söndag 13 december 2009

Salig blandning...

Hej på er!

I afton blir det en salig blandning här på bloggen. Mitt mest oestetiska inlägg någonsin... Först ut är mina älslingsbenvärmare från Cubus och ett par underbara torgvantar som jag beställt från rara Ann-Lousie som du hittar här. Visst var jag en fan av Flashdance på 80-talet men jag trodde faktiskt inte att jag någonsin skulle sätta på mig ett par benvärmare igen. För alla er som fortfarande känner er tveksamma inför detta 80-tals fenomen kan jag berätta att det faktiskt är superskönt!

Min lilla Nissa har fått gladare dagar här i huset nu när Nils flyttat in...


En hel tomtearmé har också letat sig fram. Förälskade mig i tomtarna från Åsas tomteverkstad för ett par år sedan och trodde aldrig att jag skulle tröttna på dem. Det var då det... men de är ju fortfarande ganska söta och hör till barnens absoluta julfavoriter så de är "still going strong"!

Adventsstjärnorna är på plats i vår lilla veranda tillika entré.

Har man inte jobb kan man alltid skaffa sig lite. Under flera månader har vi funderat på att betsa våra köksskivor mörkare och i går satte "Ernst-maken" i gång. När alla skivorna var betsade tyckte jag att det blev för stark kontrast mot golvet och kände mig lite tveksam. Nästa dag hade betsen dessutom inte torkat (torktid 3 timmar) och detta berodde på att vi kvällen innan varit lite för ivriga och inte slipat skivorna trärena. Vad gör man då? Jo, det var bara att kalla in det tunga artilleriet dvs svärfar och bandmaskinen och slipa bort all bets. Vi bjöd hit dem på lite glögg och saffransmuffins. Det var väl smart, blink* blink* Efter en del diskussioner håller nu maken på och betsar skivorna för andra gången och jag ska städa bort allt slipdamm. Som sagt: har man inte jobb... Det här var vår helg i ett nötskal och då har jag inte ens hunnit komma in på mina andra misslyckade måleri-projekt, huga!

Hoppas att du njuter av din söndagkväll!

PS. Här är min favoritsång från årets Idol.

Posted by Picasa

22 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej vännen! Visst är det varmt och gosigt med benvärmare! Jag köpte mig också ett par för ett tag sedan. Vilka jättefina tomtar!! Ser sååå juliga ut! Må så gott! Kram Maria

Smultronlycka sa...

Hej Anna-Lena!
Jag tycker det var ett mysigt inlägg med fina bilder!!
Åå såna benvärmare har jag också!Älskar dem!
Hoppas du haft en mysig Lucia!
Kram på dig!

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej AnnaLena.
Jag tycker det är riktigt snyggt med benvärmare(fast jag hade det på 80-talet:)Dina ser jättefina ut ,handledsvärmarna också.
Ja visst ät det sant,har man inte arbete så gör man sej.Men vad fint det blir.
Om du mejlar mej din adress så får du vinsten på posten.
Kram Anette

Hannis sa...

Här har du en till som gillar benvärmare!
Trots att jag sagt:
aldrig mer 80-tal=))

Gulliga tomtar!
Ser sådär julluriga ut.

Hoppas att du blir nöjd nu med bänken.
Visst är det lustigt det där hur man startar saker och sen blir det som en lavin av andra saker som åker med på kuppen*skrattar*

Kram Hannis

Livet på Berget sa...

Oj vad strulitg med skivorna, men skam den som ger sig det kommer bli jätte snyggt. Mysiga julbilder, gillar också tomtarna. Jag är galen i benvärmare, har det jämt under vinterskorna så att en kant sticker upp, har massor av olika lurviga, med knappar, med band, i olika färger och olika stickningar. Hur kul som helst och varmt. Sedan har jag stickade stay ups också som jag drar på under kjolen när det är kallt ute:). Ha en bra måndag!
Kram
/Sara benvärmare

Mitt hvite hus sa...

Herlig..ja har man ikke noe å gjøre så lager man seg det... dette kjenner jeg meg så godt i ..

Godt det gikk bra å slipe av første gang da..

Leggvarmere er deilige å bruke og jeg syns faktisk de er stilige jeg...


Ønsker deg en fin dagKlem Kerstin

Livet på Vestergård sa...

Hej!
Vilka mysiga torgvantar o benvärmare! Här är så kallt i dag så de skulle vara sköna att ha på. Jag har faktiskt inte haft benvärmare heller sen de var på modet på 80-talet, men säkert värmer de bra!
Hoppas att det har ordnat upp sig med bänkskivan.Den blir säkert snygg!
Ha en bra dag!

Sjabbig men chic sa...

Vad fint du har gjort i fönstret! Och vilket jobb med bänkskivorna. Det blir nog jättebra tror jag. Nu satte du lite griller i skallen på mig.

Kramis Lisa

Ett Vitare Hem sa...

Vilka härliga benvärmare och vilken tur att ha en svärfar att sätta i jobb ;o)
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

OlgaA sa...

HEj Anna-Lena!
Så roligt med köksrenoveringen ;) Det är bara tur att ni Kan kala på tunga artilleri!!! Jag brukar klara mig själv med lite svärord och liknande... Då BÖR man inte störa mamma/frugan ;)
Jag har flera benvärmare... Min favo köpte på Lindex i lila färg och är så nöjd! Passar till min garderob... :)))
Ha en trevlig vecka, vännen! (får jag skriva så? men skriver ändå ;)
kram Olg@

Louise sa...

Ja arbetet tar nog aldrig slut ;O) Jag förstår att Nissa är glad då hon fått en kompis!

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja visst är det härligt att dessa godingar (benvärmarna) kommit tillbaka. Jag älskar dem!

Hoppas helgen var fin.

Må bäst

Kram Viveka

Änglarnas hus sa...

Hihi..var också åttiotals dansare..men då var benvärmarna rosa... varmt och gosigt!!

Bänkskivorna blir nog jättefina till slut!!

Kramis Sanne!!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag har faktiskt inte haft några benvärmare sedan 80-talet, men hade jag såå vackra som dina skulle jag absolut använda dem, vilket vackert spetsmönster! Synd att det strulade med bänkskivorna. Ibland händer det att man har bråttom att bli färdig med saker och då gör man något tokigt som gör att det tar dubbelt så långt tid istället (egen erfarenhet).
Kram

Cathrin sa...

Det där med att vara för ivrig känner jag väl igen. Jag vill ofta starta NU (eller igår...) så då går det undan i svängarna. Eftertanken kommer lågt långt senare. Skönt att ni hade hjälp att ta till!

Benvärmarna ser jättmysiga ut (liksom vantarna) men jag har ännu inte kapitulerat helt inför tanken att ta på mig ett par...

Lissboden sa...

Hej Anna-Lena!
Jag är såå glad för sakerna som jag fick från dig. Det skulle vara så kul om vi kunde samarbeta lite till våren men jag har full förståelse för om du har fullt upp med annat.
Vilka fina tomtar du har och du benvärmare är superbra att ha. Jag har också köpt ett par.
Bänkskivan kommer nog att bli jättefin när ni är färdiga med den.
Ha en bra vecka!
Kram/Maria

Evelina sa...

Hej!

Hihi... visst går det alltid skaffa sig jobb!! Jag är spänd på vad ni tyckte om slutresultatet.. jag överväger nämligen för och nackdelar, är också lite sugen på att betsa våra bänkskivor..

Visst är det härligt med benvärmare och dessutom otroligt fiiint!!

Kram Evelina

Hanna sa...

Så mycket fint.
Kram
Hanna

LisaMatilda sa...

Fick ett paket idag, som jag blev så glad för. Tack!

Vita små hjärtan sa...

Roligt med lite blandat :)
Urgulliga tomtar...
Å sköna varma goa benvärmare...
Ha de gott!
Kram Agnetha

Jenny sa...

Hej Anna-Lena!
Vad mycket fint du visar i det här inlägget! Benvärmare har jag inte haft sedan 80-talet men minns att de var såå sköna, hihi!

Vad snällt att svärfar hjälpte er med att slipa bort betsen från bänkarna:)

Ha det bra,

Kram Jenny

Nicole sa...

Hihi, tur att du har en egen liten Ernst som kan fixa och greja hemma.Vi har tapetserat om i vardagsrummet nu, men då kallade vi in yrkeshjälp, eftersom vi inte hann själva!
Jaa flashdance var ju den stora favoriten i tiderna. Vilka fina vantar och benvärmare du köpt, såna skulle jag också gärna ha!
Kramar, Nicole