lördag 31 december 2011

Nyårshälsning

Lite glittriga nyårshälsninga från mig! Här råder febril aktivitet, långbord för 20 gäster ska arrangeras och oxfilé ska prepareras. Vi är ett stort gäng som har som tradition att fira nyår tillsammans. I år har turen kommit till oss men alla hjälps åt och har olika ansvarsområden så det brukar gå bra.

I år kommer dukningen att gå i vitt och silver med krispiga vita tulpaner.


I år är det första gången på länge som vi firar nyår utan snö. Det känns lite tråkigt men vi slipper i alla fall frysa och champagnens temperatur blir mer lagom, alltid något.
Nu vill jag önska:
Ett riktigt Gott Nytt År till er alla!
Jag ser otroligt mycket fram emot ett
nytt spännande bloggår
2012!

Varma, glittriga Nyårskramar från mig!

Anna-Lena
Posted by Picasa

fredag 30 december 2011

180 ° vardagsrum




Halloj!
Idag bjuder jag på några snabba bilder från vardagsrummet. Hinner inte blogga för hela familjen ska till simhallen och mysa och i afton får vi gäster. Jag är nästan klar med min inlämningsuppgift som jag kämpat oerhört mycket med. Igår satt jag och skrev över 6 timmar. Deadline är 2 januari, inte det roligaste datumet direkt för jag blev ju tvungen att göra klart den under lovet. Nu ska jag bara finslipa lite på uppgiften i kväll när gästerna gått. Sen blir det äntligen dags för jullov på riktigt för min del!
♥♥♥
Nu väntar mys i simhallen!
Önskar alla som kikar in en fin fredag!

torsdag 29 december 2011

Latteskålar i fransk stil

Hallå i stugorna!

Ibland har man flax eller rättare sagt mega-tur. Igår när jag letade efter porslin till nyårsafton sprang jag över dessa latteskålar på Ica Maxi för endast 10 kr st. Jag hade egentligen tänkt köpa skålen Lina som annonserats ut i bladet, men den var självfallet slut. Jag började då prata med en trevlig försäljare för att höra efter om det gick att beställa in fler Lina-skålar och i samma veva berättade hon att de precis höll på att packa upp andra, liknande skålar på torget. Vilken tur för mig, annars hade jag missat skålarna, som jag faktiskt hellre ville ha.
Jag tror att skålarna kommer att ha en rykande åtgång men om ni skyndar er finns de säkert kvar.
Jag har inte testat att provdricka en caffè latte ur dem än men jag tror säkert att de fungerar bra för godset i dem är ganska tjockt.

♥♥♥

Nu ska jag sätta mig ner och skriva på mitt arbete som ska in till universitetet. Familjen har jag skickat på bio och själv ska jag skriva så att tangenterna glöder, hihi... och sedan lite god latte förstås!

Ha den mysigaste torsdagen!



onsdag 28 december 2011

Lite annorlunda silverpyssel

Här njuter vi till den fulla grad av jullovet, både bloggande och pyssel hinns med vilket inte hör till vanligheterna. Igår kväll pysslade Maja och jag med silver och glitter. Maja med sina glitterlimspennor och jag med bladsilver. Idén med bladsilver kommer från ett nummer av Jeanne DÁrc living. Det var första gången och resultatet blev inte helt perfekt men det var i vilket fall som helst ett roligt pyssel.
Jag valde att dekorera några loppisfyndade föremål, en sockerskål och en liten vas av pressglas. Efter att ha rengjort föremålen målar man dem med en primer. Primern ska torka i 15 minuter, därefter blir den härligt klibbig. Silverbitarna appliceras enligt instruktionen med en trasa men jag lyfte de små bladen med en pensel i stället. För mig fungerade det bra. I början blev jag väldigt kladdig om fingrarna och hade mer silver på fingertopparna än på föremålet, men efter att jag använde en pensel gick det mycket bättre. Det är ju svårt att hålla i föremålet utan att få primer på sig.
De tunna, skira silverbladen delade jag i småbitar, också med hjälp av ändarna på penslarna. Efter att jag applicerat klart använde jag en lite trasa och putsade och tryckte försiktigt. Det låter kanske lite krångligt men man får ganska snabbt upp snitsen.
Nu står min skål och vas på en liten bricka i sovrummet. Till de här föremålen använde jag två och ett halvt blad. Materialet, primer och silverarken är har jag inhandlat på Panduro för 110 kr.
Föremålen kanske inte riktigt kan kallas för fattigmanssilver, då materialet kostade lite grann, men jag har bara använt en tredjedel så det kommer att räcka till lite fler föremål.
Efter försilvringen förseglar man allt med lack och därefter kan man handdiska föremålen, väldigt försiktigt.
Nu är jag på jakt efter en lampskärm i glas så att jag kan fixa en fin lampa i fattigmanssilver till vardagsrummet.
Visst glimmar det fint på bordet.

Önskar alla som kikar in en härlig mellandag!

♥♥♥

tisdag 27 december 2011

Vimpel i rött

För en tid sedan köpte jag en väldigt fin vimpel i Jeanettes mysiga butik "Fru Larssons diversehandel" i Knivsta! Vimpeln var tänkt till Maja, som då inte
hade något eget rum än.

Nu har jag bytt ut den rosa vimpeln och hängt upp den fina röda och vita i stället, gjord av gamla kökshanddukar.

Maja är väldigt förtjust över att hennes bokstäver finns på den.

I sängen ligger Majas söta mus och väntar på hennes sällskap och här far jag med riktigt osanning, för i vanliga fall brukar sängen vara bombarderad med gosedjur av alla de slag. Det är inte alltid att jag får min vilja i genom, hihi...

En härlig dag önskar jag alla som kikar förbi!

♥♥♥

måndag 26 december 2011

Favoritvantar

Det är inte alltid lätt att vara gift med en bloggande hustru, särskilt inte när hon behöver hjälp med fotograferingen. Min kära make fick lyssna på mitt idoga tjat: gå ned i höjd med motivet, syns hjärtanen, granen ska inte vara med osv... Till slut blev det några bilder utan hjärtan, med hjärtan på sniskan och med gran i bakgrunden.
Egentligen skulle det varit lite varm choklad i muggen men det hann vi inte med under 5-minuters fotosejourén, därför bjuder jag på lite goda hemlagade kolor i stället.
Vantarna har en rar bloggväns dotter gjort åt mig och sedan jag fick dem har jag använt dem varje dag. Jag bara älskar mina fina nålbundna vantar och de broderade hjärtanen var pricken över i, för en som jag som älskar hjärtan.
Idag har vi forfarande en slappardag i huset men snart ska vi sätta fart för vi ska åka och besöka kära gammelmormor! Vad har ni på agendan en vacker dag som denna?

Önskar alla som hälsar på en mysig annandag!

♥♥♥


söndag 25 december 2011

Julaftonsglimtar

God förmiddag!

Här hemma njuter vi för fullt av juldagsmorgon. Far i huset har utmanat sönerna och spelar play-station. Maja och jag pysslar med hennes play-doh lera. Vi hade verkligen en mysig julafton igår. På bilden ovan pågår julförberedelserna för fullt. I år firade vi julen med kära svärföräldrarna och kära svåger med familj.
Jag dukade omsorgsfullt men blev samtidigt lite pikad av maken för allt som ligger på tallriken ska ju gå att äta.
Alla kuvert fick ett eget litet ljus i en äggkopp med lite mossa. Planen var ursprungligen att sätta fast en julgransljushållare på tallrikens kant, men tallriken var inte samarbetsvillig...
Dukningen blev lite väl vit och det fick ett litet tyghjärta råda bot på.
Jag fick många uppskattande kommentarer för min dukning och det värmde mitt hjärta!
Här kommer en liten glimt från vårt vardagsrum och kikar man noga på soffan ser man min julklapp...
Ja, jag kunde inte hålla mig utan började använda den i förväg. Det är en konstgjord varg-pälspläd, väldigt bra för mig som är allergiker. Min pläd kommer från Hemtex och jag är oerhört glad för den. Min svåger trodde till och med att det var äkta päls.
På köksön stod små skålar och väntade på sill och potatis. Alla hjälptes åt med maten på julafton och vi avnjöt en härlig middag. Allt flöt på väldigt bra och det blev för oss en riktigt dröm-jul, förutom att snön inte låg vit på taken.
Dagens höjdpunkt blev förstås, inte helt oväntat, när tomten gjorde sin entre´. Maja blev överförtjust och jag tror aldrig att jag har sett henne så glad. Hon bara tjöt av skratt.
Killarna som listat ut det där med tomten var också förväntasfulla och glada. Här är Hugo med sitt stora paket, Titanicmodellen, som vi ska bygga ihop under lovet.
Simon fick bland annat en egen whiteboard-tavla till hans stora lycka. Tavlan i skolan får man ju aldrig rita på...
Avslutar med lilla Maja som fick dockor, kaniner och småpyssel. Hon är väldigt glad och förnöjd idag. Nu ska jag fortsätta att mysa med familjen och bara njuta av juldagen!
En fin och mysig fortsättning på julen önskar jag er, alla mina goa vänner i Blogglandia!
♥♥♥

lördag 24 december 2011

Julhälsning


Ho ho ho i stugorna!
Här pågår juförberedelserna för fullt men jag ville ändå kika in lite snabb för att önskar er alla:
en riktigt God Jul!

♥♥♥

fredag 23 december 2011

Granen står så hög och grann i stugan...




I vår familj har vi inte så många traditioner men en som vi alltid följer är den årliga klädningen av granen dagen före julafton. I år har vi hämtat granar från vår tomt uppe vid stugan dvs alla förutom en. Häromdagen när Simons lärare pratade om julens traditioner sade vår son glatt:
-Pappa har sagt att vi ska ställa granen i snön om någon kommer! Här blev vår hemlighet rejält avslöjad och vi vet ju alla att det är från barnen som vi får höra sanningen. Simon har en härlig lärare som med skratt och glimt i ögat förmedlade historien till mig.


Som vanligt pyntar vi vår gran med hemmapysslade änglar, silverkulor och levande ljus. Lite pynt i form av små änglavingar från Panduro har tillkommit i år. Vår gran är ganska enkel i sitt utförande men ändå precis som jag vill ha den.


En riktigt God Jul önskar jag alla som kikar förbi!


♥♥♥