söndag 29 maj 2011

Allt eller inget!


Halloj!
Här har det gått flera veckor utan bloggande. Tiden har i stället ägnats åt studier, familjeliv och arbete. Jag har också kommit underfund med att jag är nog en allt eller inget människa. Jag har längtat till Blogglandia men när jag inte riktigt hunnit med, har jag i stället valt att avstå( ok, jag erkänner, jag har kikat in till er i smyg).

Nä, det är tråkigt att göra saker halvhjärtat, ska det vara så ska det vara
ALLT eller INGET.
♥♥♥
Jag vill inspirera SOM NI INSPIRERAR mig,
men jag vill samtidigt hinna med att njuta av körsbärsblom och det där så kallade livet, som just nu passerar alldeles för fort!

Vi får se om det blir lite tid över, om ett par veckor, när jag äntligen får sommarlov!


Tills dess önskar jag er, alla mina kära bloggvänner, en underbar och vacker försommartid!








Posted by Picasa

Ps. Majas skor är från Skofyndet och mina från Plantagen.

måndag 16 maj 2011

Vårt nya kök...


eller rättare sagt Majas! Jag har ett dockskåp som står ute i förrådet och väntar på den "stora" renoveringen. Tanken är att Maja ska få dockskåpet i julklapp, en sådan där löjlig barndomsdröm som jag har. Undrar just vem som kommer att leka mest?!?




Hur som helst så kundet jag inte motstå det här platsbyggda kök från "Crazy4minis"! Nu återstår frågan hur jag ska få till lite gräddvit pärlspont på väggarna.


♥♥♥


Det var alldeles för länge sedan som jag var inne här och bloggade, och om sanningen ska fram beror detta på att jag känner mig väldigt trött. Jag är klubbad som en säl om dagarna och ännu värre är det om kvällarna. (Nej, jag är inte gravid! om någon tror det) Kanske är det så kallad vårtrötthet eller så går jag runt och drar på något... Jag hoppas att lite energi och styrka återvänder snart och med den lite sprudlande inlägg!


En härlig kväll önskar jag alla som kikar förbi!





Posted by Picasa

lördag 7 maj 2011

Skynda fynda!


Halloj!

På våren går jag alltid på lite olivträdsjakt. I år hittade jag det här stora fina trädet på COOP för 199 kr. Är man på jakt efter ännu större träd kan jag tipsa om att IKEA hade bamsestora för 349 kr, rena rama vrakpriset! Idag ska trädet få flytta ut i solen men jag kommer att ta in det på nätterna ett tag till.



Igår letade jag också fram några gamla skolsaker som jag fyndat på loppisar och Tradera och ställde dem på bänken. Tanken är att bänken så småningom ska hamna i Majas rum, men det kommer att dröja innan det blir klart. Vår och sommar inbjuder inte till inomhusrenoveringar utan då vill jag vara ute och NJUTA!


Önskar alla som kikar förbi en fin lördag i vårsolen!


♥♥♥


Posted by Picasa

tisdag 3 maj 2011

Hjälp! Det blir nog bra med lite snickarglädje...

Ibland är maken och jag lite impulsiva, på gott och ont. I helgen när vi började trixa och fixa med vår veranda fick vi ett litet tokryck och sågade upp en öppning i mitten av den.

I och med utbyggnaden kändes det lite trångt i en passage där vi förut hade vår matgrupp, därför har vi nu flyttat på matgruppen till den plats där vi förut hade dagbädden. Det känns lite vemodigt och jag kommer att sakna dagbädden, men om jag ska vara helt ärlig så kändes den inte alltid helt fräsch, med tanke att den stod lite oskyddat. Dagbädden får helt enkelt ge maka på sig till den dag det blir ett inglasat uterum alt. växthus, med andra ord om sisådär 100 år.


Med lite snickarglädje och gröna växter kommer det nog att bli fint på verandan, trots att dagbädden inte är där.

Uppe i hörnen vid stolparna har jag tänkt mig lite fin snickarglädje i gammaldags stil.Som tur är har jag en väldigt snäll slöjdlärare på min skola som ska tillverka lite sådan åt oss

Den här fina snickarglädjen finns på ett gammalt hus i Sigtuna och den hör till mina favoriter av dessa två.
Vär slöjdlärare är oerhört konstnärlig så jag kommer nog att visa honom lite olika bilder och sedan ge honom fria händer.
Min väggordsmålade dörr överlevde inte vintern, tyvärr. I det här inlägget får den statuera exempel för när "shabby chic" förvandlas till "shabby shit"! Förhoppningsvis kan fortfarande använda dörren men då får jag nog vända andra sidan till.

Än så länge ser det tomt och kalt ut på verandan, men det blir nog bra med lite glädje och grönska så småningom!


En härlig kväll önskar jag alla som kikar in!










söndag 1 maj 2011

Mormorskudde


Halloj i stugorna!

Hoppas att ni alla har haft en mysig Valborgsmässohelg! Själva har vi haft det bra men som vanligt passerar helgerna i rasande fart. Som tur är tenderar veckorna till att göra det med. En av helgens höjdpunkter, för egen del, var att få träffa lilla söta Ebba och hennes föräldrar. Det var så mysigt att få hålla i en liten bebis igen och hon var väldigt söt och go!



För en tid sedan hade jag den stora turen och vann en mormorskudde på Tradera. Kudden är sydd av rara, duktiga, Anki med bloggen "Min lilla värld" och jag tycker jättemycket om den, som allt annat hon gör.



Kudden ligger i sängen mellan makens och min huvudkudde. Det känns som att kudden förenar oss med sina böljande former och jag tror att den tillför lite bra "Feng shui"!



På sänggaveln satt tidigare ett "väggord" från Panduro men det blev lite för rörigt tillsammans med kudden, så det fick flytta till slagbordet under fönstret i stället. Lite sovrumspiff är aldrig fel.

En skön start på veckan önskar jag alla som kikar förbi!




♥♥♥


Posted by Picasa