tisdag 4 januari 2011

Klänningen som blev en dyrköpt historia...

Hallå i stugorna!

Hoppas att ni alla mår bra i vintervädret. Jag hörde på radion idag att det är den kallaste vintern på över 100 år. Vi får se hur länge kylan håller i sig, det ska tydligen bli plusgrader om ett par dagar. Idag har Majas Mammakanin och Bebiskanin varit på en liten porträttfotografering. Det är inte helt lätt att fotografera en pigg och glad bebiskanin med mycket skutt i benen...

Dagen till ära klädde mamma kanin upp sig i sin nya måttbeställda ateljesydda klänning. Klänningen som visade sig bli en dyrköpt historia. Jag har länge haft en tanke om att jag själv ska försöka sy lite egna kläder till Majas kaniner. Häromdagen fyndade jag en blommig blus på loppis för 5 kr och glad i hågen plockade jag fram symaskinen i morse. Efter lite pyssel och knåp var klänningen färdig och jag kände mig riktigt nöjd.

Ända tills jag hörde att symaskinen gick i gång bakom mig. Det var en av mina söner som tog tillfället i akt att testa den spännande maskinen som dykt fram ur gömmorna. Massor av tråd trasslade in sig i maskinen och när jag försiktigt försökte få bort den med en pincett, böjde jag någon liten krok och nu är maskinen obrukbar. Min billiga klänningen blev visst inte så billig för nu måste nog maskinen in för reparation. Jag får trösta mig med att Mammakanin i alla fall blev fin. Dessvärre hade jag flera sömnadsprojekt på gång som nu kommer att bli liggande.

Kanske får jag rota fram en stickning i stället? Mamma kanins stickning ligger och väntar. I afton när lugnet lägger sig i huset ska jag plocka fram maskinen och försöka böja tillbaka kroken med min fin-tänger som jag använder till smidet. Hoppet är det sista jag förlorar, håll tummarna för mig att det går.

En fin kväll önskar jag alla som har vägarna förbi!


♥♥♥

Posted by Picasa

17 kommentarer:

Hanna sa...

Jätte söt blev klänningen. Hoppas att du får ordning på maskinen.
kram
Hanna

Sjabbig men chic sa...

Oj, hoppas att det går att fixa till symaskinen. Men som sagt mamma kanin blev fin i alla fall:)

Kramis Lisa

Zinkhjärtat ♥ sa...

Ojdå, tur att det inte hamnade ett par små fingrar i nålen också!
Jag ska hålla tummarna för att du böjer allt tillrätta igen:)
Stor Kram Annelie ♥

Feeah Faerie sa...

hoppsan! Det var en trist historia. Jag har en gammal symaskin som du får låna om du vill men den klarar raksöm bäst. Kram

Lantligt i smultronbacken sa...

Tråkigt med symaskinen men mamman blev jättefin i sin nya klänning.
Jag inhandlade nyss en bebiskanin jag med, men min blev i vitt.

Kram Teres

sylvia sa...

hei.
men å trist med din symaskin, ja det ble en dyr kjole,men å så fin,
koselig satt sammen,
ja her er pluss grader nå, ikke å foretrekke, det blir så glatt ute, farlig å bevege seg.
klem fra sylvia

Mitt hvite hus sa...

Så fin header du har fått deg..

og kjekt for frk kanin som fikk ny kjole..men fryktelig leit med symaskinen da..

Ønsker deg en fin kveld.

klemmer

Crinoline sa...

Det blir nok en dyr kjole,men søt er den.Håper ikke reparsjonen blir alt for kostbar.Klem

Livet på Berget sa...

Aj aj aj så besvärligt med symaskinen, hoppas du lyckas laga den. Mamma kanin blev väldigt tjusig!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Vitt hus med svarta knutar sa...

Oj oj oj självklart håller jag tummarna för att du ska lyckas fixa symaskinen. Tur att inte killen sydde sig i fingrarna. Klänningen blev i vilket fall väldigt fin.

Lycka till! Kram,
Regina

Lissboden sa...

Hej Anna-Lena!
Vad roligt att du tyckte att bilden på mig och maken var fin. Den känns i alla fall väldigt somrig och sommaren kan man väl få längta till lite just nu. Jag tycker dock väldigt mycket om vintern och jag tycker faktiskt att det känns som om förra vintern var ännu kallare.
Vad fin klänningen blev som du sydde men synd med symaskinen.
Huvudsaken är ju att man är frisk brukar jag försöka tänka när sådant händer.
Jag önskar dig ett härligt slut på lovet och en fin helg!
Kramar från Maria

hemma hos lilla mej sa...

WOW vilken söckersöt klänning.Men vad trist med din symaskin.Tur det gick bra för din son.Håller tummar och tår.Lycka till.Ha en skön onsdag rara du.Varm kram Rita ♥

Lyckoslanten sa...

Men hejsan hur det kan gå! Tur ändå att Mamma Kanin hann bli så fin! Kanske maskinen går att fixa och du får slå dig till ro med en stickning så länge. Ha en skön dag! ♥

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilka söta kaniner, och klänningen blev jättefin den också! Men så tråkigt med symaskinen, det är ju inte det billigaste att lämna bort en sådan på lagning... Hoppas det löser sig.
Tittade också på din fina års-kavalkad du hade gjort!
Och du frågade om kranen, och då tänkte jag att jag skulle svara lite snabbt (sitter på jobbet just nu, men säg inget till någon :)
Kommer dessvärre inte ihåg hur det var ställt med det där med diskmaskinen, men den är ju inkopplad, så det funkar ju... Ska kolla detta när jag kommer hem, och titta på vår faktura ang. kranen om vi köpt till något, men jag tror inte det... Om jag inte minns helt fel så fixade vår kompis något under diskbänken, så att det fungerade, men som sagt så ska jag kolla det. Återkommer till dig lite senare.
Kram
Marie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Man har aldrig så mycket man vill sy som när maskinen är trasig, hoppas den går och laga fort och billigt. Kaninmamman blev jättefin i sin nya klänning, du är jätteduktig som kan sy sånt pilligt.
Varm kram
AnnaMaria

Nyanser av vitt sa...

Så söta kaniner men så synd med maskinen. Hoppas du kan fixa den själv.
Kram Agneta

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken fin klänning men så trist med symaskinen hoppas du kan lösa det själv!
Ha en finfin dag!
Kram/Lena