tisdag 27 mars 2012

Väggord


Under en väldigt lååååång tid har jag haft en stort väggord liggande hemma. Tanken var att jag skulle hänga upp det i sovrummet men jag kom mig aldrig för.


För att skingra mina tankar och försöka bli lite inspirerad till att göra om hemma gav jag mig i lag med väggordet idag. Otålig som jag är kastar jag mig ofta in saker lite för fort. Jag upptäckte ganska snart att det var knepigare än jag trodde att montera väggord. Hittade dock en bra liten monteringsanvisning på youtube, så nu struntar jag att väggord förmodligen är helt ute och sätter nog upp  över fönsterpartiet i vardagsrummet.


Anledningen till att jag behöver skingra mina tankar är att jag igår fick reda på något som jag blev väldigt deppig över. Byns kommunalråd har lyssnat på massa boendeprotester kring Johansson-villorna och därför ändrat sig kring deras tilltänkta placering. Beslutet innebär att jag i framtiden inte längre kommer att blicka ut över Steninges vackra kulturlandskap utan i stället kommer jag att se 50 småhus och som inte det vore nog, jag/vi kommer bo nära en byggarbetsplats under tre år. Jippi!


Den här platsen är mig så kär. Mina älskade föräldrar som inte är i livet längre byggde huset som vi bor i. Efter att vi fick Maja och blev lite trångbodda letade vi med ljus och lykta efter ett större hus utan framgång. Till sist fattade vi beslutet att bygga ut eftersom vi trivdes så bra med vårt läge, lantligt men ändå i samhället. Jag får trösta mig med att jag troligtvis får njuta av utsikten ett år till, men jag vill också tillägga att jag inte kommer att ge mig utan kamp! Det måste finnas en bättre placering, närmare Steningehöjden exempelvis. Nu ska jag försöka göra lite vårfint i vardagsrummet, köpa lite nya blommor kanske, det borde jag unna mig! Choklad ska också vara bra mot depression har jag hört.

Önskar alla som kikar in här en härlig vecka!

♥♥♥

11 kommentarer:

Hemmavid sa...

Hejsan!

Väggorden kommer att göra sig fantastiskt fint över glasdörrarna i vardagsrummet..

Men så förargligt att förstöra den där vackra, vackra utsikten.. Lider med er..

Hoppas att chokladen hjälpte lite mot depp-humöret!

Kramen Jenny

Rosa huset i vitt sa...

Tråkigt att få en massa hus istället för fin utsikt..hoppas det löser sig.
Kram Rosa

Cc sa...

Samma problem hade vi med bebyggelse då en privat snubbe ville göra samma sak. Lyckligtvis så klarade vi soppa det då, men säkra är vi inte.
Jag vet vem som gjort den väggtexten ;) kan du gissa? Kram

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej AnnaLena!
Vad trist med nybyggnationen.Hoppas verkligen ni slipper den,jag ser ju vilken härlig utsikt ni har.
Vilka dörrar ni har i vardagsrummet, så vackert, och jag tycker väggorden blir perfekt där.
Önskar dej en härlig dag.
Kram Anette

Hanna sa...

Ha en fin eftermiddag!
Kram
Hanna

Gunillasljusglimtar sa...

Hej Anna-Lena! hittade till dej o din fina blogg genom mormorsgård!
Vad lessamt att höra med byggnationen,sånt kan få en deppig för mindre.Men choklad är ju bra som sagt,hihihi..Ha det gott♥ Gunilla

Anne sa...

Ramlade in här men vet inte vart jag kom ifrån..;-) Håller just nu på att arrangera mina väggord och försöker lura ut vad jag ska skriva i mitt skåp som maken och jag bygger inne på vår toa.

Hemska tanke att få massor med hus framför er, lider med er..:(

Här var himla trevligt så jag lär återkomma..:-)

Anne

Mormors gård sa...

Fy, så fel att förstöra vackra landskap! Ge dig inte utan strida, man skall alltid kämpa för sin sak, så behöver man inte ångra sig efteråt för att man inte gjorde någonting!
Väggordet blir alldeles super ovanför dörren :)
Ha en skön helg!
Kram, Jessica

Hanna sa...

Glad påsk!
Kram
Hanna

Handgjorda drömmar sa...

Va trist!! Å vad maktlös man är i en sån situation :( Så fin utsikt...
Vill önska dig en riktigt fin påsk!
Kram Marie

Petra Eriksson sa...

Hejsan Du Härliga! Jag tittar bara in för att önska en riktigt god påsk, STOR Kram Petra