söndag 29 april 2012

Söndagsfilosoferande


Hej på er alla söta!

Usch, jag har tacklat av med bloggen. En av orsakerna till detta är att vi har slarvat bort kameraväskan med laddare och batterier, en annan orsak är att jag går runt och funderar rätt mycket på vad som är viktigt i livet. Mer än så orkar jag inte filosofera idag. Jag tror att ni förstår vad jag menar.

Trots kamerabrist bjuder jag i dag på en vacker Hortensia. Så som den såg ut för en månad sedan. Nu är det inte lika fin längre... snyft!

En underbar söndag önskar jag alla som kikar förbi!

♥♥♥

tisdag 17 april 2012

Lite franskt, lite danskt och lite shabby, äh vad vet jag?

Halloj!
Här håller jag på och rumsterar om uppe på skänken i vardagsrummet. Vad det blir för stil när det är klart har jag ingen aning om, en härlig mix i alla fall. Jag kan hålla på och flytta runt på saker i dagar innan jag blir riktigt nöjd. Fler som känner igen sig, hihi?!?

♥♥♥

Idag ska vi åka och kika på en lite nyare bil. Vår gamla Bettan is still going strong men det börjar snart bli dags för en uppdatering. Bilar är ingen rolig historia, skulle hellre lägga pengar på något annat men, men...


Önskar alla som kikar förbi en härlig dag!


söndag 15 april 2012

Stugrapport no 4

 Ibland tycker man att allt går långsamt och att vissa saker i livet känns oöverstigliga, då kan det vara bra att kika på lite gamla bilder, för då ser man att rätt mycket har hänt trots allt!  Första bilden på köket är tagen i februari.
 Bild nummer två är tagen i mars månad. Tak och väggar har blivit vitmålade och väggen mot storstugan har öppnats upp, med lite mindre roliga överraskningar tyvärr. Eldragningen har vi ännu inte åtgärdat.
Bild nummer tre är tagen nu när vi senast var uppe. Tyvärr är bilden av rätt dålig kvalite´då den är tagen med min mobil. Kameraväskan med batteri och laddare är på rymmen. Ni ser att det fattas en kökslucka. Grämer mig fortfarande över att jag målade fel lucka, men glädjer mig också åt att den fanns kvar hemma och att den inte hade hunnit bli uppeldad på återvinningsstationen. Puh, det är inte direkt standardmått på luckorna. Förutom luckorna och lådorna hann jag även måla vitt under skåpen och maken snickrade dit en golvsockel.

 Hujedamej! Bild nummer 4 är tagen i november när svärfar och kära maken var uppe för att renovera sovrummen. När jag ser de här bilderna kan jag inte riktigt förstå hur vi kunde få för oss att köpa den här stugan, vi måste varit smått galna!

Bild nummer 5 är tagen nu på påsklovet. Dessvärre får ni stå ut med lite fler dåliga bilder tagna med mobilen. Nöden har ingen lag.... Då ekonomin är lite pressad och vi gillar återbruk har vi återanvänt våra gamla köksluckor. Jag tycker att det är väldigt fint med öppna hyllplan men det känns tyvärr inte så hygieniskt i en sommarstuga, eller rättare sagt, jag är för lat fär att diska upp allt mellan stugbesöken. Funktion före form med andra ord.
Bänkskåpet hade en liten märklig lucklösning så de har vi tagit bort och jag sydde förhängen i stället. Det grå-vitrutiga tyget hittade jag på IKEA. Bänkskivan ligger också rysligt illa till men får duga så länge. För en tid sedan hade jag en väldig flax då jag sprang på en gammal reda till fyndpris. Jag slog till direkt förstås och glädjen var stor! Jag har upptäckt att det lönar sig att hänga på låset vid de lokala loppisarna.
Det var stugrapport no 4. Kvar att göra i köket är eldragningar, putsning av murstock, målning av fönstret och så småningom golvläggning och så måste vi fynda en ny (läs begagnad) spis. Vi är snart klara med andra ord! Jag skulle väldigt gärna ha pärlspont på väggarna med, men det får bli ett annat år. Nu ska jag ta och kika in till er andra en stund. Har varit usel på att blogga den senaste tiden, dags för en uppryckning!

En skön söndagsafton önskar jag alla som kikar förbi!

♥♥♥

lördag 14 april 2012

Luffarslöjd och lådor



Halloj!
Idag blir det en liten sneakpeak från stugan. Under lovet har vi varit däruppe två dagar och arbetat stenhårt, därför har jag bestämt att det är latmansdag idag! Vi har rivit ut gamla köksskåp, målat lite väggar, sytt förhängen, målat köksluckor och lådor, satt upp lister och det var bara köksjobbet. För länge sedan köpte jag en gammal hängare i luffarslöjd hos Vennerbo inredning och den blev perfekt för handdukarna i köket.


Kökslådor och luckor vid diskbänken har jag målat vita, handtagen är återanvända från vårt kök hemma och kommer från Beslagboden. Dessvärre upptäckte vi i stugan att jag av bara farten råkat måla fel lucka, bredd 30 istället för 40, och den rätta luckan var förstås hemma. Lagom irriterande men samtidigt blev jag lättad för jag var ju på väg att slänga de gamla luckorna. Ibland har man tur!

Lite fler bilder från stugan kommer i nästa inlägg. Nu ska jag nämligen fortsätta med min slapparlördag! Vad ska ni hitta på för skoj?

♥♥♥

lördag 7 april 2012

Glad påsk!




Kikar bara in för att önska alla en riktigt

GLAD PÅSK!

Här hemma pågår lite middagsstök för att fira ett födelsedagsbarn som i år har den stora äran att fylla lite jämnt, snart halvvägs till åttio! Under helgen blir det släktfirande och det lite större kalaset har jag skjutit på till sommaren, då man kan vara ute och duka upp en buffé i det gröna. Nu ska jag fortsätta att pyssla vidare inför aftonens kalas med nära och kära!

Ha det bäst och njut av påskhelgen!


♥♥♥