lördag 30 april 2011

Trevlig Valborg!





Valborgsmäss är en speciell dag, det är så härligt att sjunga in våren, särskilt efter den långa vintern som vi haft. Bilderna är från vårt firande förra året. Vi har som tradition att åka ut till Husby kyrka och hembygdsföreningens firande. Det är alltid lika mysigt. I år väntar andra planer och vi firar Valborg hemma hos goda vänner, och det ser jag också fram emot. En ny bekantskap ska jag också få träffa, välkommen lilla Ebba, det ska bli så roligt att få träffa dig! Hoppas att jag får låna dig en stund från kära mamma!


Önskar alla som kikar in en riktigt fin


Valborgsmässoafton!


♥♥♥


Posted by Picasa

fredag 29 april 2011

Ett inlägg i blått...


Lite blå pärlhyacinter har letat sig in i tallrikshyllan. Maja har varit i plockartagen igen, blink* blink*.


♥♥♥
På hemmafronten råder det annars lite stiltje för tillfället, när vi all ledig tid ägnar oss åt båtjakt och är det inte båtjakt så läser jag böcker om kvällarna. Efter semestern har jag hamnat i en bokslukarperiod och igår afton läste jag ut den spännande boken "Paganini-kontraktet. Maken ägnar sig åt annan läsning och slukar alla båtannonser. Vi hade nästan bestämt oss för en båt, när det igår afton dök upp ytterligare ett intressant objekt.



Våra finaste minnen från sommaren förra året har vi från sjön. En sak är åtminstone klar och det är att vi ska köpa en lite större båt.



Nostalgisk som jag är vill jag gärna ha en båt med mycket trä-inredning, men man måste vara lite praktisk med. Trädetaljer medför en del underhållsjobb och just nu har vi inte riktigt den tiden.



Jag hoppas att jag kan bjuda på lite mer inspiration framöver när allt har lugnat ned sig lite.



Önskar alla som kikar förbi en härlig fredag!


♥♥♥


Posted by Picasa

måndag 25 april 2011

Inredning eller utredning?


Tillbaka efter påskledigheten med förnyad energi efter vår semesterresa, känns härligt! Hemma väntade strålande sommarväder och en veranda i vinterutstyrsel. Nu ser jag fram emot att börja inreda ute eller ska man kanske kalla det för att utreda....

Så här såg det ut på verandan förra året. Vi får se hur det blir i år. Lite nytt under solen vore inte dumt. Jag tänker så det knakar. Lite variation kommer det nog att bli, men stilen kommer nog fortsättningsvis att vara fransk-dansk och lantlig!

En härlig start på valborgsveckan önskar jag alla som kikar förbi

lördag 16 april 2011

Vårtecken nummer ett !



Förra helgen plockade jag och barnen årets första tussilago! Gult är ju inte riktigt min färg men man blir ju på väldigt gott humör av den. Dessutom är det ju otroligt mysigt att våren äntligen är här igen, efter den långa vinter som vi haft.


Varje år har jag samma problem på vårkanten.Det är nämligen någon liten i vårt hus som inte bara nöjer sig med att plocka tussilago.




Ja, man kan ju inte göra annat än att dra på smilbanden. Hur ska liten veta vilka blommor man får plocka och inte?


Nu tänker jag och familjen ta lite påskledigt, så med den här söta påskbilden vill jag passa på och önska alla som kikar in:


En riktigt Glad Påsk!


♥♥♥

tisdag 12 april 2011

P som i patina och...

pall! Jag har begått ett helgerån då jag gått lös med lite färg på en pall som maken gjorde i slöjden som barn. Med tanke på att vi är i fyrtioårsåldern så är ju pallen nästan "antik" med sina dryga 30 år på nacken.
Till mitt försvar kan jag säga att pallen stått ute det senaste året och var inte så fin längre (i mina ögon sett). Pallen målade jag först med vit färg och därefter med den gröna nyansen som jag är lite svag för just nu, därefter gick jag lös med sandpappret.
För stunden roar jag mig med att flytta runt på pallen. Vi får se var den hamnar till slut, kanske åker den ut igen...


Natti, natti!




♥♥♥

måndag 11 april 2011

Mamelucker- pantalettes?


Hej alla rara!

Hittade de allra sötaste mamelucker till flickor små i KappAhls senaste Vintage stories kollektion. De kommer att passa perfekt till Majas förklädesklänning i sommar.


Mameluckerna har små, vackra detaljer i form av spets och rosetter.


Fram till sommaren får mameluckerna hänga som prydnad i hallen, tillsammans med lite sjalar och annat smått och gott. Den vita sjalen med spets är också ett litet fynd men kommer från Lindex.


Under påsklovet tar jag med mig familjen på kvasten och drar till sydligare breddgrader, så i år blir det inte mycket pysslande av. För alla andra som eventuellt hinner med att påskpyssla bjuder jag i afton på två söta påskbilder

Visst gjorde Jenny Nyström underbara motiv till våra högtider.

Jag hoppas att kvalitén blev någorlunda då bilderna är avfotograferade vykort som jag gjort svartvita.

Önskar alla som kikar in en skön start på veckan!



♥♥♥

söndag 10 april 2011

Maja och jag bjuder på kaka


Halloj i stugorna!

Ingen söndag utan en mumsig fika, särskilt viktigt när man kan sitta ute i vårsolen och njuta med.


Äkta choklad i mängder ska det vara.Först smälter vi chokladen i mikron.
Sedan rör vi ihop smör och råsocker.
Det är roligt att röra!

Kakan sprinklas med salladströssel i form av frön och nötter och
därefter toppas den färdiga kakan med med grädde och äkta chokladtryffelsås.
I´m in heaven!


Receptet kommer från Lantliv men för baksugna finns det även här:

Chokladkaka med frötopp

16 bitar

125 gr mörk choklad
100 gr smör, rumsvarmt
3 dl råsocker
2 ägg
2 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad choklad
3 msk blandade frön


1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron.
3. Vispa ihop smör och råsocker i en bunke. Vispa upp äggen i en separat bunke. Vispa sedan ner äggen i smörsmeten. Arbeta in den smälta chokladen lite i taget i smeten.
4. Sikta och vänd ned kakao, vetemjöl och vanlijsocker. Vänd sist i den hackade chokladen. Häll upp smeten i en smord och bröad form. Strö över fröna.Låt grädda i 30 minuter.
5Låt kakan svalna och skär upp den i bitar. Servera med tryffelchokladsås, vaniljglass eller lättvispad grädde och hallon.


Tryffelchokladsås:

100 g mörk choklad 2 dl vispgrädde
3-4 droppar svart tryffelolja

1. Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills all choklad smält. Smaksätt med tryffelolja.

♥♥♥


Är man lite lat eller under tidspress kan man ju alltid baka sin favoritkladdkaka med lite frötopp. Det blir nog också väldigt gott!


En härlig söndag önskar jag alla som hälsar på!


♥♥♥

lördag 9 april 2011

Igår var en speciell dag...

det var nämligen min födelsedag! Den finaste presenten var nog den fina sången som mina tre små sjöng för mig vid frukost, åhhh så rörd man blir. Annars gick rätt mycket av tankarna till min mamma, konstigt nog, för 39 år sedan hade hon en av sitt livs lyckligaste dagar och stundtals kändes det oerhört sorgligt att hon inte fick vara med och fira mig igår. Jag har inte tänkt på det sättet förut men 10 år av saknad sätter väl sina spår. Av kära maken blev jag också flitigt uppvaktad, frukostbricka på sängen och ett litet paket med de finaste armbanden från Decibelle. Jag är väldigt svag för smycken i alla dess former, så det är gåvor som alltid går hem hos mig. Underbara blommor fick jag också, flera vackra tulpanbuketter och den här vackra roskorgen. Tusen tack till mina snälla svärföräldrar och grannar!

Jag fick också en härlig trädgårdsbok, älskar böcker, från en annan kär vän med familj. Jag har bara hunnit bläddra i boken lite hastigt men den inbjuder till mer läsning. Massor av tips och vackra bilder av köksträdgårdar, kanske blir det ett av mina sommarprojekt. Jag har några lådor i trädgården som jag skulle vilja bygga upp till en köksträdgård med grus, gångar och lavendelbuskar. Bilden nedan är fotad från boken och blev inte så bra men den visar ändå ganska tydligt vad jag drömmer om....



Sedan har jag köpt en liten present till mig själv med, en stor klocka från Gårdsromantik.


Jag vet inte riktigt var jag ska placera den, så än så länge får den stå lutad mot väggen på pottskåpet i vardagsrummet.

Trots att jag varit en så usel bloggerska på senaste tiden är det faktiskt några nya som har hittat till mig, jättekul! Något som gjorde mig extra glad i veckan var att mina följare nu är 100 stycken.

Det vill jag förstås fira med en utlottning. Måste klura ut något fint bara..




En jätteskön lördag önskar jag alla som kikar in. Önskar att jag kunde bjuda er alla på lite god tårta!