onsdag 2 mars 2011

Clear blue sky and butterflies...


( a flight with a view!)
Halloj i solskenet!
Resan till London började väldigt bra med bubblande champagne och utsökt god mat och service i business class, en av många fördelar med att vara gift med en kabinchef för ett stort skandinaviskt flygbolag. Det är inte ofta som man får leva lyxliv, och jag måste medge att jag inte känner mig inte helt bekväm i rollen att bli så flitigt påpassad, men som omväxling till min vanliga tillvaro var det väldigt härligt!

När jag väl satt där i luften och kopplade av, med temperatur utanför fönstret långt under noll, fick jag förstås lite inredningsidéer. Dessa skissades på en servett i brist på papper. Vi får väl se när vi förverkligar dessa nya planer.

På Heathrow stod ett Qantas-plan och inväntade passagerare. Jag har alltid varit väldigt förtjust i deras flygplansmålning med den fina kängurun.

Hotellrummets sänggavel bjöd på andra fina motiv. Mönster på väggar, golv och gardiner. Förut hade jag nog tyckt att det var hysteriskt men nu tyckte jag att det var ombonat. Tänk vad ens smak ändras under åren.
(dubbeldäckare med h&m reklam...)

Då vi kom in på eftermiddagen hann vi bara med ett par timmars strosande. Det räckte gott och väl då jag dagen till ära hade valt mina högklackade stövlar. Jag vet, det var dumt, men ska man vara fin får man lida pin. Jag förstår inte riktigt hur jag klarade av att gå timmar i högklackat förut, men det är väl en vanesak, som jag vant mig av vid. På kvällen tog vi tunnelbanan tillbaka och det var för väl för jag hade nog inte klarat av att gå många meter till.

Shopping blev det inte mycket av men jag tycker mycket om att bara flanera runt, lite planlöst och se var man hamnar. Jag lägger märke till små vackra detaljer, som dörrsiffror, och bara njuter av att vara i en annan miljö.

Vi promenerade från Gloucester road, till Kensington och därefter en sväng till Notting Hill. Vi passerade en del fina antikaffärer med vackra gamla föremål som fågelburar, kristallkronor och handkolorerade blad. Jag kunde inte motstå frestelsen att ta en bild på lite söta barn i skoluniform. Vi häpnades över att alla små barn gick runt i shorts och knästrumpor i fem graders blåst och kyla.

I Notting Hill kikade vi in i en del loppisar och där stod bland annat den här gamla radion från Roberts.När jag såg den här vackra grinden kittlade det till i kroppen av nyfikenhet. Min förväntan över vad som skulle finnas där bakom hörnet var stor. Kanske en vacker liten trädgård med träbänkar, ni vet, så där fint som i den berömda filmen.

Jag blev rätt besviken när det visade sig vara en ful parkeringsplats med skrot och kartongbråte. Aftonen avslutade vi traditionellt på en brittisk pub med god mat och öl. I stort är jag väldigt nöjd med min lilla paus från vardagslivet men ni vet hur det är: "Borta bra men hemma bäst!"

Inflygningen över Stockholm bjöd på en strålande vinterutsikt och hemma väntade en klarblå himmel och gulliga barn. Det var så mysigt att komma hem och få goa kramar av lilla Maja.


Ett litet loppisfynd blev det allt och det var den här vackra fjärilsburken.



Ja, lite galen är jag nog. I stället för frestande shopping i butiker, letar jag mig till kvarteren med de små antikaffärerna. Sån är jag! Attans att jag inte köpte den gamla sifonen med... Då över till mitt eget motto som jag dock glömmer bort ibland: "Man ångrar inte det man köper, bara det man inte köpt"! Så vill du ha tag på en fin sifon och ska till London, kan du alltid höra av dig till mig...

...och när du ändå är där kanske du kan köpa en Portobello road skylt åt mig, attans igen!

En härlig onsdag önskar jag alla som har
vägarna förbi!




♥♥♥

16 kommentarer:

Feeah Faerie sa...

Det låter som en jättemysig minitripp tycker jag. London rules.
kram

jessikan sa...

Tack för titten, här var det mysigt! Återkommer en annan dag :)

// Jess

Mitt hvite hus sa...

Høres ut som du har hatt en herlig tur i London::min datter er det nå...

Liker den byen veldig godt

Klemmer

Så Vitt Jag Vet sa...

Känns nästan som man hade varit på resa när man hör din reseskildring....Verkade vara en mysig tripp.
Kraam
Sanne

promenader på landet sa...

Hej vännen! Vad roligt att få läsa om din London tripp och få se fina bilder! Må så gott stor kram från Maria

Mia sa...

Vad lyxigt att få flyga iväg bara sådär några timmar.
Gillar fjärilsburken passar fint till dina turkosa kuddar.
Är själv inne i en turkos period nu eller snarare massor av färg period. Är säkert för att vintern varit så lång och vit. Jag förbereder mig inför grönt gräs och blommor.

Kram Mia

Åsa sa...

Åh vad härligt det låter, en riktigt härlig dag med bara mys. Bra gjort :)
Stor kram
Åsa

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken mysigt liten tripp ni varit på!
Ha en härlig dag!
Kram/Lena

Gammelbålsta sa...

Hej!
Vad härligt med en sådan tripp. Har aldrig varit i London men vill gärna åka dit någon gång. Min man åker dit för jobb nästa vecka, hade jag varit ledig så skulle jag nog följa med.
Ha det bra. KRAM

w sa...

Hørtes ut som en flott tur og så flotte bilder:)

W

I mina gömmor sa...

Vilken mysig semester! Låter underbart att strosa in och kika in i butiker när andan faller på! Jättefin fjärlisburk!

Kram Malin

Min plats i solen sa...

Åh, vilken härlig London-dos jag fick av ditt fina inlägg. :) Vi har en resa till den härliga staden att se fram emot så detta var ju perfekt uppladdning för mig. :) Verkar som du hade en mysig tid i storstaden. :)

Ha en fin dag!

Kram Lotta

Lyckoslanten sa...

Vilken härlig tripp du fick! Underbart att få ta del av! Sedan är det ju alltid så roligt att komma hem till det vanliga!
Hoppas våren kom till dig! ♥

Vita små hjärtan sa...

Så Underbart! Njuuuuut!!!!!!!
Kram Agnetha

Gugis Pärlor sa...

Underbart med litet avkoppling och nya vyer! Ni hade en mysig resa! London är sevärd året om... finns alltid något att göra och uppleva i denna stad :O)

Kram Gugi

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej AnnaLena!
Vilken härlig resa du har varit ute på.
Har aldrig varit i London,men önskar att få komma dit nån gång.
En sån vacker fjärilsask du hittade också.
Önskar dej en finfin helg
Kram Anette