fredag 25 mars 2011

Det gamla fönstret...

Hej alla rara!

Ännu en intensiv vecka har avlösts av helg- härligt! I afton har vi haft svärföräldrarna på middag och snart väntar "Let´s dance finalen", som ska bli rolig att se. Förra helgen hängde jag upp den gamla fönsterbågen i den gamla fönsteröppningen mot vår entré och lilla glasveranda. Väggen hade vi dessförinnan klätt med pärlspont.

Tyvärr är det svårt att få till bra bilder på fönstret då jag nästan alltid fotograferar det i motljus. Fönstret har i alla fall bidragit med att skapa en lantligare känsla i vårt hem. Jag fäste spegelbleck på baksidan som jag böjde ut en aning, en variant av uppsättning som fungerade rätt bra. Tröttnar jag är det bara att haka bort fönsterbågen.

Bilder på trappan i sin helhet kommer nog i ett annat liv. Trappstegen är nämligen klädda med en "ful" matta som jag ska riva bort en vacker dag, därefter tänkte jag måla trappan i en ljust grå nyans. Ett litet tag till får mattan hänga med för den ger ett bra motstånd för små barnafötter som raskt trippar ned för trappan. Jag får hjärtat i halsgropen varje gång som de stormar ned. Jag har läst att man kan blanda i lite finsand i färgen så att den målade ytan inte blir så hal. Är det någon som har testat det? Skulle vara intressant att få veta om det hjälper.


En härlig fredag kväll önskar jag alla

som har vägarna förbi!

♥♥♥

Posted by Picasa

8 kommentarer:

w sa...

Så nydelig du hadde pyntet:)

W

irene sa...

Bare såååå fint!!
Ha en underbar helg!

Klem Irene

Livet på Vestergård sa...

Så snyggt med det gamla fönstret!
Ha en fin helg.Kram Kicki

Fröken C sa...

Så jättefint!
Gamla fönster är så charmiga o kan användas till allt möjligt:))
Fina arrangemang i fönstret!

Ha det gott!
Kram C

Jenny sa...

Så fint!!!
Ja, matta i trappan är nog ett smart drag så länge det springs små fötter där, jag kommer ihåg när jag ramlade i trappan när jag var liten, det gjorde inte så ont eftersom det var matta där...

Ha en supermysig helg, kram Jenny

Lisa sa...

Jättegulligt det blev med fönstret och alla fina saker du pyntat till.
Ja tänk så många projekt som bara väntar...Ha en härlig kväll.

Kram Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev jättefint med fönstret, och så fina saker du har i hyllorna. Vi har också en trappa vi tänkt måla, finns visst någon färg som är mindre halkig. Det där med sand var en bra idé.
Ha en skön lördag
Kramar
AnnaMaria

Corrina sa...

Å vad vackert det blev , skulle verkligen vilja ha så där med. Kram