söndag 30 januari 2011

Här är jag...

Halloj på er!
Här råkade det bli en lång bloggpaus. Jag har insett att ekvationen familjeliv, köksrenovering, studier, bloggande och arbete inte riktigt går ihop, även om jag vilja det och därför kommer det att bli lite färre inlägg från mig under våren, kanske blommar jag upp något under loven.
Förra helgen hittade jag en större glaskupa på Plantagen, och tillsammans med lite växter och ljusstakar i fattigmanssilver blev det genast lite finare på vardagsrumsbordet. "Snabbpiff" är min melodi! Vi har också stökat runt i köket och jag kan säga så mycket som så att profilerade taklister ligger inte på min favoritlista just nu. Det har tagit mycket tid med sågningar och annat och jag hoppas att listerna kommer på plats under helgen.
Under min jullovsröjning kom jag på att jag för flera år sedan köpte en varsin uppsättning till killarna av Elsa Beskows månadsbilder. Gissa vem som blev gladast över det fyndet. Jag köpte mina tolv månadsbilderna till ett väldigt bra pris hos Barnbokhandeln, ett litet tips om du är på jakt efter sådana.

Utmaningen "här är jag " har ju kommit till flera bloggar och jag tycker att det har varit väldigt roligt att se lite ansikten på er alla, även om jag sett några av er tidigare. Här kommer lite bilder på mig, tagna när jag är precis hemkommen efter en lång arbetsdag. Jag hade precis hämtat ut min traderafyndade, vintage pälsmössa och otålig som jag är var jag förstås tvungen att prova den på en gång! Så här är jag: trött, ganska osminkad och dann. Maken gapskrattade åt min mössa medans jag själv kände mig vacker som Anna Karenina. Det blir nog Maja som får överta mössan för den klädde henne väldigt bra.


Jag älskar svartvita bilder och de är ju också lite förskönande då de jämnar ut ansiktsnyansen något. Mina mörka partier under ögonen förstärktes något dock.... eller så är det min concealer som gett upp kampen i vintermörkret.

För jämnan bär jag mitt Hope-smycke från Efva Attling och det symboliserar mig själv ganska bra. Jag tror på människans inneboende förmåga och jag ger aldrig upp, nästan.... Det vore väldigt roligt om ni som kikar in här hade lust att att haka på och visa upp er med.

♥♥♥

Nu är det dax för lite plugg, fredagsröj och annat pyssel. På uppfarten står nämligen en hög med galvaniserade plåtlådor som jag måste ta hand om. Ja, lådorna i sann industristil har äntligen kommit och jag hoppas på att kunna visa lite bilder på lådorna under helgen.

En riktigt skön helg önskar jag alla

som har vägarna förbi!Posted by Picasa

2 kommentarer:

Kerryanne English sa...

I love black and white photography too.
Hugs ~ Kerryanne

Feeah Faerie sa...

älskar mössan, älskar Beskow!Tyvärr har jag inte balettskor, men någonstans i gömmorna ligger ett par steppskor ;)