lördag 18 juni 2011

Mys i soffan!

Efter skolavslutningen i torsdags lade jag mig ned en stund på soffan i vardagsrummet och bara kopplade av. Jag kände mig faktiskt både lite urlakad och trött av all anspänning som byggs upp inför den sista dagen på terminen.Jag arbetar ju i förberedelseklass med nyanlända barn och skolavslutningarna är alltid lite speciella för oss, då vi alltid säger adjö till några elever som nu är redo att pröva vingarna ute i ordinarie klass. Även fast man är glad för deras skull, så känns det också alltid lite vemodigt och kluvet. Vi vill ju så gärna fortsätta att följa deras språkliga resa och utveckling i ett nytt land, lära dem allt vi kan, och precis när de börjar förstå allt mer svenska så är det dags för oss att säga farväl!
När dörrar stängs, öppnas nya i livet och det är kanske nu som mina elevers verkliga resa i livet börjar och jag hoppas att jag har gett dem en tillräcklig grund att stå på så att de kan spira, gro och växa och ta vara på de möjligheter som ges.
Ja, det här inlägget blev kanske inte riktigt vad jag tänkt. Egentligen skulle jag bara visa lite bilder från mitt mys i soffan en torsdageftermiddag, men det blev i stället lite tankar ur ett annat perspektiv. Hoppas att ni står ut med det! Jag hade det i alla fall rätt skönt i min soffa, som jag ligger i alltför sällan!En härlig helg önskar jag alla som kikar förbi!


Posted by Picasa

6 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Underbara bilder du visar vännen.Ha nu en underbar lördag.Mys och njut.Kraaam Rita ♥

Mitt Måleri sa...

Så fint du beskriver dina "barn" och härligt att mysa i den fina omgivningen ;)
kram pia

husvidhavet sa...

Åh tänk vilken bra start du ger dessa barn!
Härliga bilder bland alla dina tankar!
Många kramar Marith

Corrina sa...

Det är oftast då sånna reflektioner kommer. Bilderna kan utlösa saker, det är vi bloggare väl medvetna om. Kramen

Lisa sa...

Härliga bilder och det var jättefint att läsa om dina barn tycker jag. Tack för din goa kommentar. Ha de så bäst...

Kram Lisa

Fågel Blå sa...

Åh vilka fina bilder från ditt hem!
Önskar dej en fin Söndag!
Kramar Kathrine