lördag 4 februari 2012

Rost, rådjur och renhorn...

" Morgonstund har guld i mund! "

Finns det en härligare känsla än när man vaknar upp i sängen och funderar över vilken dag det är och så kommer man på att det är lördag! En lördag då morgonsolen skiner som guld och det är alldeles vintervitt utanför fönstret och man får bara vara hemma och ta det lugnt, me love!

För en tid sedan hittade jag ett snidat djur på en loppis. Det pryder nu sin plats efter en liten vit make-over på en bricka i vardagsrummet. Om det ska föreställa ett rådjur eller hjort vet jag inte men det spelar ingen roll. Jag föll pladask för det gracila djuret, vilket hantverk! En souvenir från lappland har jag också fyndat, ett gammalt vackert renhorn som ligger på hyllan framför mitt rostiga X som kommit fram ur gömmorna. Min stora kyrkoljusstake har fått ge vika för en ny läslampa i favorithörnet. Jag sitter ofta på pläden och läser om kvällarna. Skönt att få vila hjärnan med lite skönlitteratur efter många år av studier. Gissa om att jag njuter! Liknande lampor har vi sett förut och den här finns till ett fynd-pris hos Clas Olssonn, 299 kr. Perfekt när det råder lite stiltje i kassan efter december.

Idag är vi barnfria och snart ska kära maken och jag ut på en liten egen dejt och det ska bli så mysigt! Lite shopping, kanske bio och god mat och därefter lite hemmamys. Vad ska ni hitta på för skoj?

En underbar lördag önskar jag alla som tittar in!

Posted by Picasa

7 kommentarer:

Mormors gård sa...

Hej!
Låter som en supermysig lördag för dig! Hoppas ni får en trevlig "dejt" ;)
Kram, Jessica

BM sa...

Jag älskar din blogg och har
lusläst den, samt lagt till den bland mina favoriter :)

Du ger mig så mycket inspiration som jag tar med mig till mitt nya hus. Flyttar snart till ett 1700-talshus och jag ser fram emot att inreda det i gammal stil.

Önskar dig en skön helg!
Kram BM

BM sa...

Jag älskar din blogg och har
lusläst den, samt lagt till den bland mina favoriter :)

Du ger mig så mycket inspiration som jag tar med mig till mitt nya hus. Flyttar snart till ett 1700-talshus och jag ser fram emot att inreda det i gammal stil.

Önskar dig en skön helg!
Kram BM

Feeah Faerie sa...

underbart kollage! du måste lära mig hur man gör sådant men inte om du använder photoshop för det orkar jag inte lära mig. Classe o är fab! kram

Camillas vita villa sa...

Hej!
Vilket fint bildcollage du gjort. Visst är det skönt att krypa upp i soffan med en pläd på sig och en god bok i handen. Det låter som ni kommer att ha en mysig dag.
Jag har varit på en liten loppisrund, några fina fåglar inhandlades samt några fat som ska målas och dekoreras. Jag är såå glad för jag kan skriva kommentarer igen, vet inte vad det har varit för fel innan.
Ha det!
Kram Camilla

Livet på Vestergård sa...

Låter som en väldigt mysig lördag!
Jag har tagit det ganska lugnt i dag och de är guld världa de dagarna när man själv får bestämma vad man vill göra :)
Kram Kicki

Handgjorda drömmar sa...

Så mycket fina bilder! Här har du en till som fastnat för det lite "vilda"!! Renhorn står högt på önskelistan och ditt snidade rådjur/ren var bara så charmigt!
Önskar dig en fin söndagkväll :)
Kram Marie