söndag 19 februari 2012

Mini-fixa rummet!

Båda våra killar har en dröm om att någon gång få medverka i programmet "Fixa rummet"! Efter att många år delat rum har de nu fått egna. Det roliga är att de fortfarande väljer att sova tillsammans på nätterna, så behovet av eget rum var egentligen inte så stort.
Idag har vi kört en liten mini-variant av fixa rummet här hemma. Simon har fått en ny sekretär, en nätt sådan, som jag fyndat i Vita boden. Vita boden drivs av goa Åsa och jag kan verkligen rekommendera ett besök hos henne om ni har vägarna förbi Märsta och Sigtuna. Jag har köpt flera fina saker av henne bland annat ett vackert fönsterskåp som jag kommer att visa på bloggen framöver.

Den här gången blev det inte ett vitt  fynd utan ett svart och ni har nog vid det här laget listat ut att det var till den här möbeln som knopparna skulle komma till användning. Det blev fjärilsknoppar i porslin och det löper ett litet fjärils-och insektstema i rummet nu. Fjärilstavlorna i fönstret köpte kära svärfar i Thailand på beställning från mig tidigare i höstas. Den stora alfabetsplanschen med insekter har jag beställt på nätet men den går också att köpa på Naturhistoriska museet i Göteborg. Tyvärr var det inget roligt fotoväder idag, grått och dassigt, men jag hoppas att ni kan bilda er en liten uppfattning om hur det ser ut ändå.

Pinnstolen är ett loppisfynd från Pingstkyrkan, fjärilskudden är från Jotex. Under sportlovet kommer nog fortsättningen av mini-fixa rummet. För i andra delar av rummet råder fortfarande lite kaos. Tur att man kan vinkla kameran...

En skön söndag kväll önskar jag alla som tittar in!


♥♥♥

7 kommentarer:

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Där verkar det finnas mycket fint!!
Sambons dotter tyckte att vi skulle sätta upp en klättervägg, en lian och ett nät i hennes rum! Som jag precis tapetserat och gjort fint! Hihi!! Barn har ju lite andra önskemål än vuxna ibland!
Kram!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken fin sekretär!! Mysig make-over i rummet. Har sett på flera ställen att accessoarer med insekter på är på G.

Ha en fin ny vecka!
Kram,
Regina

Feeah Faerie sa...

jag är så glad över att du köpte den skänken, den är så vansinnigt charmig. kram

Anonym sa...

Vad fin den blev med nya knoppar!
Välkommen tilbaka, kram /Åsa

Mormors gård sa...

Hej!
Vad skoj med lite "mini-fix"! Lika var det hos oss då barnen fick egna rum, de hade svårt till en början att sova i skilda rum. Men tror ändå att det kan vara skönt att ha en egen vrå då de behöver få vara i lugn och ro en stund. Jättefint har ni gjort det!
Kram, Jessica

Hannis sa...

Snyggt svart fynd!!
Och jag gillar fjärilarna stort=))

Kram Hannis

Livet på Vestergård sa...

Jag gillar fjärilstemat. Så fina porslinsknoppar på byrån.
Hos oss har också sonen lagt in en begäran om att vi ska göra en make over i hans rum. Först på tur står i alla fall hallen.
Kram Kicki