söndag 30 augusti 2009

Höststädning i trädgården
Hej hopp!

Idag kändes det som om att hösten är här för att stanna. Hela eftermiddagen tillbringade vi i trädgården där vi donade och röjde undan en del av saker som hör sommaren till bland annat den lilla poolen. Jag, som hoppats på en brittsommar, har envisats in i det sista med att ha den kvar men idag fick jag ge upp! När vi som bäst höll på att tvätta och göra rent den passerade ett stort fågelsträck över våra huvuden samtidigt som vindarna tog i. En stark känsla av höst infann sig. Det känns skönt men samtidigt lite vemodigt med höst tycker jag. Under vinterhalvåret är det tanken på sommaren som håller en uppe och sedan passerar den lika fort förbi varje år. Vi hann i alla fall med ganska mycket trädgårdspyssel idag och det kändes bra. Det är väldigt avkopplande att vara utomhus och påta och dona. Jag passade på att ta hand om lite torkad lavendel. Tankarna for genast iväg och jag drömde om en mängd fina hemsydda hjärtan, fyllda med lavendel. Kanske ett mysigt pyssel för de mörka kvällarna som väntar framöver...

Önskar alla som kikar förbi här en bra start på veckan!PS. Vill skicka tusen tack för hjälpen till goa Eva med den mysiga bloggen Evas passion för tipset om hur man fixar sin egen signatur. Det var enkelt och roligt att få lära sig något nytt! Vill du veta hur man gör kan du alltid gå in på "fixa och trixa med din blogg" !

13 kommentarer:

Vita små hjärtan sa...

Vilken mysig dag du haft! Lavendel är jljuvligt!
Kram på dig / Agnetha

Jenny sa...

Hej Anna-Lena!
Vilken mysig dag ni verkar ha haft!
Visst är det underbart med lavendel:)

Ha en fin kommande vecka,

Kramis Jenny

Smultronlycka sa...

God kväll i stugan!
Så härligt med lavendeln!
Jag känner nästan doften hit :)
Vackra bilder!
Man känner av att hösten är på väg för kvällarna är så mörka.
Alla årstider har sin charm men sommaren är ju speciell och skön för man slipper frysa och alla blir så mycket gladare :)
Ha en jättebra vecka och sköt om dig!
Kram kram!

Anki sa...

Japp, idag har den åkt ut!! Lavendeln står nu på trappan, i väntan på att komma i rabatten *ler* Men insåg att det är ju alldeles för få...har en stor rabatt...så jag får ju åka till "stan" å köpa fler!
Så nästa år kanske jag har egen att skörda jag med! Ja, jag får väl tro det iaf, hihi...Klipper du ner den & täcker över till vintern, eller?
Mysiga att dola i trädgården, det saknar jag sen jag bodde i huset! Tur att jag har en rabatt iaf, hihi...

Kram min vän!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hallojsan! Härligt att vara ute o röjja o fixa innan det blir föör höstigt!!
lavendel är ju uuunderbart att ta trill vara på! kan ju göra mycket vackert med lavendel!!!

kramelikram ♥ mamma millan

Kristall & Pynt sa...

Ja snart är det dax att höststäda i trädgården, tycker det är ganska mysigt på nåt sätt.
Kram Sofia

Pysselpalatset sa...

Hej, och tack för att du hittade in till mig... För då fann jag din sida... härliga bilder och mycket att läsa... det gillar jag... Visst kan jag göra ett flaggspel... Är det det svart/vita med överföringsbilder du vill ha? Maila jeanettearne@hotmail.com så kan jag berätta mer. kram Jeanette

Therese sa...

Härligt att hösten äntligen är här, visst man saknar sommaren och att man är ute mer men nu är det dax att börja pyssla inne och få det lite mysigt. Önskar dej också en jätte fin vecka Kram Therese

Evas Passion sa...

Du har verkligen haft en underbar helg!!!!Det ar harligt att vara ute och fa iordning...underbart att ha en tradgard att skota om:-)

Lavendeln blir ju ett bra pyssel da framover;-)

Sjalv har jag kopt en Lavendel tval(hi...hi...)sa far jag ju lite doft aven jag:-)

Kul med signaturen !!Jattefin!!!!Och gulligt att du lankat till mig:-)

Ha en underbar dag!!!!

Kram Eva

Viveka i Bläckhornet sa...

jag hade också en massa pyssel i tankarna när jag köpte mina 5 Lavendelplantor i försomras. Men där fick jag tji. Tror de drunknade av allt regn. inte en enda överlevde...suck.

Kram Viveka

STENLYCKA sa...

Ja nu är det snart dags att ta hand om sin trädgård. Jag tycker allt regn har förstört min trädgård, så nu är det bara att börja klippa ner, plantera om osv.
Hoppas det blir en bra september att var ut och njuta samtidigt som man arbetar i trädgården.
Kram

Vit som snö sa...

Så härligt att spara lavendeldoft från sommaren o nosa på den under mörka vinterkvällar!
Ha det gott! Kram Cilla

Lissboden sa...

Lavendelhjärtan är så fint. Jag gör inga själv men de luktar så gott.
Du behöver inte ge upp hoppet om Brittsommar. Den kommer först i början av oktober så har vi tur så kan det komma värme senare igen.
Ha det gott!
Kram/Maria