torsdag 25 juni 2009

Akleja, hönsnät och zinkbord!

Inläggen har inte duggat tätt från min sida de senaste dagarna. Försöker att njuta så mycket jag bara kan tillsammans med min familj nu när sommaren äntligen bjuder på vackert väder. Finns det något mer underbart än Sverige när solen skiner? Några loppisbesök har jag hunnit med och några småprojekt har jag på gång. Hoppas på att kunna visa bilder på det om några dagar.
Midsommardagen var vi på picknick i Rosersberg slottspark och det var där jag hittade de underbara lila aklejorna. Den lilla rosa blomman var också väldigt fin men jag har ingen aning om vad den heter... Kanske någon botaniskt bevandrad läsare kan upplysa mig. Lite lustigt för jag har aldrig i mitt liv lagt märke till den tidigare och när jag kom hem upptäckte jag att exakt samma växt blommar under vårt äppelträd. Ibland måste man få upp ögonen för saker och ting.

Inspirerad av många andra bloggare har jag också börjat pyssla lite med hönsnät. Gjorde en liten "klocka" som jag hoppas att luktärtorna kommer slingra sig runt. Betongfatet har ett par år på nacken. Tyvärr blev övermålningen av den turkosblå mosaiken inte helt lyckad. Måste försöka få nyansen något ljusare...
Utanför köksdörren har jag placerat ett litet zinkbord med kryddväxter som mördarsniglarna gärna vill kalasa på. Passar mig helt perfekt för nu har jag kryddorna nära till hands och de är helt otillgängliga för sniglarna. Kanon!!! Tack vare Cilla med den fina inspirerande bloggen "Vit som snö" hittade jag bordet. I vinter kommer bordet att passa fint till ett vackert jularrangemang

Jag är dessutom väldigt glad för jag har fått en award x 2, dels från Helena med den härliga bloggen "Mysigt hemma" och dels från Annika med den fina bloggen "min dröm om lantstil". Tusen tack till er båda!!! Gulligt av er att tänka på mig. Ni inspirerar mig och ni är båda värda alla awarder i världen.

Jag blev positivt överraskad och minst lika glad när jag fick ytterligare en award från Eva med bloggen "Evas passion". Hos henne fick jag välja award och då valde jag specialvisitor awarden. Eva, du har gjort mig väldigt glad med alla kommentarer hos mig och jag hoppas att jag även blir en specialvisitor hos dig!

Nu ska jag ta och kika in till er andra en liten stund. Gissar att jag har en hel del att ta igen efter ett par dagars frånvaro.
Njut av sommaren!
Kramar Anna-Lena ♥

17 kommentarer:

Anki sa...

Men vad fint! Visst är det mysigt med klockorna i hönsnät!? Letade zinkbord när Coop sålde, men dom var slut överallt! Typiskt!!

Ha det gott vännen! Kram kram!

corrina sa...

Visst är det så att man vill njuta av den tid vi har just nu och att annat får stå åt sidan, det är fullt förståligt. Kram

Vita små hjärtan sa...

Härliga bilder. Hönsnät...mysigt!
Kram Agnetha

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till awarderna. Du har gjort så fint med hönsnätet. Idag ska jag försöka göra en sån klocka, vi får se vad det blir! Ha nu en solig och bra helg.
Kram AnnaMaria

Evas Passion sa...

Vad fina vaser och blommor!!!!Fint med natet!Verkligen vackert!!!!Tack for dina fina ord om Awarden!!!Aven jag har inte bloggat nagot pa min blogg.......barnen tar tid.....sedan ar sommaren har:-)Ha en bra dag!

Evas Passion sa...

Jattevackra vaser med blommor!!!Tack for dina fina ord!!!Aven jag har inte skrivit mycket dessa dagar.....ar mycket med barnen....Sommaren ar ju har:-)Ha en bra dag!

Huset vid ån sa...

Hej Anna-Lena! ja, nu får vi verkligen njuta av det vackra vädret...Såå skönt! Härligt för lilla Maja att få bada också...Vilka fina bilder på dina zinksaker! Soliga Kramar Therese

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilken fin klocka du har gjort av hönsnät! har sett flera som gjort sådana, så nu blev jag inspirerad till att försöka själv... Vi får se om det hinns med...
Vackert också med aklejorna till...
Kram
Marie

Anki sa...

Å du, tack för tipset...det ska jag prova!
Grattis till dina Awarder!
Din klocka är oxå jättefin...enkla att göra o så användbara!

Ha en fin helg...Kram kram!

Vit som snö sa...

Vad kul att du också hittade bordet! Jag har ju 2 stycken o tycker dom är underbara!
Häruppe är vi förskonade från mördarsniglarna men det är ju perfekt att hitta ett sätt att stoppa dom! Usch vilka trista varelser!
Söt hönsnätsklocka!
Nu börjar vi resan till andra änden Sverige. Ha det gott!
Kram Cilla

Kristall & Pynt sa...

Så fint med akleja, den där klockan i hönsnät blev jag sugen på. Trevlig helg. Kram

Jenny sa...

Hej Anna-Lena!
Grattis till dina awarder, vad roligt:)

Vad fint du pysslat med hönsnät!

Ha en skön helg,
Kram Jenny

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, hönsnät har jag också börjat intressera mig för. Gäller bara att ha tid till allt man vill göra.
Trevlig helg!
Carin

Smultronlycka sa...

Hej!
Vilka fina bilder du visar!!
Akleja är så vackra blommor!
Hönsnät är fint och du har fått till en jättesöt klocka!!
Grattis grattis till awardsen!
De är du värd :)
Hoppas du får en mysig helg!
Kram Anna

Sjabbig men chic sa...

Vad du har grejat! Du gör alldeles rätt som njuter av finvädret. Jag försöker göra detsamma.

Kram Lisa

Elsa sa...

Zink är vackert! Grattis på "awards"!

STENLYCKA sa...

Grattis till Awarden!
Vilka vackra bilder på Aklejan.
Önskar dig en skön söndag!
Kram