tisdag 28 februari 2012

Heja Ellos!

Så vackra interiör bilder från senaste katalogen från Ellos. Tänk om det såg ut så här hemma hos mig. Gamla, slitna stenväggar kombinerat med vackra, patinerade möbler och ny textil.
Jag drömmer vidare...

Första sportlovshelgen svischade förbi med härligt umgänge i goda vänners lag och röj! Vi har rensat och "sho fengat" mer eller mindre i hela huset, så skönt! Vi har mycket röjning kvar men vi har i alla fall börjat. Nu väntar några mysiga dagar i stugan. Tjingeling!

Härliga dagar önskar jag alla sportlovsfirare och alla andra med!

♥♥♥

torsdag 23 februari 2012

Tofshalsband


I afton bjuder jag på lite lånad inspiration från mina goa vän Fia. Sådana knep får man ta till när man inte hinner med att pyssla själv...

Fia är en otroligt begåvad, konstnärlig själ med med en kreativ ådra som hon måste få utlopp för. Ni kanske känner igen er själva i den här beskrivningen. För en tid sedan knåpade Fia ihop det finaste halsbandet jag sett på länge, inspirerad av Temple of Spirited Living. Med gamla pysselsaker från sin egen mormor och vackert garn från misters mormor skapade hon det här underbara halsbandet, är det inte fantastiskt vackert! 



Vill du läsa Fias egna ord om tillverkningen så hittar du det här i hennes mysiga blogg.
Tänk om man skulle ta och rota fram lite egna pärlor och stenar ur gömmorna och knåpa ihop ett eget tofshalsband. Kanske blir det lite tid över för det på sportlovet.

En mysig kväll önskar jag alla som har vägarna förbi!

♥♥

tisdag 21 februari 2012

Tisdags-sanning


(februari 2012)

( oktober 2011)

Veckans tisdags-sanning blir en liten bild från stugan tagen med makens I-phone tidigare idag (glömde förstås kameran hemma). Vi åkte upp dit en snabb sväng för att lämna lite saker, läsa av vattenmätaren och fixa lite. Jag hann måla halva taket i storstugan. Hujadamej, vilken tid det tar att måla gulnad furu, 3 omgångar med färg fordras för att det ska bli täckande men snart är målet nått! Nu ska vi bara måla resten av taket i stugan, tapetsera lite i hallen, lägga golv och renovera köket, putsa murstocken, inreda lillstugan, byta ytterdörr och sätta upp nya hängrännor. Hjälp! Hoppas inte maken läser det här... Vi måste ju hinna lata oss lite med i sommar, därför arbetar vi på som galningar nu under vintern. Förutom renovering så  bjöd dagen på härliga vårkänslor med sol, takdropp och fågelsång. Jag tror att vi kommer att trivas i vår sommarpärla, som just nu mer är som en oslipad diamant under omformning.

En mysig tisdag kväll önskar jag alla som kikar förbi!

♥♥♥

söndag 19 februari 2012

Mini-fixa rummet!

Båda våra killar har en dröm om att någon gång få medverka i programmet "Fixa rummet"! Efter att många år delat rum har de nu fått egna. Det roliga är att de fortfarande väljer att sova tillsammans på nätterna, så behovet av eget rum var egentligen inte så stort.
Idag har vi kört en liten mini-variant av fixa rummet här hemma. Simon har fått en ny sekretär, en nätt sådan, som jag fyndat i Vita boden. Vita boden drivs av goa Åsa och jag kan verkligen rekommendera ett besök hos henne om ni har vägarna förbi Märsta och Sigtuna. Jag har köpt flera fina saker av henne bland annat ett vackert fönsterskåp som jag kommer att visa på bloggen framöver.

Den här gången blev det inte ett vitt  fynd utan ett svart och ni har nog vid det här laget listat ut att det var till den här möbeln som knopparna skulle komma till användning. Det blev fjärilsknoppar i porslin och det löper ett litet fjärils-och insektstema i rummet nu. Fjärilstavlorna i fönstret köpte kära svärfar i Thailand på beställning från mig tidigare i höstas. Den stora alfabetsplanschen med insekter har jag beställt på nätet men den går också att köpa på Naturhistoriska museet i Göteborg. Tyvärr var det inget roligt fotoväder idag, grått och dassigt, men jag hoppas att ni kan bilda er en liten uppfattning om hur det ser ut ändå.

Pinnstolen är ett loppisfynd från Pingstkyrkan, fjärilskudden är från Jotex. Under sportlovet kommer nog fortsättningen av mini-fixa rummet. För i andra delar av rummet råder fortfarande lite kaos. Tur att man kan vinkla kameran...

En skön söndag kväll önskar jag alla som tittar in!


♥♥♥

lördag 18 februari 2012

Fint besök från Fjärran östern...

Idag har jag varit väldigt oAnna-Lenig, jag har bara slappat och tagit det lugnt hela dagen, så skönt! Efter att jag lämnat äldsta sonen på barnkalas tog jag och de andra mini-busarna en härlig långpromenad i vinterlandet. När vi kom hem lagade vi lunch och därefter intogs ett soffliggarläge med senaste numret av Lantliv.

Igår plockade vi in en Fjärran östern matta från förrådet som legat där en tid. Som ni ser på de ostylade bilderna är vecken fortfarande kvar i mattan efter att den legat ihoprullad. Mattan har vi fått från några goda vänner som inte ville ha den och jag är väldigt glad över att de tänkte på oss när de gav bort den. Mönstret i den är väldigt finstämt och nyanserna milda och mjuka.

Just nu passar den ganska bra inne hos oss men den är bara på tillfällig visit. När våren gör sin entré kommer jag vilja ha något ljusare under bordet, men tills dess får den försköna vår vardag. Ser att jag måste borsta fransarna i morgon, nu kommer jag att vara sysselsatt en tid framöver, hihi...

♥♥

Nu väntar Gladiatorer och Melodifestival och mera soffmys
 tillsammans med familjen!

En fortsatt härlig lördag önskar jag alla som har vägarna förbi!

 

fredag 10 februari 2012

Knoppeli-knopp!

Mitt första försök till att göra ett tidsinställt inlägg blev ett fiasko. Här kommer ett försenat fredagsinlägg.



Ett litet mini-projekt här hemma fick mig att bege mig ut på knopp-jakt! Härligt när man kan sitta framför datorn och spara tid i stället för att jaga runt i affärer. Jag hittade, en för mig, ny webbutik, Varuhusetsalt, som hade väldigt många knoppar i sitt sortiment, ett litet tips för dig som är på knopp-jakt. Mina knoppar beställde jag dock från Gårdsromantik och vilken jag föll för, ja, det får ni se när knopparna är på plats.

I helgen ska vi åka upp till stugan och pyssla och dona. Jag känner mig lite nervös för vi har inte varit där på över en månad och jag hoppas att allt är ok däruppe. Det har ju varit väldigt kallt och jag hoppas att ledningarna inte har frusit. Håll tummarna för oss! Vad ska ni hitta på för skoj i helgen?

En riktigt skön vinterhelg önskar jag
alla som har vägarna förbi!

♥♥♥

torsdag 9 februari 2012

Konstklipp - Fotogenlampan!


I veckan bytte jag min lediga dag för att underlätta för mina kollegor. Bytet medförde att jag kunde hänga på låset till en lokal loppis som är öppen på onsdagar. Det märks att "Loppis har blivit poppis". Många stod och köade för att komma in och med vant öga, läs falkblick, svepte jag snabbt genom lokalen. Blicken föll på en tavla som jag fastnade för, ett ganska klassiskt stilleben, och den bar jag med mig inför ett eventuellt köp. Egentligen passar tavlan inte alls in hos oss men det slutade ändå med att tavlan fick följa med hem. När jag kom hem gjorde jag lite efterforskningar och det visade sig att jag gjort ett litet konstklipp, inte i stil med antikrundan, men ändock. Tavlan är målad av en svensk konstnärinna som heter Lolo Holmquist och hon finns bland annat representerad på Nationalmuseum och har deltagit i många vårsalonger på Liljevalchs. Värdet på tavlan är inte så högt, uppskattningsvis kring ett par tusen, men med tanke på att jag betalade 50 kr så var det ett klipp. Det här var en lite rolig anekdot, sådana där fynd som man drömmer om, men oavsett tavlans värde så hade den redan en plats i mitt hjärta!

En skön torsdagkväll önskar jag alla som kikar förbi

♥♥♥

onsdag 8 februari 2012

Projekt?


Häromdagen fick jag frågan av min rara arbetskamrat: -Har du något nytt på gång hemma? Jag måste nog sett ut som en fågelholk för jag visste inte riktigt vad jag skulle svara. Efter en stunds betänketid kläckte jag ut mig det intelligenta svaret:
-Nja, något nytt på gång det har jag nog men när det blir klart vet jag inte... Saken är den att jag alltid har små saker på gång. Just nu står ett gäng lastpallar på garageuppfarten och väntar på att gråna i färg, tre rullgardiner som ska hängas upp har stått i hallen i ett halvår (minst), jag ska köpa primer och måla om pallarna på bilden ovan och så ett väntar en vägg i Simons rum fortfarande på en omgång av penseln. Sedan var det ju den där citat-tavlan som jag skulle skriva. För någon månad sedan satt jag en hel kväll och letade efter bra citat på nätet, nu letar jag efter lappen där jag skrev dem. Ja, så här är jag, Anna-Lena i ett nötskal, alltid något på gång. Som ni förstår orkade jag inte dra hela den här valsen i personalrummet för då skulle nog folk tro att jag är smått galen... så ni får höra det här i stället.
Vintern kom till sist och jag längtar efter våren så i söndags fick lite pärlisar flytta in i huset. Varje år sparar jag lökarna med tanken att jag ska gräva ned dem sen. Oftast står de och skräpar i en påse i tvättstugan. Hur det blir med det i år vet jag inte för maken har bannlyst ( med all rätt) mina allehanda projekt där.
En vacker anteckningsbok har också letat sig fram ur gömmorna. I den här skriver jag ned rara anekdoter om barnen, så jag inte glömmer...


Det var lite om mina småprojekt. Vad har ni på gång? Hihi...
Ha en härlig onsdag! Snart är det helg igen!

♥♥♥

söndag 5 februari 2012

Blått är flott!

Årets inredningsfärg är tydligen blå har jag läst. Jag skrattar lite åt mig själv över hur lättpåverkad jag är. För jag har börjat drömma om vackra vävda trasmattor, kuddar, kökshanddukar, fat och detaljer i blått och vitt. För tillfället finns varken ekonomi eller ork att göra om så tills dess får jag nöja mig med en salig kompott av gamla bilder, en blåvit röra så att säga. Jag är ju lite ombytlig av mig och imorgon drömmer jag säkert om smutsiga pasteller eller något annat vackert.

Ha en skön kväll!


♥♥♥

lördag 4 februari 2012

Rost, rådjur och renhorn...

" Morgonstund har guld i mund! "

Finns det en härligare känsla än när man vaknar upp i sängen och funderar över vilken dag det är och så kommer man på att det är lördag! En lördag då morgonsolen skiner som guld och det är alldeles vintervitt utanför fönstret och man får bara vara hemma och ta det lugnt, me love!

För en tid sedan hittade jag ett snidat djur på en loppis. Det pryder nu sin plats efter en liten vit make-over på en bricka i vardagsrummet. Om det ska föreställa ett rådjur eller hjort vet jag inte men det spelar ingen roll. Jag föll pladask för det gracila djuret, vilket hantverk! En souvenir från lappland har jag också fyndat, ett gammalt vackert renhorn som ligger på hyllan framför mitt rostiga X som kommit fram ur gömmorna. Min stora kyrkoljusstake har fått ge vika för en ny läslampa i favorithörnet. Jag sitter ofta på pläden och läser om kvällarna. Skönt att få vila hjärnan med lite skönlitteratur efter många år av studier. Gissa om att jag njuter! Liknande lampor har vi sett förut och den här finns till ett fynd-pris hos Clas Olssonn, 299 kr. Perfekt när det råder lite stiltje i kassan efter december.

Idag är vi barnfria och snart ska kära maken och jag ut på en liten egen dejt och det ska bli så mysigt! Lite shopping, kanske bio och god mat och därefter lite hemmamys. Vad ska ni hitta på för skoj?

En underbar lördag önskar jag alla som tittar in!

Posted by Picasa

torsdag 2 februari 2012

Flaskfynd!

"Kärleken kommer, kärleken går, inget kan tyda dess lagar."
(Nils Ferlin)

Efter ett tips från en kär vän inhandlades i veckan en söt liten glasflaska på ÖB för 29 kr. Flaskan skulle göra sig fint på ett toalettbord eller i badrummet men min hamnade i tallrikshyllan i köket. Jag tyckte att den smälte in bra med de andra föremålen där, då de gick ton i ton.

I afton har jag tröstat min åttaårige som som blev "dumpad" av sin första flickvän på skolan idag, ratad för bästa kompisen. Ja, vi vet ju hur det är med kärleken, den kommer och den går. Jag gjorde mitt bästa och försökte trösta min son med klicheáktiga kommentarer som: hon förstår inte sitt eget bästa, mister du en står dig tusen åter osv. Han tog det ganska bra faktiskt, tror nästan att det var jobbigare för mamma. Man kan inte låta bli att fundera på hur det kommer att vara längre fram i livet, då det verkligen är på allvar. Den dagen, den sorgen!


Önskar alla som tittar in en härlig kväll!
Imorgon är det fredag igen, tjoho!