lördag 5 november 2011

Om man börjar i november...





får man njuta i december! Min nya devis, vi får se hur länge den håller. Första dagarna av lovet var jag så trött att jag somnade i soffan runt åtta. Några kvällar senare startade jag om sista minuterna av en film tre gånger och jag har ännu inte sett slutet. Antingen var det filmen som var väldigt dålig eller så var det jag som var oerhört trött.








Mot sluttampen av lovet har jag tagit mig och kan nu bocka av biobesök, skogstur, bakning och mys med barnen. Några saker står kvar på listan men jag har ju en dag på mig att hinna med lite fler saker. Skogsturen resulterade i lite smått och gott från naturens skafferi och årets första minigran har flyttat in. Skänken är också ett nytillskott som jag fyndat lite billigt på loppis. När den flyttade in till oss hade den en brun nyans av kulör jag ej vill benämna men som ni ser rådde jag snabbt bot på det.







För att hinna njuta av december passade jag på att storbaka med barnen idag dvs barnen bakade lite grann, mamma bakade mycket. I år gjorde jag en saffranskrans fylld med mandelmassa och russin så dieten gick åt pipsvängen med! Maken gav mig en liten pik och undrade om vi skulle på ett blogg-inlägg i skogen när han såg min fint packade korg, varpå jag fräste lite syrligt att jag bara pyntar och gör fint ändå, för några fina bilder kan man inte ta i det här grådasket!


Mysigt och mumsigt var det i alla fall i skogen när vi satt på våra fula liggunderlag och åt bullar och drack tomtedricka eller som Maja uttryckte det: -Vad härligt det är att sitta här i skogen och fika!



Imorgon är det dags för andra bullar för då måste jag ta itu med alla de miljoner löv som ligger på marken i vår trädgård! Om vi hinner blir det kanske en tur till Herresta lada med, kanske ett önsketänk från min sida med tanke på hur trädgården ser ut, men det vore bra mysigt!

En fin och vacker allhelgonahelg önskar jag alla som har vägarna förbi!











♥♥♥
















11 kommentarer:

Tinas bo sa...

Ljuvliga bilder!!
Skänken blev jättefin!
Sugen på att baka blev jag nu.. hihi

Man får vara trött ibland, och skogsluft gör en trött.. :)

Ha en fin söndag
Kramis Tina

Livet på Vestergård sa...

Så mysigt du har gjort. Skänken är jättefin! Visst är det så att man borde börja med julförberedelserna i tid så att man sen har tid att njuta.
Ha en fin fortsättning på helgen!
kram Kicki

Zinkhjärtat ♥ sa...

Åh vilka mysiga bilder! Min jullängtan blir bara större:) Du har så rätt - man ska börja nu så kan man hinna njuta ordentligt i december!!
Stor Kram Annelie ♥

Villa Hvit sa...

Först vill jag säga tack för din goa kommentar hos mig, blir så glad att det finns kloka människor!!

Sen måste jag ju säga att du gjort sååå kanonfint på din skänk! Jag har också smugit in en minigran..;)fniss. Det ska börjas i tid...

Gott ser det ut med bullar också..smaskens.
Vad ni än hittar på idag så hoppas jag ni får en underbar söndag!

Kram Anetthe

vardagsvitt sa...

Så härligt hoppas du hinner båda delarna både nytta och nöje.
Kram Marith
Pssst lyckliga du som redan bakat!!

Tina sa...

Det är bra att vara lite förberedd med saker som bak mm. Det gillar jag..
Låter som om du laddat batterierna ordentligt, det är precis så det ska vara när man är ledig!

Kram o ha en fin söndag

Louise sa...

Ja man borde ta efter din modell... fint på skänken!

OlgaA sa...

Hej!

Att du hann så mycket ;)

Fin hylla med fina ting :)

kramar/Olg@

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Så underbart vackert du har gjort! Nu känner jag julinspirationen spritta i mig och jag vill också starta nu! =) Ska kanske ta mig en sväng ut i skogen... ;)

Kram kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag krattade igår, och det gick fortare än jag hade tänkt, så du kanske hinner... Jättefin skänk, och så fint du pyntat. Hyllan, granen och dom söta ljusstakarna.
Ha en fin söndag
Kramar
AnnaMaria

Tinis vita hem sa...

Ljuvlig byrå och fint har du ordnat på den också :)
Ha en fin ny vecka!
kram Tini