måndag 12 mars 2012

Varning utfärdas! Stugrapport nr 2.


Med stor risk att skrämma bort alla mina läsare publicerar jag ändå lite bilder från vårt lilla rivningsprojekt som vi sysselsatte oss med när vi var uppe i stugan på lovet. Som ni ser på bilden pågick rivningen mitt under middagsstöket. Vi hade bestämt oss för att öppna upp mellan kök och storstugan. Ett i våra ögon tämligen enkelt projekt, trodde vi. Naivt av oss. Vid det här laget borde vi veta att allt tar dubbelt så lång tid vid renoveringar.

Efter noggranna mätningar och beräkningar satte maken borren i väggen för att skapa lite kikhål och vi hade nog någon som vakade över oss då. Borren tangerade nämligen plaströret till en av alla elledningar som visade sig vara dragen i väggen. Kan ni begripa att i denna lilla vägg fanns det två elledningar och ett vattenrör. Snopet värre! Ordentligt reglad var vägen med så att bryta bort den var ungefär lika enkelt som att bryta sig in i Fort Knox.

Ni kan tro att vi blev besvikna när vi förstod att vi måste kalla ut både rörmokare och elektriker efter vår lilla rivning. Hade vi vetat det hade nog väggen fått vara kvar. Som tur var visade det sig att vattenröret inte var aktiverat så det kunde vi kapa på egen hand.
 
Just nu har vi ett väldigt snyggt plaströr i öppningen. Maken föreslog att vi skulle sätta upp en neonskylt med texten Bengans bar på andra sidan väggen. Röret kanske vi kan dölja genom att låta en konstgjord klätterväxt slingra sig runt det. Vad tror ni om det? Ha ha... Rom byggdes ju inte på en dag och så är nog fallet med vår stuga med. Just nu ser det lite roligt ut men jag tror att det kommer att bli bra på sikt. Köket blev väldigt mycket ljusare och kontakten mellan rummen blev helt annorlunda på ett positivt sätt. Fortsättning följer.

En mysig afton önskar jag alla som kikar förbi!

♥♥♥

1 kommentar:

Cc sa...

Å vad läskigt, tur att det gick bra. Å ljust blev det. Kram