måndag 28 februari 2011

Plåt möter fluff...

Halloj i stugorna!
Här hemma fortsätter jag med vardagsrumsstöket. En läslampa i plåt har flyttat in från garaget till vardagsrummet, fäste den i plåtlådorna som jag förvarar tidningar i. I läshörnan har nya kuddar tagit plats, en fluffig med vita volanger (hemtex) och en turkos sammetskudde (hm).
Fransk-dansk lantlig stil har under en tid fått ge vika för lite plåt och fluff. Jag vet inte riktigt om jag gillar det än, men det går ju lätt att flytta tillbaka det lantliga om jag skulle ångra mig.

Drömmer om en Tolix-stol vid arbetsplatsen, tror att den skulle kunna
bli pricken över i.

Det ser lite tomt ut i soffan men under dagen ska jag råda bot på det. Ute i förrådet har jag lite turkosa kuddar liggande från min indiska period.


Jag får ge mig ut och leta medans det är dagsljus. Lite fina glasflaskor
finns det också där.

Stylingen får nog fortsätta ett tag till innan jag blir nöjd. Sådant kan man ju också
roa sig med när man är ledig.


En skön måndag önskar jag alla som hälsar på!

♥♥♥

söndag 27 februari 2011

Omstyling pågår

Halloj på er!
Hoppas att ni alla har haft en skön helg. Äntligen har jag sportlov, efter en ovanligt intensiv vecka. Det har märkts, för jag har somnat före nio varje kväll.

Nu håller jag på och stylar om lite i vardagsrummet.

Som vanligt har jag lite svårt att bestämma mig för hur allt ska vara. Flyttar saker fram och tillbaka.

Men, vad är det här? Ja, tro det eller ej men lite turkost håller på och smyger sig in. Dax för lite stil ändring ett par månader. I sluttampen av vintern får jag alltid en längtan efter lite färg. Fler bilder från vardagsrummet kommer senare. Nu väntar frukostmys!

En härlig söndag önskar jag alla sin kikar förbi!


Posted by Picasa

söndag 20 februari 2011

Arbetsplats - workplace!

I desperat längtan efter vår och sommar fick en Mårbacka följa med hem från Blomsterlandet idag. Om våren inte vill komma till mig får jag väl komma till våren, helt enkelt. Några små scilla-lökar fick ta plats i urnan bredvid.

Lite gladare och färggrannare blev det vid arbetsplatsen i vardagsrummet. Tänk vad lite grön fägring kan få en på bättre humör!

På skrivbordet står en bordsklocka som visar olika tider. Lite roligt med tanke på att jag har en make som färdas genom världens tidszoner.

Den söta, läsande flickan agerar stöd åt några sidenklädda anteckningsböcker från Kina, ett minne från en avlägsen tid då jag själv flaxade runt i världen. Ibland kan jag längta lite efter den resande tiden i mitt liv men för det mesta är jag rätt nöjd med den tillvaro jag för idag.


En skön start på veckan önskar jag alla

som har vägarna förbi!


♥♥♥

Posted by Picasa

lördag 19 februari 2011

Små plåtskyltar - small metal signs




Halloj!

Mälardalen bjuder på strålande solsken och vackert vinterväder och om det inte var för kylan, -20 C, så skulle man nog få riktiga vårkänslor i kroppen. Maken och äldsta sonen åker på äventyrsbad idag, själv blir jag hemma med sjuka barn. Jag älskar när solljuset vänder åter men för en latmask som ogärna städar innebär det en massa puts. Nåja, lite fina små skyltar bjuder jag åtminstone på idag. Dessa små sötingar har jag beställt hos rara Viveka och jag blev sååååå glad när de droppade in.

En solig och härlig lördag önskar jag alla

som kikar förbi!


♥♥♥

Posted by Picasa

onsdag 16 februari 2011

Arrangera mera eller rapport från köket


(före)
Halloj!

Det var ett tag sedan sist.... mindre renoveringar och familjeliv går inte ihop just nu. I ren bloggdesperation får ni stå ut med några fula blixtbilder tagna i afton. Tur att bilderna går att redigera något i Picasa. Vi har ju ändrat om lite i köket, på grund av smärre omplaneringar, som uppstod i samband med utbyggnaden. Tänk att det aldrig blir riktigt som man tänkt sig...

Kylskåps-och skafferidelen har kära maken klätt med pärlspont. Vitrinskåpen ersattes med öppna hyllor, som skruvades upp idag. Väggen bakom hyllorna klädde vi också med pärlspont.

Otålig som jag är, håller jag nu som bäst på och arrangerar lite på hyllorna eller försöker, rättare sagt. Jag flyttar mest sakerna fram och tillbaka. Det kommer nog att bli en hel del vändor innan jag är nöjd, jag får arrangera mera helt enkelt. Jag är också lite orolig över hur mycket vikt hyllorna tål, vill ju inte gärna vakna upp till brak och mega-kras i natt...

En skön afton önskar jag alla nattugglor

som har vägarna förbi!


Posted by Picasa♥♥♥

måndag 7 februari 2011

Ett gammalt fönster

För länge sedan letade jag med ljus och lykta efter ett gammalt fönster med de rätta måtten till en öppning vid vår trappa.

Nu har jag upptäckt att ett, av många fönster, som jag kom över i somras passar helt perfekt i öppningen.

Frågan är bara hur jag ska blidka min make att snickra lite mera. Han börjar bli lite less på alla mina påfund och han har verkligen kämpat hårt med de profilerade listerna i köket, (tusen tack älskling!). Kanske är det dags för mig att lita på min egen förmåga och börja snickra lite själv....

En skön måndag kväll önskar jag alla som tittar in!

♥♥♥

Posted by Picasa

söndag 6 februari 2011

En helt vanlig dag...

Idag har jag skjutsat maken till arbetet, lagat lunch, njutit av lunchen ute i solen, matat fåglarna, lekt med Maja, planterat blommor, dammtorkat, dammsugit, bäddat rent i sängarna, tvättat, vikt mängder av tvätt, druckit en kaffe, lagat middag, diskat, packat gympapåsen, hjälpt till med läxläsning och nattat barn.

♥♥♥

Efter en sådan här dag kan man inte låta bli att reflektera, kunde jag gjort något annorlunda, kunde jag fått mer tid över till barnen? Det hade säkert gått om jag hade lagt allt tråkiga göromål åt sidan. Kanske behöver jag bli mer effektiv om kvällarna när barnen sover.

♥♥

Detta resonemang leder onekligen över till nästa fråga. Ska jag slita mig från Blogglandia för att planera veckan eller ska jag gnugga in lite egna kunskaper? Om jag prioriterar rätt, vilket jag bör, så får kvällen avslutas med lite mer läsning av kurslitteratur, innan det är dags att krypa till kojs.

En riktigt skön start på veckan önskar

jag alla som kikar förbi!

Posted by Picasa

lördag 5 februari 2011

Plåtlådor- Tin boxes

I veckan fick jag hem min väntade leverans med galvaniserade plåtlådor som jag längtat efter! En del i min omgivning tycker att jag är smått galen men det bjuder jag gärna på. Jag vet ju att det finns en och annan inredningstokig i Blogglandia, så jag känner mig inte ensam, men lite knäppa är vi nog allt...

Jag ser ju mängder av användningsområden för lådorna: förvaring av leksaker i pojkrummet, för krukor och verktyg i växthuset, för mössor och sjalar i hallen eller som i mitt fall till alla inredningsmagasin och stickningar.

Nu är jag på jakt efter en gammal arbetslampa som jag kan klämma fast i sidan, lite 60-talsretro.

Då jag köpte ett gäng lådor har jag ganska många till salu. Maila mig gärna på alwickstroem@hotmail.com om du är intresserad. Lådornas storlek är 20x30x50 cm och de kostar 200 kr styck.

En härlig lördag önskar jag alla som tittar in!


Posted by Picasa♥♥♥