onsdag 2 december 2009

Loppfynd!


God kväll!

Nu har jag fyndat igen. Inte på loppis denna gång utan i mina barns hår. Loppfynd i massor, 4 av 5 i familjen var drabbade inklusive mor i huset! Uschan buschan! Men någon gång ska väl vara den första och jag hoppas verkligen att det blir vår sista! Gårdagens kväll spenderade vi i badrummet med luskamning och insmorning av starkt lusmedel. Alla sängkläder, nallar och kuddar åkte ut i vinterkylan och där har de nu legat det senaste dygnet. Maja blev inte direkt stormförtjust när älsklingsnallarna förvisades ut i kylan men för övrigt har luselimineringen gått riktigt bra och jag hoppas att vi har utrotat alla!

Ytterligare ett till litet loppfynd som jag gjort den senaste veckan är den här lilla gräddsnipan i pressglas som syns på bilden ovan. Tyckte att den blev söt som ljuslykta nu i juletider. Förutom mina intressanta små fynd har det börjat hända lite spännande saker hemma hos oss. Efter mycket velande har vi bestämt oss för att bygga ut vårt hus. Grävaren kommer i morgon och om drygt en vecka ska grunden vara klar och därefter börjar stomresning. Det kommer att bli en händelserik resa och jag har lite dubbelbottnade känslor inför den. Det känns både roligt och lite nervöst på en och samma gång. Fortsättning om vårt lilla "stora" projekt följer...


Önskar alla som kikar in här en mysig torsdag!


Posted by Picasa

14 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Blä för alla loppor och löss!

Jag minns så väl vår första kontakt med löss i vår familj. Barnen var ändå rätt stora. Vi hade just kommit fram till stugan då mellanflickan klagade på att det kliade i håret. Jag trodde hon fått eksem. Då jag såg vad det var skrek jag rakt ut.
- Stå kvar mitt på golvet, rör inte i nåt, ingen går i närheten! Jag tror jag höll på skrämma ihjäl flickstackarn. Jag var mest hysterisk av alla.

Lycka till
Kram Viveka

Kram Viveka

Mitt hvite hus sa...

God morgen Anna Lena..

Uff lus er ikke kjekt å få... Godt det er kaldt ute da...

Så spennende å bygge ut...blir hyggelig å få følge med på utviklingen..

ha en fin dag..
Klem kerstin

Hannis sa...

Spännande med utbyggnaden.
Eller kanske mest för oss som får följa det och inte behöver stå mitt i det=))

Gaa,dessa löss!
Ingen höjdare. Hoppas att ni blivit av med dom.

Ser mysigt ut på bilden.
Överallt glimmar det nu,
härlig känsla.

Kram Hannis

LenaS sa...

Usch och fy, de är allt annat än kul dessa små äckeldjuren, nu är det ett tag sen vi drabbades men några omgångar genom åren har det blivit, hoppas du blivit av med dem nu!
Kul med utbyggnation, ska bli spännande att få följa sen!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Livet på Vestergård sa...

Det var loppfynd av den mindre trevliga varianten det, men det går ju att åtgärda fastän det medför lite extra jobb. Det andra loppfyndet var däremot ett trevligt sådant. Jättefin!
Det blir spännande tider hos er nu då med utbyggnade. Det blir spännande för oss att följa det på din blogg. Ha en bra dag!

mormorelsie... sa...

Men å stackars er,hoppas ni får bukt med dom så fort som möjligt.
Kram o ha en go dag.
ninni

Liz sa...

Hej! Jag har precis börjat följa din blogg och jag gillar den skarpt.. Ja, inte trevligt med loppor.. Jag har svårt att hitta loppisar, har du en bra IT-sida när dom är samlade??

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Spännande att ni ska bygga ut, det kommer ni säkert inte och ångra. Och löss det kommer ibland, sonen här har klarat sig, men det är sånt som kommer och går. Bra att det var minus ute, ibland har man ju lite trångt i frysen. Och din lilla gräddkanna är jättesöt som ljuslykta. Nu kliar det lite...fniss
Stor kram
AnnaMaria

Evas Passion sa...

Har gar det ocksa loss pa skolan....hi..hi...

spannande med ytbyggnad,vi ska nog gora det i var:-)

ha en underbar dag!

Smultronlycka sa...

Aaah de loppfynden måste vara mardrömslika...
Tur att det finns bra medel och att du kunde ta till utfrysnings metoden på dem ;)
Hoppas de otäckingarna försvinner!
Det andra loppisfyndet var desto sötare :)
Ta hand om er!
Kram Anna

S o F sa...

Oj, stora saker på gång alltså.

Lycka till med allt Anna-Lena!

Varma och soliga hälsningar!

Livet på Berget sa...

Urk, inte kul alls. Lilla snipan var en mycket bättre loppa. Vad spännande med huset, förstår att det är kluvet, det är ju lite jobbigt att vara i stöket.
Ha en skön kväll!
Kram
/Sara

Vita små hjärtan sa...

Å stackare, vad hemskt det är !!! Vi har faktiskt aldrig haft det men nära bekanta! Å det är inte kul!!! Blä....
Ha de gott vännen!
Kram Agnetha

Gammelbålsta sa...

Hej!
USCH... sådana loppisar kan man klara sig utan.. men vad spännande med utbyggnaden. Vi skulle ha gjort det med vårt förra hus men när vi höll på med planeringen så dök det här upp. Lycka till med allt. Ha en riktigt bra helg kram Aydan