måndag 5 oktober 2009

Pigtittare och kära besök!

Hej på er!

Jag hade ingen aning om att jag skulle tycka att det skulle vara så här roligt att blogga när jag började här på blogspot i februari. Idag är jag extra glad för min besöksräknare har passerat 10 000 och det här är mitt 200:e inlägg. Det måste förstås firas så håll utkik för det kommer snart en utlottning här på bloggen. Jag är så glad över alla mina kära besök här hos mig. Tusen tack för att ni gör livet så härligt, jag blir så innerligt glad över alla era snälla kommentarer och alla nya bekantskaper som jag stiftar!

I helgen har jag äntligen hunnit med att småpyssla lite. Jag har målat en gammal, träfärgad pigtittare vit! Spegeln som tidigare hängde över byrån i hallen har tillfälligt fått flytta in i vårt nyrenoverade badrum. Det blev lite tomt över byrån och förra veckan kom jag på, efter att ha blivit blogginspirerad någonstans, att en pigtittare skulle göra sig bra på byrån. Jag hade superduper tur för jag hittade en gammal pigtittare på Varuförmedlingen, en loppis i Knivsta som jag brukar besöka, för 200 kr. Helt ok pris för en spegel tycker jag! Dessutom har jag nu fått en väldigt bra förvaring för mammas läppglans och andra diverse små saker, oerhört praktiskt!

Än så länge har jag inte bestämt mig riktigt för dekorationer men tills vidare har jag placerat lite fattigmanssilver, gamla släktfotografier, en gammal aftonväska och lite grönt på pigtittaren!

Hjärtan på tråd är en växt som passar mig oerhört bra. Jag vill så gärna få gröna fingrar men hur jag än tränar och tränar glömmer jag alltid bort några stackars blommor i ett hörn. Hjärtan på tråd växer dock som ogräs här hemma... Gissar att det beror på att de inte behöver vattnas särskilt ofta! Jag är precis som Ida med den mysiga bloggen "Drömmar om vitt och shabby" benämner sig själv i ett inlägg: en hopplös flowerkiller. En flowerkiller som dessutom drömmer om ett eget växthus...Men skam den som ger sig, en vacker dag blir jag kanske duktig! Kom ihåg att:

"Det är aldrig för sent att lära!"


10 000 varma

Posted by Picasa

33 kommentarer:

Lissboden sa...

Vad fin din pigtittare blev när du målat den vit!
Skönt att höra att det är fler som är "flowerkillers". Jag köper mest fetbladiga växter och orkidéer men jag brukar lyckas ta död på dem också. Jag skulle också vilja ha gröna fingrar men det verkar man inte skaffa sig hur som helst. Vi ska dock inte ge upp. Om man bara ger det lite tid så kan säkert vi också.
Ha de så gott!
Kram/Maria

Gammelbålsta sa...

Hej!
Pigtittaren blev jättesöt. I dag har det inte hänt så mycket. Jobbade över lunchen och kom hem tidigt. Passar min mammas 2 hundar den här veckan så det är full fart i huset med 5 hundar, katter och kaniner. Hade tänkt att få måla lite pärlspont ute i vår entré men min man är lite dålig i dag så kanske i morgon. Ha det så bra Kram Aydan

Gammelbålsta sa...

Hej! Jag skrev ett inlägg nyss men det försvann tydligen. Skumt...
Pigtittaren blev jättesöt. Har inte gjort så mycket mer än jobbat i dag. Lusten att göra något har försvunnit lite ,hoppas att den är tillbaka i morgon. Ha det så bra Kram Aydan

Gammelbålsta sa...

Men hej igen! Aha nu fattar jag du har lagt in om kommentarsgranskning... nu ska jag inte skriva mer i det här inlägget... trodde jag tryckt på fel knapp eller något... HA,Ha, ha... vad dum jag är...Aydan

Lissboden sa...

Hej igen!
Tack för tipset!
Jag har funderat på det där med gardin och ett gammalt örngott vore nog jättefint.
Kram och god natt!
Maria

Anki sa...

Vilken fin pigtittare du köpt! Jag tycker du har dekorerat fint! Haha, gröna fingrar, här kvittar det hur många jag har...katten vinner alltid! Han äter allt som är grönt...å lite till, hmm...

Kramis gumman!

Blåbär och Mjölk sa...

Hahaha, jag är en flowerkiller!!! Räkna in mig i eran lilla grupp. Man kan tro att du beskrev mig Anna-Lena. Och jag säger också det, att en dag..en dag..då blir det ett växthus endå! Hihi.
Oj vad fnittrig jag blev nu. Måste vara tröttheten som tar över skrattsalvorna.
Men tack du kära bloggvän. Dina kommentarer är alltid så rara. Jag hoppas du har rätt att mitt gästrum kommer att bli fint.
Min kära make har målat listerna i kväll. Det blev jättefint! Ser ut som riktiga trälister.. Du ska få se sedan. Jag rekommenderar dem! :). Hoppas ni kan bygga ut så småningom. Låter jättekul! Spännande med så stora projekt. Kan tänka mig att det kan "krocka" lite i planerna för andra projekt.
Hur som haver... Din pigtittare är bara så tjusig med sina snirkligheter! Jag har kvar min gamle pigtittare sedan barndomen. Och den är inte alls så vacker som din. Enkla raka linjer. Men du, där kom du med en bra idé! Att ställa den på en byrå eller något sådant. Det ska jag så småningom prova att göra.
Hjärtan på tråd är också min favoritblomma! Men så är jag också en flowerkiller!!! Hihihi...

Nattkramen / Åsa.

Längtan i Vitt sa...

Hallojsan. Vilken trevlig blogg du har....kommer nog att titta in igen:)/ Carina

Kristall & Pynt sa...

Så fin pigtittare du köpt, och till ett riktigt bra pris oxå.
Ha det gott
Kram Sofia

Ett Vitare Hem sa...

Åh så mycket finare pigtittaren blev vit!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Jenny sa...

Hej Anna-Lena!
Grattis till 10 000 besökare, vad roligt!!
Vad fin pigtittaren blev i vitt! Charmiga gamla släktfoton du har där på byrån oxå, vilka klänningar bebisarna hade förr:)

Tack för peppande ord hos mig! Vad kul att du oxå kommit igång med kosten! Ja, vi får stötta varandra i det här:)

Ha en jättebra dag gulliga du!

Kramis Jenny

Anonym sa...

Hallå där flowerkiller!
Ett passande namn på många fler än du.....
Dom är så söta och BRA dom små hjärtan på tråd.

Så fint du har gjort på den söta pigtittaren.

Kram Pernilla

Plupps krypin sa...

Så sött det var med pigtittare och gamla fotografier.
Må så gott
Yvonne

Titti sa...

Vad fin din pigtittare blev!!!!
Håller på och letar som en tok efter en pigtitttare här hemma, vet att vi ska ha en... men den är puts väck borta....

Kram Titti

Vit som snö sa...

Åhh så fin den blev i vitt!
Härligt fyndat!
Jag tror mycket av flowerkiller-ådran mest beror på tidsbrist, i vissa tider av livet har man mindre tid med växter- lättare att pynta med "livlösa" ting som inte dör om man struntar i dom några veckor;-)

Nyanser av vitt sa...

Hej Anna-Lena,
Tack för gullig kommentar. Jag blir så glad och stolt över att du vill lägga mig till din länklista.
Vilken fin pigtittare. Jag har också en sån. Den betalade jag också 200 kr för men min var trären så den var enkel att måla. Inget förarbete.
Ha en jättefin dag.
Kramis Agneta

Livet på Vestergård sa...

Grattis till dina 10 000 besökare !
Jag bor ca 50 km söder om Vasa, så det inte samma byar vi pratar om ;o) Ha en bra dag!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till alla besök, här kommer ett till. Det är så fint och ha pigtittaren stående så som du har. Och så fina gamla kort du hade. Jag gillar också hjärtan på tråd, är enda växten jag har just nu.
Kramisar
AnnaMaria

Huset vid ån sa...

Åh, Vad fin piggtittaren blev! Vilken skillnad....Vad fint du gjort med dom gammeldags fotografierna o blomman! Ser såå romantiskt o skirt ut....Ang. Mina lyktor i hallen så fungerar det bra eftersom det är lock på lyktorna! Så köper du dom på Ikea så funkar det nog på din hylla också! Lycka till o Må så gott! Kram Therese

Vikeskärs hem och vardag sa...

Fin pigtittare du har hittat. Hoppas din vecka är bra, här är det väldigt trött för tillfället. Kramar

VITA NYANSER sa...

Visst är det kul att blogga = ). Vilken fin pigtittare! Kul att du är med i min utlottning!

Kram L-L

promenader på landet sa...

Klart jag gärna besöker din fina blogg! Visst är det kul att blogga! Vad jättefin pigtittaren blev nästan allt blir snyggt i vitt! Stor kram från Maria

Vita små hjärtan sa...

Men så fin!!!! Gillar pigtittare, har en själv som jag är så glad åt!
Ha de så himla gott!!!
Kramar Agnetha

Huset vid ån sa...

Kikar in o Tackar för titten....Hoppas att du får en bra dag i skolan med dina elever! Kram Therese

Evas Passion sa...

Pigtittaren ar ju underbar!!!Och blev ju sa fin nar den malats vit,flyter samman med byran:-)
det var ett loppisfynd!!!!!

Blomman ar ju jattesot:-)Jag ar sjalv en flowerkiller......just nu har jag inte en enda blomma inomhus..........men ska kopa nagot till koket tankte jag....nagiot som ar lattskott:-)

ha en bra dag!!!

grattis till 10000 besokare!!!


Kram Eva

Nyanser av vitt sa...

Hej igen
Tack vad gulligt sagt. Ja jag tycker också den blev jättefin.
Sköt om dig!
kram Agneta

Unknown sa...

Javisst är det skoj att blogga men i bland känns det stressigt också jag är nog en sån där blogg beroende...hihi men jag brukar dock mest tassa runt hos alla och faktiskt inte kommentera så ofta... vilken tråkmåns jag är va! Jag har faktiskt bloggat i fyra år nu....oopppsss, detta är min tredje blogg och jag tycker fortfarande lika mkt om det. Kram Petra

Majas skafferi sa...

Hej! Fin pigtittare,även som brun var den fin tycker jag :)! Gamla fotografier kan man inte heller få för många av! Ha det bra!

Anki sa...

Hej min vän!
Vad gullig du är som vill vara med i min tävling...Lycka till!
Ja det blir lätt lite mycket, stressigt som f-n!
Va härligt att vara lite ledig, det är du väl unnad!

Kramen till dig gumman! Anki

Vitt o Vältummat sa...

Så fin pigtittaren blev vitmålad. Nu är det dags att köpa lite nya inneblommor. Hjärtan på tråd ska jag leta efter...
Kram
Åsa

pillan sa...

vad bra det blev när du målade pigtittaren ,,,
"tänk vad lite färg kan göra "

kram

Interiörboden sa...

Hej vännen!!!

Åhh, så kul det är att titta in hos dig :)
Sååå mycket fint!!
Och vilken pigtittare....sååå fin när den blev vit!!

Hoppas att det är bra med dig annars!!
Har du njutit mycket av boken?? :)

Ha en jätte bra kväll!!
Många kramar Sandra

Louise sa...

Pigtittaren blev väldigt fin som vit!

Vad roligt att höra att du ännu är taggad med bloggen. jag som just har börjar blogga och är ivrig tänkte faktiskt att hur känns det månne efter ett antal månader...

Dina bilder är stämningsfulla!