söndag 21 februari 2010

VinstLycka och tråkigheter!

Hej alla söta!

Här kommer de utlovade bilderna på mitt fina tröstpris som jag vann hos Maria med den härliga bloggen "Ljuva drömmar"! Jag blev så glad när jag öppnade det lilla paketet och fick se det ljuvliga halsbandet inuti. Tusen tack snälla du!

Hänget med silverbrickan och stenen rosenkvarts hänger i ett långt spetsband. Smycket passade mig så otroligt bra för rosenkvarts är sedan barnsben min absoluta favoritsten. Ser framför mig hur snyggt det kommer att vara till min vita blustunika. På brickan står orden "LYCKA" inpunsat. Väldigt passande Fengshui för jag behöver omge mig av positiva saker som påminner om "lyckan" i livet!

Förra veckan blev vi tyvärr varse om hur snabbt lyckan kan fara sin kos. En kollega till mig avled hastigt och oväntat i sitt hem. Han var en trogen arbetstagare och lärare med ett år kvar till pension och en härlig människa. Positivitetsministern var hans smeknamn. Ibland kan livet kännas så fruktansvärt orättvist och då jag själv har förlorat nära anhöriga så har jag en viss erfarenhet av hur det är att bli lämnad mitt i livet. Mina tankar går ständigt till hans fru och deras gemensamma barn och barnbarn. En elev på skolan har skrivit så fint om det tragiska, att A. behövdes i himlen för att göra den roligare!


Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag

och någonting alldeles oväntat sker.

Världen förändrar sig varje dag,

men ibland blir den aldrig densamma mer.

(Alf Henriksson)

Några dagar innan det här tråkiga beskedet blev även min kära make varslad på sitt arbete. Han har arbetat i över fjorton år på företaget och fullkomligen älskar sitt jobb. Det känns förstås också oerhört tråkigt men med tanke på vad som hände ett par dagar senare så känner vi att det inte är någon större fara. Vad är ett jobb...saker och ting kan ju vara mycket, mycket värre. Tänk vad konstigt det är. Här sätter jag mig framför datorn och ska skriva ett glatt inlägg om min fina vinst och så bara öser jag ur mig allt som hänt. Hoppas att ni inte misstycker! Nästa inlägg kommer att gå i en gladare och mer positiv anda för då kommer jag visa ett vackert paket som jag fick när jag var på den härliga tjejmiddagen i fredags! Blev lite pysselinspirerad av det fina innehållet så tusen tack till dig, Fia!

Hoppas att du får en mysig södagkväll och bylsa på dig väl i morgon för då ska det bli över 20 grader kallt!

Posted by Picasa

31 kommentarer:

Mom´s kitchen sa...

Så sorgligt med din kollega.... Tycker det var lite symboliskt med urtavlor och hastigt bortgång i ditt inlägg... Sånt är livet, tyvärr... eller som tur!
kram till dig , Olg@

Mitt hvite hus sa...

Men uff da.. ja vi vet ikke hva morgen dagen bringer ... så ufattelig trist for de som sitter igjen ..

Så fin gave du ahr fått..

Håper det ornder sge for din mann-..

Klem Kerstin

LenaS sa...

Åh vännen, så tråkigt att din kollega gick bort så hastigt och jag så trist för din man, hoppas det löser sig snabbt och smidigt med jobb för hans del.
Grattis också till den fina vinsten!
Kramis/LenaS

Vita verandan sa...

Usch då, tråkigt med din kollega. Man vet aldrig när livet helt förändras. Hoppas det ordnar sig med makens jobb, kanske dras det tillbaka.
Ha det så bra ändå i allt.
Kram Anna

Helen sa...

Hej!
Vad tråkigt med din arbetskamrat, ibland tror jag att det är tur att man inte vet allt i förväg. Tråkigt med din mans jobb men som ni sa är ni i alla fall friska. Ni får försöka se det som en ny möjlighet istället, kanske händer nåt nytt spännande i livet istället. Ha det bra.
Kram/Helen

Livet på Berget sa...

Så tråkigt Anna-Lena:(. Det är så svårt att fatta när någon bara försvinner så tråkigt att han aldrig fick uppleva sin pension. Trist för din man också, ett jobb kan vara väldigt viktigt. Nu till något roligare din vinst, super snyggt!!!! Tur att du fick den mitt i allt det tråkiga. Ta hand om dig!
Kram
/Sara

Jessica sa...

Hej vännen,
ibland tar livet tvära kast och man får sig en tankeställare. Så sorgligt med din arbetskamrat.

Håller tummarna för att din man snart finner ett annat jobb som han kommer att trivas med! Det kan ju vara så att det kommer något gott ut av detta, i slutändan.

Stor kram till dig,
Jessica

corrina sa...

Det är tråkigt när nått sånt händer, ett bevis på hur oretvist livet kan vara. Jag öste ur mig på bloggen häromdagen jag med och jag misstycker inte, tycker att det är skönt med en liten ventil. Å grattis till Trösstpriset? Vackert var det iaf. KRam

Crinoline sa...

Hei,Anna-Lena. Så trist med din kollega.Jeg håper også det ordner seg for mannen din. Smykket er nydelig.Ønsker deg en god uke.KLEM

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var lessamt att din kollega dog, känns hemskt när det händer så plötsligt. Och maken som blivit varslad, så jobbigt. Såklart man blir ledsen och orolig. Men grattis, du vann ett så fint hänge. Du kommer och bli så fin i det.
Hjärtekram till dig vännen
AnnaMaria

Hannis sa...

Här misstycks inte!
När livet är tufft måste man få säga det.
Och tufft blir det när såna saker händer.

Hemskt med din arbetskamrat!
Stackars familj som ska behöva gå igenom det.

Hoppas att det ordnar sig för din man också.Kanske är det nya roliga utmaningar som väntar?
Det håller vi tummarna för=))

Kram Hannis

Lyckoslanten sa...

grattis till ditt fina pris! Jag tycker det är bra att du skriver om det som händer och det som livet faktiskt går ut på. Det är inte bara lyckostunder! Och som du skriver är ett varsel från jobbet inte jämförbart med att förlora en kär anhörig. Visst kan livet kännas orättvist. De bästa går först brukar det heta. Önskar dig en fin vecka! ♥

Livet på Vestergård sa...

Vi har nog mycket att vara glada och tacksamma åt för tänk så snabbt livet kan ändras.
Verkligen tråkigt med din kollega.
Jag förstår att det påverkar er allihopa.
Hoppas att det ordnar sig på jobbfronten för din man!
Kram Kicki

Handgjorda drömmar sa...

Hej Anna-Lena!
Vad jättetrist med din kollega... beklagar verkligen. Å hoppas allt ordnar sig till det bästa för maken o dig, det är ju precis som du säger, trots allt bara ett jobb... ni har ju alltid varandra!

Vilken jättefin vinst fått,
kramar Marie

Änglarnas hus sa...

Ja du, livet är verkligen en bergodalbana..lycka..som snabbt övergår i sorg..sen tacksamhet..
Klart att bloggen kan vara ett skönt ställe att pysa ut på!

vilken vacker dikt!
Grattis till vinsten!

Ha det gott!!
Kramis Sanne!

Lantliv i Norregård sa...

Vad sorgligt vännen!
Har hört att de bästa få gå först...
Trist med jobbet och din make oxå.
Men du har ju vunnit, något att glädja sig åt;o)
Kämpa på!!

Kram Kram Malin

husvidhavet sa...

Men kära vän vilken omtumlande vecka!
Klart du ska skriva om det, då försvinner jobbiga & ersätts av lycka... du kanske inte märker det idag men du ska få se!!!
Allt har en mening även om man inte tror det!
Varma kramar Marith

Marita sa...

Ja livet har en förmåga att pröva oss människor ibland...så tragiskt med din kollega...det är inte alltid så lätt att förstå varför vissa saker sker. Men eleven hade ju en sund tanke, att han behövdes i himlen. En vacker tanke!
Då blir ju ett varsel inte så förfärligt i jämförelse. Men det kan ju bli en sorg i sig att mista ett jobb som man trivs med, kanske arbetskamrater som man tycker om att möta varje dag...det blir ju också en tomhet!
Nåväl, grattis till det vackra tröstpriset du har fått! Verkligen inget dåligt tröstpris det där inte, superfint!!
Kram, Marita

Zink & vita ting sa...

Livet bjuder på tvära kast!
Alltid svårt att mista någon man håller av.
Att bli varslad från ett arbete man tycker om är också svårt, hoppas att det löser sig med arbete.
Lite passande att du fick det fina halsbandet precis nu!

Stor kram Mimmi

Sjabbig men chic sa...

Ja, fy vad tråkigt och hemskt. Det är därför jag älskar vardagen så mycket... när allt är som vanligt. För när allt är som vanligt då är det så bra och det är så härligt att få småklaga på väder och kläder och hej och hå för det känns så himla lyxigt. Då vet man liksom att allt är bra. Låter kanske bakvänt men så är det för mig.;)

Kram Lisa

Sofia och Marie sa...

Ja ibland förstår man inte riktigt livets svängar. Ett sätt att hantera dom är ju att vara som du, se det som ändå är ljust, och glädjas åt det lilla.
Mycket fint tröstpris du fick, hamnade ju helt rätt hos dig!
Stor kram från Marie

Mia sa...

Grattis till fina tröstgåvan kan behövas när det händer tråkiga saker i livet.
Tycker inte att det gör något att du skriver om tråkiga saker för det hör ju livet till även om man inte vill det. Det behövs för att man skall uppskatta det man har.
Hoppas att ni får en lugnare vecka nästa vecka.

Kram Mia

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej AnnaLena.
Vilka tråkigheter.
Skriver som jag brukar,livet är varken rättvist eller snällt alla gånger.
Grattis till den fina vinsten du fått,den kommer du bli jättefin i.
Hoppas du i alla fall får en bra start på veckan.
Kram Anette

Ida sa...

Hejsan vännen!
Grattis till den fina vinsten. Så mysigt med så vackra smycken. Kunde inte låta bli att notera det som omgav smycket, nämligen urtavlorna. Såna är ju helt underbara. Letar efter såna men de är inte lätta att finna till humana priser.

Vad tråkigt med din arbetskamrat och visst får man sig en tankeställare.
Angående din man och hans varsling. Min sambo är arbetslös sedan i maj förra året. Efter 8 år fick han och nästan hälften av personalstyrkan sluta på hans jobbet. Det var en stor sorg och jag kände en sådan oro när det skedde. Men saker har en tendens att ordna sig och nu kan jag glädjas lite åt den extra tid vi fått tillsammans som familj.
Ha det så gott gumman.
Kram Ida

S o F sa...

Självklart misstycker jag/vi inte. Att berätta om Livet måste man få göra, både det roliga och det som är jobbigt och sorgligt.

Hoppas det löser sig för din make.

Önskar dig en fin vecka!

Smultronlycka sa...

Hej söta Anna-Lena!
Usch vad tråkigt att höra..
Hoppas det ordnar sig med jobb för din man..
Sänder tröst kramar till er!
Ta hand om er!

Anki sa...

Gumman, jag tror inte att det är någon som misstycker! Livet är ju både upp och ner, och man måste ju få dela med sig av båda! Så sorgligt för din kollegas familj och jag förstår att du tänker på dom!
Å jag hoppas verkligen att det löser sig med jobb för din man!
Grattis till din vinst...eller tröstpris?
Såå fint!

Hjärtekramen vännen!

Vita små hjärtan sa...

Hej vännen!
Men så tragiskt. Så fort ett liv kan ändras.
Det kan kännas bra att skriva av sig lite.
Fina bilder!
Kram Agnetha

Huset vid ån sa...

Hej Anna-Lena! Du är så välkommen hem till mig på fika bara snön försvinner så vi kan sitta ute o höra fåglarna kvittra.....Så tråkigt att läsa om din kollega i skolan, usch det är tur att man inte vet vad man har framför sig, det är konstigt att livet kan ta slut så fort, och aldrig mer bli som vanligt igen.Trist för din man också, att bli utan jobb! Hoppas att det ordnar sig för honom! Ta hand om dig! Många Kramar till dig från mig./ Therese

promenader på landet sa...

Hej vännen! Livet är tufft ibland vi får leva i nuet och vara tacksamma för allt vi har. Jag tänker på dig och skickar många kramar!!!

Jenny sa...

Hej Anna-Lena!
Vad tråkigt med din kollega som gick bort..jag var med om samma sak för några år sedan, det var tungt.
Jag hoppas det löser sig med nytt jobb för din make, trist att behöva gå när han varit där så länge och trivs så bra..

Jag tycker det fina halsbandet kom till helt rätt person, du behöver verkligen lite uppmuntran nu Vännen:)

Stor kram!

Jenny