måndag 23 november 2009

Gamla lådor och hyacinter

Halloj på er!

Häromdagen hade jag äntligen lite loppistur. Ja, om man bortser från att en vacker gammal fotogenlampa blev såld mitt framför ögonen på mig för bara 95 riksdaler. Snacka om osis! Efter ett tips från en god vän har jag upptäckt ytterligare en liten loppis i min närhet och där gjorde jag några små fynd i fredags. Fyndet jag är mest nöjd med fann jag dock på ett helt annat ställe. På den loppisen finns ett avskärmat område där det mest står en massa bråte som väntar på att packas upp, lagas eller slängas och det var i den högen jag gjorde helgens bästa fynd.

I den där stora högen av "skräp" föll min blick på några gamla skrivbordslådor och när jag frågade den äldre herremannen som arbetar på loppisen om dessa var till salu jublade jag högt inombords när han svarade ja. Jag fick betala 10 pix per låda.
I lördags kväll efter att våra middagsgäster gått hem ställde jag mig i tvättstugan och målade den ena lådan. Nästa dag gjorde jag ett litet arrangemang i lådan med granris, fattigmanssilver och ljusstakar. Den stora lådan har jag "stor"slagna planer för så bilder av den lådan kommer jag att visa lite längre fram. Det roliga med lådan är att den känns oerhört användbar. Det går lätt att byta ut och göra lite olika vackra stilleben. Praktiskt taget allt går ju att lägga ned i den och på så sätt skapa ett vackert, lättföränderligt blickfång.
De stora kulorna i fattigmanssilver är från Chic Antique och de små med olika motiv är från Home Art. Alla är inköpta i butiken "Underbara ting" i Sigtuna. Jag bor ju nära den butiken så jag tar mig ofta en avstickare dit. Den söta ljusmanschetten i tyg har jag beställt från rara Ninni som har den fina bloggen "Mormor Elsie"!
Ett annat loppisfynd som följde med hem i helgen var denna lilla bakform för 2 kr. I den placerades tre vita hyacinter tillsammans med lite mossa och ett vackert silverglitter från Blomsterlandet.

Julfägring avklarad på två röda om man bortser från promenaden i skogen då mossan inhämtades. Sådana här mini-projekt är det enda jag hinner med nu för tiden. Längtar lite till sommarens soliga dagar då både ork och lite mera tid fanns. Men man får försöka att tänka positivt och vara glad över det man faktiskt hinner med i stället för att tänka på allt annat som man inte hinner göra. Eller hur? "Mammakarriären" tar ju sin tid i anspråk och den är ju av prioritet ett, i alla fall för mig.

Tänk att på söndag är det första advent!
Vad mysigt det ska bli!



Posted by Picasa

15 kommentarer:

Vikeskärs hem och vardag sa...

Superfint med hyacinterna så där... Ja det skulle ju vara mer timmar på dygnet. Man får njuta av det man hinner.
Kramar

Lissboden sa...

Synd att du missade lampan men du hittade andra godsaker istället.
Tänk vad mycket man kan göra med billiga lådor kakformar. Det blev hur fint som helst.
Jag förstår din längtan till ljusare tider. Mörkret är riktigt jobbigt vissa dagar.
Ha en bra vecka!
Kram/Maria

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej AnnaLena.
Bara älskar dina avslutnig,mammakarriären är viktigast.
Vad snyggt du har gjort det med fynden.Fantastiskt vad fint det blir med en låda full med vackert i,och bakformen,så enkelt och fint.Blev verkligen inspirerad.
Här är halvpyntat,sådär så allting är rörigt och fullt med saker överallt.Men jag får nog ihop det mot slutet av veckan,hoppas jag.
Var förrsten på Lindex idag och köpte tunikan till lilla A,som du köpte till din tjej.Har en vit kjol som hon ska ha till,men jag köpte en röd kalasklänning också,men högt liv och tyllunderkjol.Japp,så nu är julkalasen räddade.
Må så gott
Kram Anette

Crinoline sa...

Hei,Anna-Lena. Dette ble nydelig.Ekstra godt likte jeg skuffen.En slik ønsker jeg meg.Her er det også mørkt og regn.Klem

Lisa.L sa...

vilket fynd du gjorde :D gamla skivbordslådor e ju jätte fina :D e så trist här uppe i norr finns d knappt nån loppis att gå på längre =/ kram Lisa

LantlivsAnette sa...

Åhhhh så fint du pyntar !!! Och vilka fina fynd du har hittat, lådorna, bakformen..toppen !!
Jaa, tänk att det är första advent nu på Söndag !!!
Kraaam Anette

Mitt hvite hus sa...

God morgen Anna Lena..

Herlig... likte både skuffen og bakformen du har brukt til sviblene...

jeg har brukt en gsmmel is form..
helrige bilder du hasr tatt...

Klem Kerstin

hagagården sa...

Men å så underbart fint du har gjort i den gamla lådan och tack för den fina reklamen och länken.
Men filken fynd 10.- för lådan var ju rena rama rövar priset vilken tur du hade,jag skulle också vila få tag på några gamla lådor att pynta i.
kram o ha en go dag
ninni

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad kul att hitta en ny loppis! Så himla mycket fint du visar!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Vita små hjärtan sa...

Så vackert vännen! Så fina bilder, du har satt ihop olika saker så fint!
Hoppas du får en bra vecka!
Kram Agnetha

Evas Passion sa...

Vad fina och anvandbara saker du fyndat!!!!Vad fint med hyacinter!!!!Jag vill ocksa ivag och kopa det!!!!det far bli i dagarna....

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Jättefint! Gamla lådor och vit färg, vad kan man mer begära....
Jag har just varit och inhandlat några hyacinter så nu går jag iväg och pyntar lite...
Ha en bra tisdagkväll
Carin

Hannis sa...

Vilken briljant idé med lådorna som man kan byta arrangemang i!
Likaså Hyacinter i en kakform!
Snyggt!!

Det går att spraya med vanlig spray, det har jag gjort på andra lampor.
Skillnaden är att vanlig sprayfärg ger ett mer täckande och kompakt resultat.
Sen fanns inte den nyansen jag ville ha, därför blev det billack=))

Kram Hannis

Hanna sa...

å mycket fint, fin låda.

Kram
HAnna

Livet på Berget sa...

Ja man får prioritera. Jag har börjat tidigt i år för att kunna hålla på när jag har tid och lust. Men så vacker låda!!!!! Kakformen var ju smart, har en likadan också från Loppis, det var ju jätte snyggt att plantera i den. Du är påhittig du, så kul!
Ha en skön kväll!
Kram
/Sara