onsdag 31 mars 2010

P som i...

påsk och pigan i huset. Det var faktiskt svårare än man tror att få till en bra bild på sig själv i pigtittaren. Jag hade en liten rolig "fotosejour" för mig själv i husets alla speglar häromdagen. Det är mest jag som står bakom kameran i vår familj så det är sällan som pigan fastnar på kort. Kanske är man själv bäste dräng??? Fast jag klagar inte på min dräng i huset för han är för det mesta oerhört duktig och flitig. Märks det att jag fyller år snart som jag smörar, *ler*!


I tennlampettens spegling fick jag en härlig mouche´på hakan som inte finns där i vanliga fall. Slitna spegelglas gillar jag!

Det känns som om det gått hundra dagar sedan jag bloggade senast och ändå har det bara gått en vecka. Om sanningen ska fram beror det på att min tillvaro är väldigt hektisk för tillfället. En större studieuppgift ska inlämnas snart och på arbetet håller vi som bäst på med en stor omorganisation som tar både tid och ork från mig. Snart hägrar påsklovet och en utlandsresa så jag ska inte hålla på och mysgnälla!

Ett litet traderafynd kom hem i lådan förra veckan. En gammal bokstavslåda med små lösa bokstäver. Sådana här gamla skolskatter väcker en samlariver hos mig, skolfröken som jag är.

Några bokstäver hamnade på en gång i tallrikshyllan.


Inspirerad av många fina bloggar har vårt vitrinskåp i dagarna också fått lite nya kläder. Spetstyget bakom rutan gav skåpet ett lugnare intryck.
Stressad höna värper dåligt och ruvningen har således avstannat. Några få ägg skramlar i korgen.

Kanske bjuder långfredagen på lite tid för pyssel och avkoppling.



Jag har inte hunnit med att påskpynta ute ännu heller men det är ju tur att man kan bjuda på lite bilder från förra påsken.

Som ni ser har vi en färgglad påsk ute, passar bra till vår gula husfärg!

Visst var mina små påskgubbar söta förra året. Idag har Hugo varit ytterst flitig och målat massor av påskkort inför morgondagens promenad. Lilla Maja kommer debutera i år och ta kvasten och följa med till Blåkulla. Ska bli mysigt med vår lilla påsktrio.

Till sist vill jag tacka alla rara som besöker mig och lämnar kommentarer! Jag blir verkligen superglad för alla och jag kommer att hälsa på er igen när det lugnat ned sig lite. Hoppas att ni har överseende med det. Nu drar häxan i huset till Blåkulla ett par dagar, vi ses kanske där!


Önskar alla som kikar in här en riktigt
Glad påsk med massor av mys!

tisdag 23 mars 2010

300!

Halloj!
Våren passerade snabbt i år. I söndags drog rena rama snöstormen förbi hos oss, samma dag som jag tänkt tjuvstarta påskpyntandet. Det syns inte på bilden ovan men snön vräkte ned och jag kunde inte låta bli att ta en bild på mitt gamla kära par ute i snön. Lusten att pynta kom visst av sig lite grann i snöyran.
Den färgglada påsken hos oss blir i form av godis och fjäderpynt utomhus.
Några granna fjädrar och söta kaniner har tagit plats i en ljuslykta utomhus. Riset får nog vänta ett par dagar...
Vi kommer att vara bortresta en del under påsken så därför har jag redan plockat fram lite påskpynt. Påsken inomhus går mest i vita nyanser men i år kommer det också att bli lite inslag av beiga och bruna toner.

Små ägg och vita fjädrar har letat sig in i en kupa.


Tallrikshyllan har också blivit lite pyntad med en fjäderkrans och ägg. Det här ägget är nytillverkat i år, inspirerad av Jeanne d ´Arc living som hade tyll runt sina.

Fler ägg är under ruvning men då vår skrivare har börjat leva sitt egna märkliga liv får jag inte till några bra utskrifter så hela kläckningsprocessen har avstannat. Jag tror jag får pippi!

Något annat jag fått pippi på är gamla salt och pepparkar. Det börjar bli en ansenlig samling i tallrikshyllan nu. Det lilla till vänster hör till favoriterna.
Idag, efter drygt ett års bloggande publicerar jag mitt 300:e inlägg! Tänk att en gammal hönsmamma hinner med att vara så produktiv... Det har verkligen varit ett roligt år och jag hoppas att jag har ork att hänga med ett tag till. Senaste tiden har det gått lite upp och ned i livet och inspirationen har inte riktigt velat infinna sig. Jag hoppas att den vänder åter snart, kanske kommer den med solen... den kan ju inte vara långt borta nu!!!

Önskar alla en som kikar in här en fin dag,
snart är det helg igen!


söndag 21 mars 2010

Inspirerad av Silke

Hej alla söta!

En väninna och jag har länge tyckt om Silkes fina halsband och lagom till min väninnas 40-årsdag tänkte jag uppvakta henne med ett sådant. Tyvärr fick jag inte tag på något då butiken som brukar ha dem fortfarande väntar på vårkollektionen.

Då jag misslyckades i min smyckesjakt knåpade jag ihop ett eget som jag gav bort i stället. Jag klippte sönder en sidenscarf, knöt knutar och fäste dit pärlor. Nedtill i ändarna fäste jag två rosor av silver.

Det var ett roligt lördagspyssel och min väninna blev riktigt glad. Idag tänkte jag fortsätta att pyssla lite och göra lite påskfint, kanske blir det ett halsband åt mig själv med.

Hoppas att du får en skön söndag!

Posted by Picasa

lördag 20 mars 2010

Ja, det är våren...

...som har kommit tillbaka igen. Plockade in de första videkissarna häromdagen som snabbt slog ut mera i värmen. Det känns verkligen som att våren är på gång. Kanske kommer den lika snabbt som vintern gjorde, vi får hoppas på det med dagens 10 grader i solen och takdropp, lovely!

Om en liten stund får vi lunchgäster så det är dags för mig att sätta fart men först vill jag visa mina senaste Traderafynd, ett par gamla barnskor och ett fårskinnnshjärta. Hjärtat är nog finare vintertid men passade bra i vår hall, så där får det hänga så länge.

Vill önska alla som kikar förbi en underbart härlig helg i vårsolen.


Posted by Picasa

tisdag 16 mars 2010

Hjälp! Vi behöver smakråd...

Hej alla söta!

Problem har uppstått på torpet igen. Det är inte lätt när man börjar "tänka" för mycket kring utbyggnad och detaljer! För ett par veckor sedan var elektrikern här och drog fram kablar till eluttagen. Vi bestämde då att vi ska ha eluttag över fönstren. I normala fall brukar ju dessa uttag sitta i taket men då vi har öppet till nock så måste dessa placeras på väggen.


Placeringen vi har för tillfället är precis ovanför fönstret och uttaget kommer då att vara precis vid fönsterfodret. Min oro nu är att det kommer att se fult ut. Bästa alternativet vore om uttaget kunde vara i nischen. Näst bäst är nog en placering av uttaget uppe vid taklinjen så att området kring fönstret förblir orört och inte störs ut av störande detaljer. Sista alternativet är att uttaget får vara där det är och "gömmas" bakom ev. gardin men då kan vi bara ha gardiner som täcker fönstret, inte gardiner som placeras i nischen.

Hjälp!!!! Hur ska vi göra? Tar tacksamt emot tips på hur ni andra har era uttag placerade. Kanske finns det en fantastisk lösning som jag inte tänkt på. Jag kan ju förstås slopa alla uttagen men då har elektrikern arbetat lite förgäves och det tyckte kära maken var en dum idé.

Nej, ju mer jag ser på det hela så blir nog min åsikt att uttagen måste flyttas. Suck!!! Byggarna kommer att bli så trötta på mig, besvärligaste och petigaste kunden i hela världen... Hur skulle du ha gjort????


Önskar alla som kikar förbi en mysig dag!

Posted by Picasa

måndag 15 mars 2010

Award x 3 och utmaning!

Halloj i stugorna!
Förra veckan förärades jag denna fina award av tre goa bloggerskor och jag fick den från Olga med fina bloggen Mom´s kitchen, Helen med mysiga bloggen Vitt, nytt och nött och Mimmi med den härliga bloggen Zink och vita ting. Tusen tack för er fina uppmuntran. Jag blev verkligen extra glad för den här awarden då livet varit en berg-och-dalbana de senaste veckorna. Nu ska man skicka den här vidare till 12 andra bloggerskor men då jag har svårt att välja och hålla isär vilka som fått den vill jag ge den till alla som kikar in här och lämnar goa kommentarer. Ja, det är kanske lite tråkigt men jag vill att alla ska få ta del av den för det är ni värda!

Utmanad har jag också blivit av Mia-Maria med den fina bloggen Kinoko. Kika in till henne och se allt fint hon syr! Underbara kläder till stora och små. Den här utmaningen ville jag egentligen inte ta tag i för den gick ut på att man skulle visa upp sitt köksfönster och det såg vid tidpunkten helt bedrövligt ut.

Nu i efterhand har jag konstaterat att det var nog meningen att jag skulle få den för då fick jag ju en anledning att ta tag i det och göra om. De vita keramikstjärnorna som hängt kvar sedan jul plockades ned och andra lampor ställdes dit.
Ett fönsterskydd i trä, bröllopsfoto på söta mor och far ställdes dit i sällskap med en liten ljusspåse från Tradera. Vårt köksfönster består egentligen av ett fönster och en dörr men på vintern placerar vi en fönsterbräda i dörren.
En myrsin fick flytta in från vardagsrummet.

Den mystiska skon fick ta plats i en kupa på ett trådslöjdsunderlägg. Den mystiska skon dök upp en dag i vårt hus och jag har ingen aning var den kommer i från. Jag har frågat alla jag känner men ingen vet vems den är eller har varit. Skon blir i alla fall väl omhändertagen hos oss och en vacker dag får jag kanske veta svaret på gåtan var den kommer i från...

Här är en närbild på söta mor och far. Under en period i livet orkade jag inte ha bilder av dem framme. Minnet var för smärtsamt och sorgen för stor men nu går det bra. Nu ser jag dem leende varje dag och minnet av deras kärlek som de gav till mig kommer aldrig att blekna. Den här utmaningen borde jag också skicka vidare och det gör jag till dig som har lust att haka på. Det är en utmärkt anledning för att få köpa lite nya blomster och göra lite vårfint.

Önskar alla som tittar förbi en skön tisdag!







Posted by Picasa

söndag 14 mars 2010

Syrenlila saker


Hej på er!
Idag pysslar vi för fullt med att göra klart det sista inför kalaset. Maken försteker hamburgarna som vi sedan ska grilla och minibusarna städar sitt rum och jag har tagit en liten snabb paus vid datorn...
Förra veckan uppvaktade jag vi en god vän som fick en syrenlila skål och Leila Lindholms bok "a piece of cake"! Nedan kommer ett smakprov på lite underbara bilder från boken. Man blir verkligen sugen på att baka och ställa till kalas i det gröna, fast kalas i det vita fungerar ju det med.


Vad sägs om ljuvliga cupcakes...



Tänk att få slå sig ned vid den här härliga dukningen.


Visst var det ljuvligt med blåklockor som dekoration. Återigen... "det enkla är det vackra"!

När jag är inne på mitt lila tema vill jag passa på att tipsa om att butiken Cubus har massor av fina blustunikor i vårens alla färger för 199 kr. Trevligt att kunna förnya sig utan att bli ruinerad.

Mitt fina halsband från Liv Swedish design passade fint till.

Crea Diem- det ska vi göra idag tillsammans med 18 barn. God mat, lekar i snön, skattjakt och strålande sol. Kan livet bli bättre! I kväll kommer jag nog att ligga däckad i soffan så jag kikar nog in till er under veckan som kommer. Roligt att ha något att se fram emot!
Hoppas att du får en underbar söndag!



Posted by Picasa