onsdag 3 juni 2009

Mors dag och trädgårdspyssel

Vilka underbara sommardagar pingsthelgen bjöd på. Svensk sommar när den är som bäst. Typiskt att det blev ett sådant väderomslag, tycker så synd om alla studenter... Morsdag firade vi med picknick i Steninge slottspark. Bäst att passa på medan parken fortfarande är öppen. Slottet och ägorna har sålts till ett fastighetsbolag och framtiden för slottet är oviss. Synd tycker jag för det är ett område som har blommat upp de senaste åren och jag tycker om när gamla kulturarv bevaras. Om du vill veta lite mer om Steninge slott kan du läsa ett äldre inlägg om det på min förra blogg på metrobloggen, klicka här.
Tänk om man hade haft 48 miljoner, då hade den här utsikten kunnat bli min varje dag. Inte illa.
Ett glas champagne med svenska "gubbar" fick svärmor och jag njuta av i solen! Mmmmm...me like!
Helgen bjöd också på lite enklare trädgårdspyssel. Har rensat maskrosor, planterat blommor, klippt gräsmattan och då jag hade lite pysselabstinens textade jag även lite snabbt en dikt på en överliggare. Tyvärr textade jag lite för snabbt och jag blev inte helt nöjd... Min kära make säger ofta att jag gör mycket "fort men fel" och tyvärr ligger det något i det, otålig som jag är!

Bänken från IKEA är nästan klar. Tyvärr hittade jag inga fina snickerikonsoller. Det var svårare att få tag på än vad jag trodde. Just nu sitter en något enklare modell med tre halvmånar på bänken. Ska jaga lite till... På bänken ligger blommiga dynor från Rusta.

Maja matchade dynorna bra i sin rosa och gröna klänning. Under helgen blev jag också klar med mitt PM i specialpedagogik som skulle in. Känns oerhört skönt! Nu kan jag fokusera helt på mina elever under terminens sista dagar och innan det är dags för sommarlov!
En fortsatt skön afton önskar
jag dig som kikar förbi!
Kramar Anna-Lena ♥

14 kommentarer:

pienilintu sa...

Vilket "hus"!!! :D

Vit som snö sa...

jaa du, ett slott för 48 milj hade inte suttit helt fel! Hoppas dom fortsätter hålla det öppet för alla, ser ut som en ljuvlig miljö!
Vi har likadana dynor från Rusta! Tycker dom var ett kanonfynd!
På hjärtfronten går det inte alls! Jag hittar inget som funkar!
För den oinvigde som läser kan dom tro att vi pratar karlar nu men på den hjärtefronten är det tack o lov helt perfekt!!! Fniss
Kram Cilla

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Det verkar vara fler som fått champange i helgen!
Ja, det är en härlig tid nu!
Grattis till att ditt PM i spec ped verkar vara över - om jag förstod dig rätt. Är ju lärare själv så jag vet vad sådant kan innebära.
Snart är detta läsår slut --bra att få vila knoppen!
Carin

Sanny sa...

De blev ju riktigt fint och tack för länken!
Ha nu en riktigt skön sommar!
Sanny

Vitt o Vältummat sa...

Har du inte det? 48 miljoner till att köpa Steninge slott? Har du kollat riktigt noga? Jag har rätt många 50öringar som jag kan bidra med om jag får semestra en vecka hos dig på slottet:-)
Kram/Åsa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket toppenställe för picnic, synd att man inte har en massa miljoner! Såg gott ut med champagne, det är så somrigt.
Ha det bra trots sämre väder
Kram till dig
AnnaMaria

promenader på landet sa...

Vilket slott! Ser ut att ligga väldigt vackert också! Ha det så bra kram Maria

corrina sa...

Jasså, har det bytt ägare? Hur kommer det då bli med julmarknaden där ute? Jag och gubben brukar åka dit, var sugen sist på att prova glasblåsning, det var min drömm att få jobba med det, ja innan man blev rökare då. Kram

Fröken Tindra sa...

Låter som om du hade en fin Mors Dag!!
Vilka underbart söta små tofflor du visar i tidigare inlägg! Förstår att du föll för dem. Vilken lycklig liten som skall få bli ägare till dem!
Kram!

Huset vid ån sa...

Åh, vilka fina bilder du bjuder på!! Såå inspirerande! Vilka söta dynor från Rusta, dom passade ju jättebra!! Må så gott! Kram Therese

Fredrika sa...

Hejsan, svejsan! Vilka ljuvliga bilder. Ser vi har samma sittkuddar! Trevlig helg!/Fredrika

Vita små hjärtan sa...

Där skulle man bo....
Kram Agnetha

lugnet sa...

Oh, vilka underbara bilder!! Visst känns det lyxigt att få tillbringa lite tid på slott med god champange dessutom!! Fint du har pysslat hemma med!
Trevlih Helg//Ulrica

Huset på landet sa...

Vilket vackert ställe! Ja skulle man ha haft 48 miljoner överlopps, skulle det kanske inte varit så dumt att bli slottsägare ;).

Så mycket förmånligt och fint det verkar finnas på Rusta! Så söta dynor du köpt.

Å så skönt med sommarlov för både lärare och elever!