tisdag 30 juni 2009

Sol, vind och vatten...och försenad Numobild!


Här hemma håller vi som bäst på att förbereda oss inför kära svärmors 75-årsdag! Festen kommer delvis att vara hemma i vår trädgård och inför celebert besök vill man ju ha någorlunda ordning. Idag har vi mestadels pysslat runt i trädgården. Vi var oerhört nära att skicka i väg vår gamla hammock till sopptippen men beslöt oss till sist, av sentimentala skäl, att försöka laga den. Hammocken har en stark anknytning till min kära mamma som tyvärr inte är i livet längre. Det kändes verkligen fånigt men jag började gråta när vi höll på att skruva isär den. Min förstående make tröstade mig och skruvade ihop den igen. I över en och en halvtimme satt jag i solskenet och sydde sitsen som gått sönder. Med lite tur kanske vi kan njuta av den i tjugo år till... Hammocken har vi nu placerat ute i trädgården, utkonkurrerad från verandan av vår dagbädd. Det gör ingenting för den gör sig rätt bra ute i det gröna!

Efter allt trädgårdsstök väntade en kvällstur med båten och vad jag fick ångra att jag glömt kameran hemma. Ute i vassen väntade sommarens bild till Numos utmaning nämligen badande "Higland kettle" kossor, sjökor med andra ord. Gissa om att barnen blev förtjusta! Veckans, något försenade Numo bild får i stället bli lite detaljer från vår gamla snipa. Skenet bedrar, det är en norsk plastsnipa men den har härliga invändiga detaljer i mahogny.

Hoppas att du njuter av sol och salta bad!
Kramar Anna-Lena ♥

Posted by Picasa

söndag 28 juni 2009

Påse till mina...

vitmålade klädnypor hittade jag på en liten loppis i Krogsta, Rosersberg häromdagen. Jag vet inte riktigt vad påsen egentligen har använts till men jag tyckte att den passar alldeles ypperligt till mina klädnypor. Har fått dille på allt gammalt i tygväg. En väldigt vacker duk fick också följa med hem. Tyvärr är jag inte helt överens med Picasa 3 ännu för den bilden laddades inte upp.
Egentligen borde jag beställa "gamla" klädnypor från Panduro men mina vitmålade får duga än så länge.
Under helgen har jag gjort ett litet brickbord av ett stort gammalt nysilverfat och ett underrede som jag också fyndat på loppis. Vet inte vart det ska få bo men jag tror att det får bli ute på verandan under sommaren, därefter får det nog flytta in...

Helgen har också bjudit på en fantastisk båttur med min underbara familj. Lilla Maja tyckte det var väldigt roligt att åka båt i år till vår stora glädje. Förra året var det en pärs att ha henne med. Efter ca 30 minuter var hon måttligt road och efter 40 minuter skrek hon i högan sky. Adrenalinet skjöt i höjden och saken blev ju inte bättre av att att snipor är väldigt långsamma båtar... Men som sagt: skam den som ger sig. Vår lilla landkrabba har på ett år förvandlats till lilla sjöjungfrun. Inte illa...

Hoppas att du får en skön vecka med massor av sol och mys!

Kramar Anna-Lena ♥
Posted by Picasa

För lata,soliga dagar...

har vi i helgen installerat en dagbädd ute på vår veranda. Kära maken och jag invigde den i afton under några filtar låg vi och småpratade och lyssnade till fåglarnas kvitter. Mysigt! Tyvärr var vi alldeles för trötta för att ligga kvar där någon längre stund men det var härligt så länge det varade.
Det ser lite sparsmakat ut än så länge. Måste försöka gå på kuddjakt ute i förrådet i morgon. Kanske får jag försöka sy lite kuddfordral med...
Tidgare hade vi en hammock på verandan men tyvärr har sitsen gått sönder på den. Vet inte om den går att laga men vi ska ge oss på ett försök i alla fall för det är ganska mysigt att sitta och gunga i en hammock med.
Fick tipset av Helena med bloggen "Mysigt hemma" om programmet Picasa 3. Det verkar ju vara ett program med oanade möjligheter. Tyvärr är jag inte särkilt duktig på hantera olika datorprogram men jag har suttit och laborerat i kväll. Det verkar väldigt smidigt att ladda upp flera bilder på en gång från ett album. Kruxet för mig i kväll var att jag lyckades inte få med alla bilder som jag markerat. Men, jag får klura lite på det en annan dag för nu måste jag stupa i säng...
Hoppas att du får en underbar söndag!
Kram Anna-Lena ♥
Posted by Picasa

torsdag 25 juni 2009

Akleja, hönsnät och zinkbord!

Inläggen har inte duggat tätt från min sida de senaste dagarna. Försöker att njuta så mycket jag bara kan tillsammans med min familj nu när sommaren äntligen bjuder på vackert väder. Finns det något mer underbart än Sverige när solen skiner? Några loppisbesök har jag hunnit med och några småprojekt har jag på gång. Hoppas på att kunna visa bilder på det om några dagar.
Midsommardagen var vi på picknick i Rosersberg slottspark och det var där jag hittade de underbara lila aklejorna. Den lilla rosa blomman var också väldigt fin men jag har ingen aning om vad den heter... Kanske någon botaniskt bevandrad läsare kan upplysa mig. Lite lustigt för jag har aldrig i mitt liv lagt märke till den tidigare och när jag kom hem upptäckte jag att exakt samma växt blommar under vårt äppelträd. Ibland måste man få upp ögonen för saker och ting.

Inspirerad av många andra bloggare har jag också börjat pyssla lite med hönsnät. Gjorde en liten "klocka" som jag hoppas att luktärtorna kommer slingra sig runt. Betongfatet har ett par år på nacken. Tyvärr blev övermålningen av den turkosblå mosaiken inte helt lyckad. Måste försöka få nyansen något ljusare...
Utanför köksdörren har jag placerat ett litet zinkbord med kryddväxter som mördarsniglarna gärna vill kalasa på. Passar mig helt perfekt för nu har jag kryddorna nära till hands och de är helt otillgängliga för sniglarna. Kanon!!! Tack vare Cilla med den fina inspirerande bloggen "Vit som snö" hittade jag bordet. I vinter kommer bordet att passa fint till ett vackert jularrangemang

Jag är dessutom väldigt glad för jag har fått en award x 2, dels från Helena med den härliga bloggen "Mysigt hemma" och dels från Annika med den fina bloggen "min dröm om lantstil". Tusen tack till er båda!!! Gulligt av er att tänka på mig. Ni inspirerar mig och ni är båda värda alla awarder i världen.

Jag blev positivt överraskad och minst lika glad när jag fick ytterligare en award från Eva med bloggen "Evas passion". Hos henne fick jag välja award och då valde jag specialvisitor awarden. Eva, du har gjort mig väldigt glad med alla kommentarer hos mig och jag hoppas att jag även blir en specialvisitor hos dig!

Nu ska jag ta och kika in till er andra en liten stund. Gissar att jag har en hel del att ta igen efter ett par dagars frånvaro.
Njut av sommaren!
Kramar Anna-Lena ♥





måndag 22 juni 2009

Amish-tillvaro


Bilder från amishcustomkitchen, amishloft.
Snart har vi varit utan dusch i ett år, diskmaskinen har gått sönder och jag står och handdiskar varje dag, ganska avkopplande faktiskt. Igår kväll skulle vi ge oss på en vildvuxen äng utanför vårt hus med vår trimmer. Den gav upp efter ca 3 kvm. Det var bara att låna lien av svärfar och börja slå gräset på klassiskt 1800-tals manér. En granne, som passerade, skrattade och sade att den synen hade hon inte sett på över 40 år då hennes morfar, född 1898, var ute och slog gräs. När jag stod där i solnedgången med lien i högsta hugg började mina tankar att vandra till amishfolket. För ett par år sedan letade jag efter deras vackra quiltar på nätet och då snubblade jag även över en sida där jag fick se deras fantastiska platsbyggda kök. Efter slåttern kikade jag lite på nätet och förälskade mig helt i köket på den översta bilden. Frågan nu är vad som är enklast: försöka beställa ett platsbyggt kök från USA eller emigrera och konvertera till amish...Lutar åt det sistnämnda...för då uppfylls hela min dröm om ett liv i "shabby chic", hi hi! Ett annat och kanske något enklare alternativ är ju att beställa ett platsbyggt kök från ett svensk företag. Alsikekök i Knivsta har ett fantastiskt vackert alternativ. Problemet där är väl prislappen...Drömma kan man ju alltid göra! Tur att det är gratis!
Natti, natti!
Kramar Anna-Lena ♥

söndag 21 juni 2009

Nattdukssbord




God morgon,
jag blev lite förvånad när jag såg besöksräknaren i morse. Jag menar, vem går frivilligt upp före 6.15 en söndagmorgon för att besöka mig. Sedan kom jag på att besöksräknaren slår ju om vid midnatt så det är ju ganska troligt att det är några nattsuddare som sitter vid datorn och ugglar. Mina egna inlägg blir ju oftast ganska sent på kvällen eller som i det här fallet, tidigt på morgon. Usch, vad det är jobbigt med morgonpigga barn. I alla fall när man inte är någon lärka själv direkt.... Som tur är har jag en lite mer morgonpigg make som ofta låter mig ta sovmorgon. Men, idag var det min tur. Vaknade av en massa pussar, klappar och orden: "Mamma, dax att akna! Opp! Ja, vem kan motstå en söt liten Maja som är förskräckligt morgonpigg! Värre är när hennes fruktlösa försök att få liv i mamma övergår till att med små fingrar försöka bända upp mammas ögon. Inte direkt skönt om jag säger så...
Idag blev det bara några bilder från mitt nattduksbord. Som ni ser har jag också upptäckt "Jeanne D ´Arc Living magasinet, sisådär 100 år efter alla andra. Det magasinet är verkligen värt varenda krona. Njuter av alla vackra bilder och drömmer mig bort till ett helt vit värld!
Hoppas att du får en fortsatt
skön midsommarhelg!
Kramar Anna-Lena ♥

lördag 20 juni 2009

Midsommarmys!

Vilken midsommarafton! Den bjöd verkligen på allt. Dans kring stång i regn, sillunch i strålande sol, mulen grillmiddag under skratt och stoj i goda släktingars lag, därefter dans i aftonens svaga sken. Lilla Maja stortrivdes i svågers famn när de valsade fram. Många söta små "gubbar" blev det också. Finns det något godare än jordgubbar med glass, kaffe och punsch?

Idag, på midsommardagen fortsatte vi firandet med en mysig picknick i Rosersbergsparken och nu på kvällen är mina busiga grabbar ute en sväng med båten. Tror att de har det härligt ute på sjön för de har inte kommit tillbaka än. Maja och jag hade en mysig stund i badet innan det var dags för pyjamas och nattning. Sitter och njuter av vetskapen att jag har en lång härlig sommar framför mig. Hoppas att den bjuder på lika många härliga dagar och minnen som den här helgen gjorde!
Soliga midsommarhälsningar
till er alla som kikar förbi!
Kramar Anna-Lena ♥

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar

Vill bara önska alla som tittar förbi en riktigt härlig midsommar! Det är lite tråkigt med vädret men det ska ändå bli mysigt med firandet tillsammans med släkten! Här har det varit hektiskt in i det sista. Igår, efter vår avslutningslunch med skolan cyklade jag hem och på vägen plockade jag ett helt fång med blommor. Väl hemma väntade storstädning av huset och andra förberedelser innan våra långväga gäster anlände.
Då var jag och mördarsniglarna i full gång med trädgårdarbete. Jag gjorde blomsterarrangemang och tände ljus. Mördarsniglarna mumsade på mina amatörodlingar. Vad kan jag säga om det...en och annan strök med!

Nu ska mina gäster serveras frukost och jordgubbstårta ska bakas och därefter blir det nog bloggpaus ett par dagar! Vi ses efter helgen igen!
Önskar dig en härlig midsommar med
massor av mys och god mat!
Kramar Anna-Lena ♥


onsdag 17 juni 2009

Grönt är skönt!

Tänk vad lite gröna växter kan pigga upp det tråkigaste hörn och få en på gott humör. Plättar i luften, murgröna, hjärtan på tråd, pelargoner hör till mina favoriter just nu. Tyvärr har jag inte särskilt gröna fingrar och jag glömmer alltid att vattna. Blir helt förskräckt när jag ser att mina nyförvärv håller på att dö efter ett par dagar och då dränker jag dem oftast med för mycket vatten i stället. Blommor som trivs bäst hemma hos oss är därför orkideér, pengaträd och medelhavsväxter. Med andra ord alla växter som klarar lite torka. Varje gång jag köper lite nya växter tänker jag att den här ska jag vårda ömt men sedan går det som det går. Jag har en extrem förbättringspotential när det gäller min blomskötsel och tar tacksamt emot tips på hur jag ska bli duktigare på att vårda mina små älsklingar.

Nu är det dags att vårda sig själv och krypa till kojs. Sista arbetsdagen i morgon och sedan är det äntligen sommarlov!

Sov gott alla nattsuddare!
Kramar från Anna-Lena ♥

måndag 15 juni 2009

Sommarsverige och Numos utmaning!

Latitud: N59°36.979´
Longitud: E017°48.573´
Klockslag: 20:49:51

Hade nästan glömt bort ( läs: förträngt i all stressen) att jag också tänkte vara med på Numos utmaning och visa bilder från härliga sommarsverige. Blev påmind igen när jag besökte Helena och hennes härliga blogg "Mysigt hemma". Hos henne väntade inte bara ännu ett mysigt inlägg utan också något åt mig, nämligen min tredje award! Gissa om att jag blev glad!

Dagens bild är tagen i närheten av där jag bor. Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att bjuda på en lite somrigare bild nästa måndag. Vi kan i alla fall glädjas åt att det finns vackert material till kransarna på fredag. För alla ogifta vill jag påminna om att inte glömma bort att lägga sju blommor under huvudkudden på midsommarafton om du vill veta vem din tillkommande är. Det fungerar faktiskt! Tro det eller ej. När jag var 10 år drömde jag om en mörk, brunögd, söt pojke som bodde i ett Camillahus men jag kunde inte förstå vem det var. Idag är jag gift med en snygg, mörkhårig, brunögd man, som bodde i... ett Camillahus när han var liten. Vårt äktenskap är med andra ord ett levande bevis på att skrock fungerar, hi hi... Måste bara tillägga att man måsta anstränga sig rejält för att få det att fungera. Vi hoppade över gärsgårdar, plockade sju olika sorters blommor och ramlade ned i djupa diken på vår jakt efter att få möta den rätta under natten...


Tack för alla goa kommentarer!
De värmer i sommarrusket!
Kramar från Anna-Lena ♥

söndag 14 juni 2009

I dagsljus och skymning

Kanske är det vädret, kanske är jag bara trött men jag har känt mig oerhört håglös de senaste dagarna. Inspirationen vill inte infinna sig. Under helgen har jag bara rumsterat om på en liten hylla som hänger i vår trappa. Några loppisfyndade böcker fick dela plats med gamla släktfotografier och en liten tennljusstake. Det blev ganska mysigt när jag tände ljusen framåt kvällskvisten.

Vår badrumsrenovering tar en evinnerlig tid och idag har jag legat på golvet och skrubbat bort fogmassa med en liten stålborste. Ja, så kan det gå när man inte torkar bort den ordentligt på en gång. Är väldigt tacksam över att vi har valt ett stengolv med lite struktur annars hade vi nog repat hela golvet. Vissa renoveringar bör man kanske överlåta till proffsen... Learning by doing! Dessutom är jag lite orolig för jag misstänker att kommoden som vi tänkt använda till tvättställ kommer vara något för stor. Det lär väl visa sig. Nu får jag försöka att tänka lite positivt...renoveringen går ju trots allt framåt!

Hoppas att jag hinner kika in lite till alla i kväll men jag har också lovat att baka lite till vår planeringsdag i morgon. Baka först, blogga sen, är kanske en god idé!
Ska bara hasta ihop en smulpaj med lite bär och det går ju ganska fort.

Hoppas att du får en fortsatt
skön kväll i ruskvädret!
Kramar Anna-Lena ♥






onsdag 10 juni 2009

M som i madonna

Vilket ruggit väder det har varit idag! Det enda positiva med det är att det är ganska mysigt när man får tända ljus inne. Under sommarhalvåret brukar det inte bli så mycket av den varan. Det har börjat råda lite madonnafeber hemma hos oss. Drömmer om en stor fin madonna men får än så länge nöja mig med mina små. Det är många som undrat över var jag fått tag på madonna-gipsformen och jag beställde min form från E-bay. Det ligger olika auktioner ute där mellan varven och jag hade turen att vinna en. För er som är intresserade kan man söka formar där med sökordet "Latex mould" då får man upp ganska många träffar med varierande innehåll.

Har gjort tre stycken madonnor nu och det börjar gå allt bättre. Under sommarlovet ska jag testa att gjuta i betong. Häromdagen budade jag på en väldigt fin, lite större form men tyvärr vann jag inte den auktionen. Snyft!
Den här madonnan som är min personliga favorit har varit i min ägo i snart ett år. Hittade den på Tradera. Tror att den kanske är tillverkad av Astrid Aagesen 1921 men är lite osäker på om det stämmer.

Lite eget madonna pyssel har det också blivit. Här har jag dekorerat en tändsticksask med bibelblad och madonnabild från nätet.

Några små tavlor med madonnamotiv har också smugit sig in här och var. Den här lilla tavlan är handmålad och kommer från Italien. Ramen har jag målat vit men tror att jag ska försöka slipa bort lite av färgen för en lite mer shabby look.

Nu måste lilla skolfröken förbereda sig inför morgondagen. Klänning blir det dagen till ära men helst skulle jag vilja gå dit i "tjocktröja" och jeans. Det ska bli mysigt med skolavslutning men jag kommer att sakna alla mina elever!
Hoppas att du får en
fortsatt skön vecka!
Kramar Anna-Lena ♥




måndag 8 juni 2009

Sakta men säkert...

Helgen som passerat gick i barnkalasens tecken. Tre dagar i rad har vi firat födelsen av underbara barn, härligt! På vägen hem från det sista kalaset igår plockade jag en stor bukett med hundkex. Dagen bjöd på vackert, soligt väder om än lite väl kyligt i skuggan. Vart tog värmen vägen??? Soligt väder är = grillning för oss och inspirerad av svärmor hastade jag även ihop en liten förrätt. Innan vi fick barn gjorde vi ofta trerättersmiddagar men de senaste åren har vi tacklat av lite grann. Men det ska bli ändring på det. Många goda förrätter är ju väldigt enkla att göra och förhöjer måltiden väsentligt.



Igår blev det smörslungad sparris, inlindad i rökt lax, lite örtmarinad, pinjenötter och citron. Klart på två röda!

Förutom kalasandet har vi fortsatt med vår badrumsrenovering. Fogning av golv och lite detaljarbeten kring fönster och dörr kvarstår innan vi äntligen kan installera en toalett och dusch. Vågar knappt berätta hur länge vi har hållit på med denna renovering men jag kan säga så mycket som så att det var smått jobbigt under vinterhalvåret då mina gossar inte vågade gå upp på över-våningen för att uträtta sina bestyr. Många vändor i trappen blev det... tur att Maja fortfarande har blöja..hihi... Längtar tills det blir dags för lite inredning. Pottsskåp och kommod har väntat tåligt ute i vårt garage sedan augusti (hint,hint om hur länge vi hållit på). Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Tack så mycket för alla goa kommentarer,
jag blir så glad när jag läser dem!
Kramar Anna-Lena ♥

fredag 5 juni 2009

Första försöket

Äntligen har jag fått tid över för lite kvällspyssel. För drygt en vecka sedan kom madonna-gipsformen jag beställt och sedan dess har den legat ute i tvättstugan och väntat. I går kväll gjorde jag min första gipsgjutning och den blev inte helt lyckad. Som tur var hamnade de flesta luftbubblorna på baksidan.
Jag blandade i lite svart färg för att ge figurinen en gråaktig ton som påminner om betong. Det största problemet uppstod när jag skulle dra av den kraftiga latexformen och jag vill inte omnämna min kära makes kommentar när han såg mig med min jättehmhmmm... i handen. Det var praktiskt omöjligt för mig att få av formen själv så tillsammans kämpade vi av den. Jag höll i för kung och fosterland och maken slet av formen med ett kraftfullt ryck- att madonnan överhuvudtaget överlevde vår hårdhänta hantering är ett mirakel.

Först tyckte jag att madonnan var lite liten men sedan kom jag på att jag kunde placera den på en bricka med ljusstakar och nu är gjutningen i full gång här hemma. Min andra står just nu "brinner" färdigt i tvättstugan. Är särskilt svag för madonnor som håller ett barn i famnen, tror att det är för att det väcker moderskänslorna inom mig. Apropå moderskänslor fick jag hålla världens sötaste och mest underbara lilla Ture i min famn idag. Han är bara 3 1/2 vecka gammal och det var så mysigt att få gosa med en liten bebis igen.
Nu måste jag ta mig en titt på mitt andra försök. Håll tummarna för mig att det går bra!
Hoppas att du får en fortsatt mysig
afton och en underbar helg!
Kramar Anna-Lena ♥

onsdag 3 juni 2009

Mors dag och trädgårdspyssel

Vilka underbara sommardagar pingsthelgen bjöd på. Svensk sommar när den är som bäst. Typiskt att det blev ett sådant väderomslag, tycker så synd om alla studenter... Morsdag firade vi med picknick i Steninge slottspark. Bäst att passa på medan parken fortfarande är öppen. Slottet och ägorna har sålts till ett fastighetsbolag och framtiden för slottet är oviss. Synd tycker jag för det är ett område som har blommat upp de senaste åren och jag tycker om när gamla kulturarv bevaras. Om du vill veta lite mer om Steninge slott kan du läsa ett äldre inlägg om det på min förra blogg på metrobloggen, klicka här.
Tänk om man hade haft 48 miljoner, då hade den här utsikten kunnat bli min varje dag. Inte illa.
Ett glas champagne med svenska "gubbar" fick svärmor och jag njuta av i solen! Mmmmm...me like!
Helgen bjöd också på lite enklare trädgårdspyssel. Har rensat maskrosor, planterat blommor, klippt gräsmattan och då jag hade lite pysselabstinens textade jag även lite snabbt en dikt på en överliggare. Tyvärr textade jag lite för snabbt och jag blev inte helt nöjd... Min kära make säger ofta att jag gör mycket "fort men fel" och tyvärr ligger det något i det, otålig som jag är!

Bänken från IKEA är nästan klar. Tyvärr hittade jag inga fina snickerikonsoller. Det var svårare att få tag på än vad jag trodde. Just nu sitter en något enklare modell med tre halvmånar på bänken. Ska jaga lite till... På bänken ligger blommiga dynor från Rusta.

Maja matchade dynorna bra i sin rosa och gröna klänning. Under helgen blev jag också klar med mitt PM i specialpedagogik som skulle in. Känns oerhört skönt! Nu kan jag fokusera helt på mina elever under terminens sista dagar och innan det är dags för sommarlov!
En fortsatt skön afton önskar
jag dig som kikar förbi!
Kramar Anna-Lena ♥