söndag 30 oktober 2011

Stugan-hemma, stugan-hemma?



Blogger krånglar för mig i afton, eller så är det gammeldatorns fel... Här kommer i alla fall bilderna till föregående inlägg. Tjenixen!




I veckan hade jag verkligen flax. För en gångs skull var jag först till kvarn och fick tag på ett gammalt, stort slagbord. Vid hjärterum så får man plats hela tio personer runt bordet, inte illa! Bordet var en släktklenod och tillverkat av försäljerskans farfar omkring 1880. Hon var väldigt gullig och skickade med en liten lapp om historiken. Den ska jag sätta fast under bordet så småningom. Han var sannerligen en duktig man den där Otto och jag ska vårda hans bord ömt. Avlutad furu är inte riktigt min melodi så nu jagar jag linoljefärg då bordet är oljat. Tanken är att bordsbenen ska bli vita och skivan lite patinerad. Jag har ju aldrig målat med linoljefärg och sitter nu som bäst och läser in mig på ämnet. Det verkar inte så krångligt men jag får väl öva på någon bräda först, för säkerhets skull. Sedan gäller det ju att välja en bra färg. Många verkar rekommendera Ottosons men Kulturhantverkarna är ju också ganska stora inom området. Blanda egen färg vågar jag nog inte än. Mitt nästa problem som jag tampas med är var bordet ska stå, stugan-hemma, stugan -hemma? Tur att man inte har större problem än så.





♥♥♥

torsdag 27 oktober 2011

Tallrikshyllor















Åh, vad jag saknar mina tallrikshyllor! Min stora fick inte plats i köket efter utbyggnaden och den lite mindre fick ge maka på sig för ett stort skåp. Nu har jag börjat smida på en liten plan på hur jag ska få tillbaka tallrikshyllan till vardagsrummet igen. Planen fordrar dock lite mer bärhjälp så jag sitter som bäst och funderar på hur jag ska muta kära maken...Tips emottages tacksamt!

Imorgon är det fredag igen, härligt!


♥♥♥


Posted by Picasa

onsdag 26 oktober 2011

Pottskåp ut- arkivskåp in!


Mitt senaste måleri-projekt, som jag tänkt visa här i dagarna, har ställt till det en del för oss här hemma. Projektet var nämligen för stort för tilltänkt plats med resultatet att maken och jag fick flytta om möbler som dominobrickor i helgen. Gamla möbler väger ju en del men som tur är har jag en snäll make som ställer upp på mina galna infall.


Arkivskåpet är min absoluta favoritmöbel i förvaringsväg, helt oumbärligt, och innehåller en mängd småprylar som jag samlat på mig under årens lopp. Jag känner mig inte helt nöjd med placeringen och jag kommer nog att rumstera om en del på sakerna runt omkring. Man får liksom pröva sig fram lite grann. Flytta och trixa och flytta på saker igen, så håller jag på tills bitarna faller på plats.




Vad har du för favoritförvaring hemma? Jag hoppas inte att det är gamla plåtskåp för då blir jag såååå avis!!! Har sett några på Blocket men alla kostar ju skjortan!



♥♥♥




tisdag 25 oktober 2011

Höstfint






















I söndags fick jag hjälp av kära svärfar som kom ned och hjälpte till med lite trädgårdsarbete. Ljungen och lite andra växter hade då stått oplanterade under ett par veckor. Nu ser det lite mer välkomnande ut hemma och det tackar vi för!


Jag har fått tag på ett Blocket-fynd, en ska som jag spanat efter en tid. Älskar Blocket när man hinner först men det är inte lika roligt när kan man blir besviken och snuvad på konfekten. Maken är inte lika kär i fyndet som jag ännu, fast det är nog bara en tidsfråga. Bilder på fyndet kommer till helgen.


Ha en skön kväll!




♥♥♥



söndag 23 oktober 2011

Bye bye retro medallion



Medaljongtapeten från 70-talet var väl egentligen ganska fin men inte riktigt det som vi drömmer om i ett underdimensionerat sovrum med fönster i norrläge. I torsdags åkte kära maken och svärfar upp till stugan för att påbörja en make-over. Maken var inte direkt strålande lycklig när han ringde mig till arbetet vid halv elva snåret. Han hade nämligen glömt nyckeln till stugan...




...och bensin kostar ju en del. Som tur var kunde de göra en del förarbete utomhus inför nästa vecka, då vi ska försöka få en liten gäststuga transporterad dit. Dagen därpå blev det ännu en sväng till stugan, denna gång med nyckel, hihi... Maken och svärfar låg i med rollers och penslar och båda sovrummen har nu fått en första strykning med vitt. Det kvarstår ju en hel del målning så nu funderar vi på att investera i en färgspruta. Kanske är det någon go bloggare som har erfarenhet av det?!? Är det något att satsa på?




Golven i rummen är ju också en höjdare som ni alla kan se. Stora golvjakten har därför påbörjats. Jag vill få tag på ett snyggt, rustikt golv som inte får kosta multum. Hmmm, det är kanske en omöjlig kombination.




Själv har jag också ägnat mig åt lite målning men av helt annan karaktär. Fler bilder på det kommer nog i nästa inlägg. Nu är det dags för mys och gos med barnen innan läggningen, därefter jobb!





En skön söndagsafton önskar jag alla som har


vägarna förbi!



♥♥♥

torsdag 20 oktober 2011

Pyssel för höstmörkret


















Ljuslyktor av gamla barnmatsburkar eller andra glasburkar är ett lätt och roligt höstpyssel. Man tager vad man haver och det är bara ens egen fantasi som sätter begräsningarna. På min burk har jag limmat en bit tyg, en madonnabild i papper och lindat runt ett snöre. Voila! Klart i ett nafs!





Ha en skön kväll!










♥♥♥





tisdag 18 oktober 2011

Turkosa toner på skänken


Halloj i höstrusket!


Jag vet inte hur det är hos er men hos får man idag hålla i hatten. Det blåser, stormar och regnar. Skönt att man kan vara inomhus och kura med tända ljus. Jag tycker att det är svårt att få till bra ljusbilder och det är även svårt att fotografera i skumrask.



När jag rumsterade om lite i vardagsrummet fick sifonen flytta upp på vitrinskåpet, däruppe smälte den in bra tillsammans med de andra turkosa inslagen.



Idag har jag varit lite duktig för jag har påbörjat min stora arbetsuppgift som ska in till universitetet så småningom. Jag ska göra en ganska omfattande pedagogisk läs-och skrivutredning hos en andraspråkselev. Det ska bli både spännande och utmanande men också krävande, så det känns extra bra att jag redan har kommit igång. Jag har att göra framöver.



Ha det bäst i höstrusket!



♥♥♥

Posted by Picasa

måndag 17 oktober 2011

Lite äkta shabby shit!












För att underlätta lite för den tidigare ägaren till sommarstugan lät vi honom lämna kvar en del saker. I det fallfärdiga förrådet, som vi måste riva till våren, stod några gobitar för oss som älskar shabby chic. Skänken och pinnstolen hoppas jag går att rädda. Håll tummarna för att de inte är angripna av mask. Några rostiga prylar och lite spik går också att återanvända. Lite sorgligt är det dock att den gamla, en gång i tiden vackra kistan har förfallit helt. Men man får ju aldrig ge upp hoppet, kanske får den ett nytt användningsområde nästa sommar?


Posted by Picasa

söndag 16 oktober 2011

Lite franskt var det här...



Häromkvällen räddade jag mitt olivträd undan frosten. Nu återstår att se hur jag ska får det att överleva vintern. Flirtar just nu med svärföräldrarna som har ett ljust och fint uterum med rätt temperatur.


Det går faktiskt att övervintra olivträd inomhus. Jag lyckades förra vintern men tyvärr blev de angripna av sköldlöss på våren, så det var bara att säga farväl till dem.





Maja tyckte att madonnan blev så fin med sitt "radband"! Var madonnan kommer i från vet jag inte för den är ett loppisfynd från i somras. Jag tror att den är relativt nytillverkad, kanske någon av er känner igen den?





Avslutar med en helbild från vardagsrummet. Jag har rumsterat om lite grann och "jul"ljusstaken har hittat fram igen, sprider så mysigt sken i höstmörkret! Klockan ställde jag lite nonchalant mot fönstret och där får den stå i väntan på bättre placering.


♥♥♥


Nu väntar lite trädgårdpyssel och efter en stund en god kopp kaffe i solen.


Vad ska ni hitta på för skoj denna härliga söndag?




Posted by Picasa♥♥♥

onsdag 12 oktober 2011

Drömmar av silver















Häromdagen fick jag en väldigt gullig kommentar om ett par örhängen som jag gjorde för länge sedan av en kär bloggvän. Tack Maria, det värmde mer än du kan ana! Kanske var kommentaren just den knuff i rätt riktning som jag för tillfället behöver. Det har varit riktigt stressigt runt omkring mig de senaste veckorna, många bäckar små, inget alarmerande men lite för mycket av allt. Stressymtom som jag inte har känt på många år har börjat göra sig gällande.


♥♥♥



När jag var föräldraledig med Maja återupptog jag mitt silversmide och tillverkade alla möjliga smycken. Det blev ganska många varianter av namn- och budskapssmycken, örhängen och lite ringar. När jag började arbeta hann jag inte riktigt med och smidet hamnade på hyllan. Nu är det dags att damma av verktygen, för silversmide är den absolut bästa sysselsättningen för mig när jag behöver koppla av. När jag står där som bäst och filar på en plåtbit skingrar jag alla mina tankar för stunden. All min fokus går till att forma den där lilla plåtbiten och bara skapa. Jag tror att det är dags att blåsa liv i "Drömmar av silver" igen!

En skön onsdagkväll önskar jag alla som har vägarna förbi!

Snart är det helg igen!







Posted by Picasa