onsdag 14 september 2011

Majas favoriterHalloj på er!
I helgen fanns det inte mycket tid över till fotograferande och arrangerande så i afton tänker jag bara bjuda på några av Majas favoriter för tillfället. I somras fyndade jag "sagan om den lilla gumman" på loppis och den ligger nu etta på Majas boktopp. Hon älskar att höra den om och om igen.

Mailegfamiljen är också populär, mycket tid ägnas åt fantasilekar och avklädning, till mammas stora förtret som oftast får göra kaninerna anständiga igen.

För en tid sedan fick Maja en underbar gåva av en god vän, små söta matförpackningar, som Maja ofta leker med (ursäkta oskärpan). De är inköpta i en butik vid Torkälleberget. Jag har själv aldrig varit där men det får nog bli en sväng dit nästa vår.


Ett annat loppisfynd är en spånkorg, modell mindre, fylld med frukter och grönsaker från IKEA. Oj, vad mycket vi leker med detta! Alltifrån matning av Skrållan till picknick i vardagsrummet.


Bebiskanin och den gamla spisen går inte heller av för hackor!


Det mesta av Majas saker ryms i en riktigt gammal hylla, ett auktionsfynd, som jag tror har stått i en barnkammare vid sekelskiftet. Nycklarna till de små skåpen finns kvar men ett fack har jag aldrig fått upp, tänk om det rymmer en skatt?


Alla prinsessor måste ju ha en prins, även förtäckta sådana...


...som kära Yoda, vårt eget orakel, som hängt med oss en tid. Klok och vis som han är ger han oss svaret på alla gåtor. Yoda kommer från McDonalds och besitter magiska krafter. Ja, det är sant.


Avslutar med vår lilla bestämda Babuschka, med hjälp av henne tränar vi begrepp, matematik och leker förstås. Det var Majas favoriter, kanske kan detta vara till hjälp för er som någon gång ska köpa present åt en 4-åring.Ha en skön mitt-i-veckan kväll!Posted by Picasa

5 kommentarer:

Mia sa...

Maileg kanierna är så söta. Juliette stod och tittade på dem då vi var i en leksaksaffär på Waxholm och det var nära att vi fick med en hem.

Kram Mia

Livet på Vestergård sa...

Så söta favoriter!
Undras vad som finns där i gömman i hyllan :)
Kram Kicki

Fågel Blå sa...

Åhh så mycket fina saker,,, så gulligt där på hyllan!!!!
Sitter här och suckar!!!!
Hoppas du får en fin dag!
Här lyser solen idag!
Så skönt!
Kramar Kathrine

Mom´s kitchen sa...

Men Gud... får jag vara ett barn ett tag och leka med de underbara leksaker!! Kaninerna är ju små favisar!! Har två hemma ;)

Och silvriga grodda var kanonfin!!!

Ha en fin dag!

kram/Olg@

promenader på landet sa...

Hej vännen vilken jättefin hylla och så många fina saker, älskar kaninerna! Ha en jätteskön helg kram från Maria