söndag 20 juni 2010

Efter åtta timmars väntan...

händer det som inte får hända! Min stora fina Nikon-kamera lägger av... och innan jag fick fram mobilen missade jag mängder av fina bilder. Gick ni på den...hihi... Bilden är tagen i vardagsrummet vid vår tv. Vilken knäppgök jag är! Tycker ändå att bilden, trots oskärpa, genomsyras av den glädje och enorma lycka som vi fick ta del av i går. Vilket fantastiskt bröllop och vilket underbart vackert brudpar. Deras kärlek omfamnade oss alla! Störst av allt är kärleken sade prins Daniel i sitt rörande tal till sin älskade hustru Victoria. Kan man annat än instämma i dessa vackra ord! Jag kunde aldrig föreställa mig att jag skulle bli så betagen som jag faktiskt blev av bröllopet igår. Satt klistrad framför teven hela kvällen.

Idag har jag varit och hälsat på min kära mormor som legat på sjukhus ett par dagar. Hon är gammal och skröplig, kan nästan inte gå och har svår diabetes. För drygt ett år sedan försökte vi få in henne på ett ålderdomshem men fick nobben. I torsdags kunde hon inte längre stå på sina ben, de vek sig och hon ramlade hejdlöst tre gånger. Som tur var skadade hon sig inte svårt vid fallen men det var inte roligt att få se sin kära mormor både gul och blå. Vill det sig riktigt illa kan hennes fall få en förfärlig utgång. Vårt problem nu är att biståndshandläggaren hävdar att hon fortfarande ska bo hemma men vi ska kämpa på för lilla mormor, 86 år. Hon vill själv till någon form av äldrevård och jag tycker att det är helt fruktansvärt att hon nekas det. Hela sitt liv har hon kämpat och slitit och nu är det dags för henne att få lite omvårdnad. Det här hade jag egentligen inte tänkt skriva om men kanske är det någon bloggare som har ett litet tips till mig hur jag ska få biståndshandläggaren att ändra sig.

Som ni ser på bilderna har lite fler saker flyttat in i vår utbyggnad! Den fina skylten "La maison blanche" som jag köpt från rara Viveka har stått i förrådet och bidat sin tid. Stålkorgen med Jeanne d´Arc Living magasin har jag köpt hos goa Fredrika. Hennes gårdsbutik är stängd för sommaren men hennes webbutik är fortfarande öppen! Hon säljer massor av finfina saker bland annat många saker från Maileg.

Hoppas att du får en skön söndag och en fin start på veckan!

Posted by Picasa

17 kommentarer:

Vikeskärs hem och vardag sa...

Man kan ju undra hur sjutton dem tänker som har hand om äldreplatserna. Hoppas ni lyckas och stå på er :)
Visst var det fint bröllop, jag satt klistrad från morgon till kl 0100 haha.
Verkar fint i er utbyggnad, spännande att få se mer därifrån :)
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Stackars din mormor, man blir ledsen när man hör sånt. Jag tycker nog hennes fall och blåmärken borde räcka för att hon ska få en plats. Nu gäller det nog och ligga på som en iller på den där biståndsbedömaren. Och visst var det ett underbart bröllop, jag tittade på tv väldigt länge igår. Roade mig jag också med och ta foto på tv:n
Ha en fin midsommarvecka
Kram till dig
AnnaMaria

Nette Cecilia sa...

Det var ett fantastiskt bröllop igår vi gläds med Viktoria även här i Finland .Hälsn Nette

Fröken Tindra sa...

Usch, vad tråkigt med din mormor! Min fick hemtjänst först men när hon sen föll på näytterna när hon skulle på toa så fick hon till slut plats på ett korttidsboende och sen på äldreboende. Det är inte klokt hur våra gamla behandlas ibland. Hoppas att ni kan "tjata" in lilla mormor på hemmet!
Bröllopet igår var sååå vackert! De såg så förälskade ut så det är inte klokt. Och Daniels tal var ju väldigt gripande. Myyys!
Kram!

Carina sa...

Hej!
Stackars din mormor, man blir ju förbannad på dom ( biståndshandläggaren ) att dom inte kan fatta att en människa som är gammal och behöver hjälp faktiskt också ska få det, utan tjat. Ge er inte utan ligg på som sjutton, det fick vi göra när min mormor behövde hjälp. Tog ett bra tag men till slut så fick hon flytta till ett äldreboende. Hoppas allt löser sig fort och smidigt för din mormors skull.
Ta hand om dig!
Kramar Carina / Hjo
kattarsel@live.se

Smultronlycka sa...

Hej du söta!!
Tack för din gulliga hälsning hos mig!
Vad jobbigt att höra om din mormor!
Förstår inte hur de tänker..
Hoppas det ordnar sig!!

Ja du jag fällde en liten tår när jag hörde Daniels tal!
Vad duktig han är.
Måste varit en riktig press på honom att från att vara en "vanlig" person till att hålla tal inför så många människor!
Fotot du tog blev riktigt bra :)

Hoppas allt är bra med dig och att helgen varit skön!
Kramar Anna

Mitt hvite hus sa...

ja dere skal og bør være stolte av dette vakre paret...så skjønne og det oste kjærlighet av de begge to..

og Victoria er så trygg i sin rolle...

en tåre falt hos meg når jeg så de på tvene...


uff stakkars mormoren din..ja er det ikke forferdelig... tenk at disse stakkars gamle menneskene skal måtte lide og føle slik utrygg het den siste tiden..kan man ikke satse på denne gruppen slik at man slipper å komme i den..

har vært i en slik situasjon med min svigermor... endelig kom hun på et hjem hun trives... og føler seg trygg. det gjorde bhun ikke hjemme hos seg selv..

håper det ordner seg før det er for sent..

klem O=)

Jenny sa...

Hej Anna-Lena!
Visst var det ett fantastiskt bröllop! Vi satt oxå klistrade framför tv:n från tidig eftermiddag till sen kväll! (t om sambon;))! Daniels tal var så vackert o romantiskt, det hördes att det kom rätt från hjärtat:)

Vad tråkigt att din mormor nekas plats på äldreboende, tipsa tidningarna vet jag, det brukar hjälpa;)

Ha en trevlig vecka!

Kraam Jenny

Livet på Vestergård sa...

Det var verkligen ett vackert bröllop i går :) De tycks vara som gjorda för varandra Victoria och Daniel.
Hoppas att det ordnar upp sig för din mormor och att hon får plats på ålderdomshem. Det är synd när de gamla inte får den vård de behöver tycker jag!

OlgaA sa...

Tillställningen var ju absolut i världsklass! Och Viktoria var vacker! Fint par är de!

Tråkigt med mormor. Men bara metodisk uppvisande av fakta samt flera samtal med högre(och högre vid varje NEJ) chef kan göra saken bättre. Synd att man ska behöva kämpa för det man har rätt till :(

kram/Olg@

Marita sa...

Fy vad jag blir arg när jag läser om gamla människor som inte kan få den hjälp de så väl behöver!! Hur svårt kan det vara??!!! Herregud!! Hon har ju redan ramlat och gjort sig illa! Vad mer ska hända för att de ska fatta!!!????? Grrrrrr!!!

Bröllopet var underbart! Satt vid TV:n mest hela tiden och bara njöt, tårarna rann... tänk att man kan bli så rörd! Vilket tal han höll Daniel!!!
Kram, Marita

Lissboden sa...

Visst var det ett underbart vackert par och hela bröllopet var helt fantastiskt!
Jag hoppas att det ordnar sig för din mormor.
Må så gott nu när du är ledig!
Kram från Maria

Lina sa...

Hej!
Ja, vilket bröllop! =) Satt som klistrad i soffan...så vackra och så lyckliga! Hade också fotat om jag haft en kamera, men den var på svensexa med maken igår...

Hoppas att allt löser sig för din lilla mormor, fortsätt att kämpa! De gjode min mamma och hennes systrar för min mormor, och till sist så...men visst blir man ARG att de inte är självklart att de ska få hjälp när de är så uppenbart att de behövs!!!

Må så gott, Kram Lina

vardagsvitt sa...

Skicka en stor kram till din mormor♥
Visst är det jobbigt att gifta sig, jag är helt slut idag...hihi
men så underbart vackert sagobröllop det var!!
Man kan inte låta bli att snyfta till lite av all kärlek som lyser genom Tvrutan.

Så fin korg, den gillde jag jättemycket.
Ojoj innan du har provmöblerat och flyttat omkring alla saker...men kul är det!!
Ha en bra start på veckan
Kram Marith

Unknown sa...

Hej Anna-Lena
Jag kan bara råda er, stå på er, det är så olika var man bor i landet, och, vilka man har att göra med, men jag hoppas det blir en bra lösning för er mormor.

Håller med dej om bröllopet, jag skulle inte se, men nu skulle jag kunna se det igen, det var så vackert, gripande och vilken lycka!

Kul att du vill vara med i utlottningen.

Kramar
/Maggan

Vit som snö sa...

Jaa det var ett riktigt sagobröllop igår! Såå vackert och lyckostrålande par!!!
Och Daniels tal... intet öga var torrt tror jag!
Vad sorgligt med din mormor. Man hör ofta sånt och det är tragiskt att vi inte kan ge de gamla ett boende där dom får känna sej trygga och får hjälp! Hoppas det ordnar sej!
Kram Cilla

Huset vid ån sa...

Tänk alla gamla som slitit o arbetat hårt i hela sitt liv, att dom inte ska kunna få lite omsorg o kärlek i slutet på livet. Stackars dina goa mormor, det måste vara hemskt för er anhöriga att bara se på.....Visst var det ett vackert bröllot in i minsta detalj! och så mycket könskor ocksp,jag vet inte hur mycket näsdukar som gick åt här...Fniss! Hoppas att du får en fin midsommarvecka o Tack för dina vänliga ord inne hos mig. Många sommarkramar Therese