söndag 6 februari 2011

En helt vanlig dag...

Idag har jag skjutsat maken till arbetet, lagat lunch, njutit av lunchen ute i solen, matat fåglarna, lekt med Maja, planterat blommor, dammtorkat, dammsugit, bäddat rent i sängarna, tvättat, vikt mängder av tvätt, druckit en kaffe, lagat middag, diskat, packat gympapåsen, hjälpt till med läxläsning och nattat barn.

♥♥♥

Efter en sådan här dag kan man inte låta bli att reflektera, kunde jag gjort något annorlunda, kunde jag fått mer tid över till barnen? Det hade säkert gått om jag hade lagt allt tråkiga göromål åt sidan. Kanske behöver jag bli mer effektiv om kvällarna när barnen sover.

♥♥

Detta resonemang leder onekligen över till nästa fråga. Ska jag slita mig från Blogglandia för att planera veckan eller ska jag gnugga in lite egna kunskaper? Om jag prioriterar rätt, vilket jag bör, så får kvällen avslutas med lite mer läsning av kurslitteratur, innan det är dags att krypa till kojs.

En riktigt skön start på veckan önskar

jag alla som kikar förbi!

Posted by Picasa

6 kommentarer:

Hanna sa...

Det låter som om du har haft fullt upp.
Ha en fin söndagskväll.
kram
Hanna

lisa sa...

Tror på att man ska göra det man mår bra av och göra det bästa av varje dag. Lite svårt att hitta balansen ibland bland alla måsten. Men det värdefullaste vi har är ju iallafall varandra. Lite änglatofflor tar man inte skada av.. Ha de så gott. Kram Lisa

Gammelbålsta sa...

Låter nästan som min dag(hela helgen faktiskt. Men jag har hunnit brodera lite åxå som tur är för lite roligt måste man ha även fast det alltid är fullt upp hemma. Jättefina plåtlådor du köpt. Ha det gott kram Aydan

Lissboden sa...

Hej Anna-Lena!
Ja, tänk vad en liten gumma kan gno:)
Visst undrar man ibland var tiden tagit vägen efter en dag och reflektionstiden blir också mindre, vilket även gäller i lärarjobbet tyvärr.
Jag tycker tiden med dina barn är allra viktigast. Den går så fort och nu i efterhand skulle jag nog ha valt att spendera ännu mer tid med dem. Som lärare har vi dock varit hemmavid väldigt mycket så det är ingen idé att ha dåligt samvete för det.
Jag tycker förresten om din header så mycket och nu är jag sugen på att köpa hem lite fräsch eucaluptus och göra några kransar.
Må så gott och ha en fin vecka!
Kramar

Vita små hjärtan sa...

Hej Vännen.
Försöka resonera nytta med nöje är väl bäst! Men hur får man till det...
Ha en fin måndag
Kram Agnetha

Ett Vitare Hem sa...

Oj du har varit effektiv och visst är det svårt att hitta balansen ibland, hoppas du hittar din balans....
Ha en finfin dag!
Kram/Lena