söndag 15 april 2012

Stugrapport no 4

 Ibland tycker man att allt går långsamt och att vissa saker i livet känns oöverstigliga, då kan det vara bra att kika på lite gamla bilder, för då ser man att rätt mycket har hänt trots allt!  Första bilden på köket är tagen i februari.
 Bild nummer två är tagen i mars månad. Tak och väggar har blivit vitmålade och väggen mot storstugan har öppnats upp, med lite mindre roliga överraskningar tyvärr. Eldragningen har vi ännu inte åtgärdat.
Bild nummer tre är tagen nu när vi senast var uppe. Tyvärr är bilden av rätt dålig kvalite´då den är tagen med min mobil. Kameraväskan med batteri och laddare är på rymmen. Ni ser att det fattas en kökslucka. Grämer mig fortfarande över att jag målade fel lucka, men glädjer mig också åt att den fanns kvar hemma och att den inte hade hunnit bli uppeldad på återvinningsstationen. Puh, det är inte direkt standardmått på luckorna. Förutom luckorna och lådorna hann jag även måla vitt under skåpen och maken snickrade dit en golvsockel.

 Hujedamej! Bild nummer 4 är tagen i november när svärfar och kära maken var uppe för att renovera sovrummen. När jag ser de här bilderna kan jag inte riktigt förstå hur vi kunde få för oss att köpa den här stugan, vi måste varit smått galna!

Bild nummer 5 är tagen nu på påsklovet. Dessvärre får ni stå ut med lite fler dåliga bilder tagna med mobilen. Nöden har ingen lag.... Då ekonomin är lite pressad och vi gillar återbruk har vi återanvänt våra gamla köksluckor. Jag tycker att det är väldigt fint med öppna hyllplan men det känns tyvärr inte så hygieniskt i en sommarstuga, eller rättare sagt, jag är för lat fär att diska upp allt mellan stugbesöken. Funktion före form med andra ord.
Bänkskåpet hade en liten märklig lucklösning så de har vi tagit bort och jag sydde förhängen i stället. Det grå-vitrutiga tyget hittade jag på IKEA. Bänkskivan ligger också rysligt illa till men får duga så länge. För en tid sedan hade jag en väldig flax då jag sprang på en gammal reda till fyndpris. Jag slog till direkt förstås och glädjen var stor! Jag har upptäckt att det lönar sig att hänga på låset vid de lokala loppisarna.
Det var stugrapport no 4. Kvar att göra i köket är eldragningar, putsning av murstock, målning av fönstret och så småningom golvläggning och så måste vi fynda en ny (läs begagnad) spis. Vi är snart klara med andra ord! Jag skulle väldigt gärna ha pärlspont på väggarna med, men det får bli ett annat år. Nu ska jag ta och kika in till er andra en stund. Har varit usel på att blogga den senaste tiden, dags för en uppryckning!

En skön söndagsafton önskar jag alla som kikar förbi!

♥♥♥

10 kommentarer:

Mormors gård sa...

Åh, vad fint det blir! Köksluckorna blir utmärkt fina. Vi gillar också att återanvända, blir så mycket mer personligt då :)
Före - efter bilderna är minsann bra att ha. Jag minns då vi renoverade och svärfar sprang omkring med kameran i högsta hugg när vi hade som mest bråttom. Då önskade man honom och kameran till månen, men idag är vi nog så tacksamma över att någon brydde sig om att fota alla byggskeden !
Må så gott!
Kram, Jessica

Feeah Faerie sa...

jippi för alla bilderna, tack så mycket.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så jättefint ni får i stugan, det vita gör underverk. Och nu syns den fina tegelväggen så mycket bättre mot det vita.
Kramar
AnnaMaria

Hannis sa...

Vilket jobb ni gör!!
Återanvändning när det är som bäst.
Ser fint ut!

Kram Hannis

vitaspets sa...

Åhh så fint det blir ...
Kram Karina

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att få följa med era förändringar i stugan. Vilken skillnad det är på före och efter bilderna! Det blir jättefint.
Kram Kicki

Rosa i huset i vitt sa...

Viket jobb ni gjort ...jättefint.

Kram Rosa

Louise sa...

javisst går det framåt - ni är duktiga!

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Halloj!
Vilket fint resultat och vilken skillnad, jättefint!
Angående mina "skodder": Jag har köpt mina på Ica Kvantum. Antar att utbudet varierar men de borde väl finnas på Ica Maxi om du har någon sådan butik i närheten. Kika i blomavdelningen eller om det finns någon inredningsavdelning. Lycka till i jakten! =)

Kram

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Lämnade nyss ett meddelande men vet inte om det "fastnade"...
Superfint resultat, jättegulligt kök. =)
Mina "skodder" är köpta på Ica Kvantum men de borde finnas även på Ica Maxi om du har någon sådan i närheten? En jobbarkompis har faktiskt sett bruna på Plantagen eller om det var Blomsterlandet... Kika i Icas blomavdelning eller om det finns en inredningsavdelning. Lycka till i jakten! =)

Kram