en liten ljusslinga på fönstret och komplettera med ett vanligt ljus med. Det kan nog bli fint.

Undrar just vad den funderar på, min lilla ängel...

Hoppas att du får en toppendag!

Posted by Picasa

måndag 23 november 2009

Gamla lådor och hyacinter

Halloj på er!

Häromdagen hade jag äntligen lite loppistur. Ja, om man bortser från att en vacker gammal fotogenlampa blev såld mitt framför ögonen på mig för bara 95 riksdaler. Snacka om osis! Efter ett tips från en god vän har jag upptäckt ytterligare en liten loppis i min närhet och där gjorde jag några små fynd i fredags. Fyndet jag är mest nöjd med fann jag dock på ett helt annat ställe. På den loppisen finns ett avskärmat område där det mest står en massa bråte som väntar på att packas upp, lagas eller slängas och det var i den högen jag gjorde helgens bästa fynd.

I den där stora högen av "skräp" föll min blick på några gamla skrivbordslådor och när jag frågade den äldre herremannen som arbetar på loppisen om dessa var till salu jublade jag högt inombords när han svarade ja. Jag fick betala 10 pix per låda.
I lördags kväll efter att våra middagsgäster gått hem ställde jag mig i tvättstugan och målade den ena lådan. Nästa dag gjorde jag ett litet arrangemang i lådan med granris, fattigmanssilver och ljusstakar. Den stora lådan har jag "stor"slagna planer för så bilder av den lådan kommer jag att visa lite längre fram. Det roliga med lådan är att den känns oerhört användbar. Det går lätt att byta ut och göra lite olika vackra stilleben. Praktiskt taget allt går ju att lägga ned i den och på så sätt skapa ett vackert, lättföränderligt blickfång.
De stora kulorna i fattigmanssilver är från Chic Antique och de små med olika motiv är från Home Art. Alla är inköpta i butiken "Underbara ting" i Sigtuna. Jag bor ju nära den butiken så jag tar mig ofta en avstickare dit. Den söta ljusmanschetten i tyg har jag beställt från rara Ninni som har den fina bloggen "Mormor Elsie"!
Ett annat loppisfynd som följde med hem i helgen var denna lilla bakform för 2 kr. I den placerades tre vita hyacinter tillsammans med lite mossa och ett vackert silverglitter från Blomsterlandet.

Julfägring avklarad på två röda om man bortser från promenaden i skogen då mossan inhämtades. Sådana här mini-projekt är det enda jag hinner med nu för tiden. Längtar lite till sommarens soliga dagar då både ork och lite mera tid fanns. Men man får försöka att tänka positivt och vara glad över det man faktiskt hinner med i stället för att tänka på allt annat som man inte hinner göra. Eller hur? "Mammakarriären" tar ju sin tid i anspråk och den är ju av prioritet ett, i alla fall för mig.

Tänk att på söndag är det första advent!
Vad mysigt det ska bli!



Posted by Picasa

lördag 21 november 2009

Äntligen...

Åh, vad jag har väntat och längtat. Idag dök den äntligen upp... solen! Jag vet inte när jag såg den senast och idag insåg jag hur solberoende jag är. Hela kroppen spritte och jag blev överlycklig när jag såg den klarblåa himmelen.


Femton timmar senare hade vi en mörk, stjärnklar vacker natt vilket också bådar gott inför morgondagen. Äntligen kommer i dagens inlägg i dubbel bemärkelse för efter mycken tid har Simon och jag äntligen kommit ut i skogen och där kan man fortfarande göra härliga fynd i dessa tider. Kottar, ris och mossa fick följa med oss hem. Jag började smygpynta lite i kökshyllan. God jul bokstäverna fick ta plats och ett litet hjärta kläddes med lingonris.


Ängeln i rummet förärades med en ny lingonkrans. Den gamla av eukalyptus åkte ut!


Gubben gran hittade också in till oss till sist. Lite uttjatat kanske men jag känner mig så nöjd med min lilla sötnos till gran.

En liten ruska av granris fick också sprida lite väldoft och begynnande julstämning i köket. För övrigt har dagen även bjudit på lite härliga loppisfynd och middag i goda vänners lag. De hade med sig en väldigt fin gåva, också ett loppisfynd, som jag blev oerhört glad över. Bild på den fina presenten kommer en annan dag.

Det blev som sagt lite bråte som jag släpade hem idag. Kära maken bara skakade på huvudet när han såg mina nyförvärv (tur att han är tålmodig) medans jag var alldeles salig över mina små fynd. Nu hägrar tvättstugan, måste måla lite....


Hoppas att du får en härlig söndag!


Posted by Picasa

fredag 20 november 2009

Tomte och vinnarna är....


Här hemma har vi haft lite smygpremiär för julen. Sist vi handlade slank en VIT tomte ned i påsen från affären Ica Maxi och vi hade inte hjärta att förvisa den upp till vinden...Nu får ni möta vårt senaste tillskott i tomtesamlingen nämligen "Wilgot"! Ett ganska passande namn på en tomte...

Över till min utlottning. Det känns otroligt roligt att så många ville vara med och delta i min utlottning. Det är 178 personer som lämnat kommentarer och det var hela 104 personer som länkade. Totalt blev det allså 282 lotter.

Jag tog hjälp av Vaksala skolas slumpgenerator och de slumpmässiga numren blev nummer 36, 81 och 185. Trumvirvel......spänning..... olidlig tystnad....och vinnarna är:

Första pris:

Annika med den fina bloggen "Min dröm om lantstil"!
vann korthållaren från Krasilnikoff.

Andra pris:

Annika och "Julhuset"! en inspirerande blogg om julen vann den hjärtformade galgen från House doctor.

Tredje pris:

LisaMatilda, en mysig blogg, vann den söta vintagetagen från Sagen.

Maila era adresser till mig så ska jag skicka era vinster så fort jag hinner: lyckanssmed@gmail.com

Ett jättestort grattis till er alla tre och ett jättestort tack till alla som ville vara med i min utlottning! Ni är alla bäst♥ och jag hoppas att turen är med er nästa gång i stället!

Önskar alla som kikar förbi här en mysig fredag!


Posted by Picasa

torsdag 19 november 2009

Nedräkning...


Hej hopp!

Än har du chansen att delta i min utlottning. 5 timmar och 4 minuter är det kvar. Vill du vara med lämnar du bara en kommentar i mitt utlottningsinlägg. Klicka här om du vill komma till min utlottning.

I morgon kl. 12 publiceras de tre vinnarna. Den här gången kommer det nog att bli den berömda slumpgeneratorn som får utse vinnarna. Jag håller tummarna för er alla som lämnat kommentarer!


I morgon är jag ledig och det ska bli sååååå skönt. Med lite tur kanske jag hinner fotografera lite i dagsljus för omväxlings skull... På bilderna ovan skymtar man det lilla ljushuset som är mitt senaste tillskottet i min lilla hus samling. Precis som många andra har jag förälskat mig i zinkhusen från Walter& Co. När jag fått något nytt flyttar jag alltid runt föremålet innan det hamnar på sin slutgiltiga plats. Jag tror att huset ska få bo på zinkbrickan i köket. Eller ska det hänga bland köksattiraljerna? Vad tycker du?


Goa, varma och söta


Posted by Picasa