tisdag 31 januari 2012

Tisdags-sanning


"När man dör fortsätter dagarna, det är bara för den som dör som de tar slut"

(Hugo 4 år)

Veckans tisdags-sanning är av lite annorlunda slag. I torsdags förra veckan blev min kära gamla mormor akut sjuk och under ett dygn svävade hon mellan liv och död. Tack vare akut-teamets rådiga ingripande är hon vid livet idag. Man har ju alltid läst att äldre människor är infektionskänsliga och sköra och det fick vi verkligen erfara. Mormor fick hjärtsvikt på grund av en urinvägsinfektion och blev snabbt dålig. När hon kom till akuten var hennes puls väldigt låg, 18 slag/min och läkarna opererade snabbt in en tillfällig pace-maker via ljumsken. Dagen efter operationen låg hon på en intensiv avdelning och fick ypperlig vård. En dag senare var hon så pigg att hon fick åka tillbaka till sitt vårdboende igen.

♥♥♥

Sådana här händelser väcker mycket tankar och funderingar. Hur viktigt det är att leva i nuet, att vårda det man har, att vi trots allt har en väldigt bra sjukvård här i landet ( i stort sett även fast det finns brister), en enorm känsla av tacksamhet, mot personalen på vårdboendet som beställde ambulans och till sjukhuspersonalen som mottog mormor så professionellt och sist men inte minst en djup känsla av ödmjukhet inför livet.

♥♥

Små tankeställare gör att vi stannar upp och reflekterar över livet och dess gåvor. Jag önskar att jag kunde vidmakthålla denna känsla än mer i min vardag. Tänk att jag får ta del av denna fantastiska värld, varje dag är ett nytt oskrivet blad och året bjuder dessutom med oss på en långresa runt solen. Jag ska bli bättre på det här, känna mer glädje och vara mer närvarande i stunden! Det ska bli mitt livsmotto! Så det så!


söndag 29 januari 2012

DYMO-LEK!

Textremsor av Dymo är inte direkt någon nyhet i Blogglandia. Jag piffade mina tvättmedelsburkar för något år sedan och sedan dess har Dymon blivit liggande i en låda.
Idag har jag lekt runt lite igen och märkt lite fler saker. Barnen har fått nya pennburkar från Granit. Egentligen var de tänkta för Simons rum men jag behåller nog dem i köket ett tag till, för det är alltid där som vi ritar och pysslar. Köket är verkligen husets hjärta hos oss!

Självhäftande krokar från Järnia och med lite enkel märkning kan vi och våra vänner välja rätt handduk, inte så dumt! Hugos läxmapp blev också lite retrosnygg, svart med en enkel namnlapp. Dymo-remsor kan man sätta nästan var som helst, det är så skoj! Undrar vad jag ska gå lös på näst, kakburken ligger risigt till.

Ha den skönaste söndagen!

♥♥♥

lördag 28 januari 2012

Lantlig minimalism

Hej på er!
Januari har nästan passerat. Jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen, fort går den i alla fall. Vi har inte riktigt kommit i ordning efter golvslipningen, och jag måste erkänna att jag tycker att allt hemma ser lite trist ut. Inredningen lutar nu åt lantlig minimalism och jag skulle så gärna vilja få in en liten industriell touche´över det hela.
Jag har till och med börjat snegla på min vackra kristallkrona över matgruppen. Det vore inte så dumt med en grislampa i stället för den, men samtidigt är jag fortfarande väldigt förtjust i den. Trodde aldrig att jag skulle tröttna på den men man ska ju aldrig säga aldrig, eller hur...
För ett par veckor sedan fick jag en fin award från en rara bloggerskan Jessika med den underbara bloggen "Mormors gård"! Hon bor i ett sådant där gammalt, fantastiskt fint hus som jag själv drömmer om att få bo i en vacker dag. Tusen tack kära Jessika, jag blev jätteglad! När man får den här fina awarden ska man tacka och länka till givaren. Sedan får man sända den vidare till fem andra bloggare, bloggen får dock inte ha mer än 200 följare/prenumeranter. Det är inte alltid lätt att välja ut bloggar och egentligen vill jag ge awarden vidare till alla som kikar in här hos mig. Jag sänder denna award vidare till:
Drömmen om Villa Grönskog
Tinas vita bo
Vita små hjärtan
Vardagsvitt
Livet på Vestergård
som alla inspirerar mig med sina härliga och vackra bloggar på olika sätt.
Skicka bara awarden vidare om ni själva känner för det och har lust. Det som var roligt med den här awarden är att man kanske upptäcker lite nya bloggar. Jag tycker alltid att det är spännande att kika in till bloggar som andra väljer.
En härlig lördagkväll önskar jag alla som kikar förbi!

Ps. Sitter vid den rostiga, sega gammeldatorn och länkningen fungerar inte. Men alla bloggarna ligger i min blogglista. Länkar lite senare, för nu ska Maja och jag dega.

söndag 22 januari 2012

Bloggdipp

Hej på er!
Den senaste tiden har jag kommit in i ett läge som man skulle kunna kalla för en blogg-dipp. En av anledningarna till det är att hela huset har varit upp och ner de senaste veckorna pga av en renovering som vi äntligen tagit oss för, nämligen slipning av våra extremt fula och slitna golv i kök och vardagsrum. Arbetet tog bara två dagar för vår fantastiska golvslipare men för oss tog det en hel del tid i anspråk då vi var tvungna att tömma en stor yta.
På bilden ovan ser ni lite av kaoset som vi levt i och jag kan säga att jag är väldigt glad över att det var under en så kort tid. Under helgen har vi ägnat oss åt att ställa allt i ordning och vi är inte helt klara än.
Och så här såg det ut under stylingen med bilder som ändå inte blev bra. Maja satt i godan ro och degade och hennes pysselkartong skymtar fram i bilden. Det går i alla fall att se hur ljusa och fina våra golv blev. Golven är slipade och lackade med en vitpigmenterad lack. De blev lite ljusare än vad vi tänkt oss men vi är ändå väldigt nöjda med arbetet. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att våra slitna golv skulle se som nya ut igen.

Enda nackdelen med våra nya golv är att allt, och då menar jag ALLT syns på dem, så hädanefter kommer jag att bli väldigt noggrann med städningen, kanske....? Nu ska jag kika runt lite hos er andra och jag hoppas att besöken bidrar till lite blogginspiration igen. För en liten tid sedan fick jag en award av en gullig bloggerska med ett fantastiskt hem men mer om det i nästa inlägg.

Önskar alla som kikar in en skön avslutning på veckan!

♥♥♥

tisdag 10 januari 2012

Stugkompott

Sista helgen på lovet hade jag riktigt loppislycka och jag fick ihop en liten stugkompott. Under lovet har vi varit uppe i stugan ett par dagar och renoverat lite. Storstugans väggpanel har fått sig en första strykning med färg, 6 timmar tog det, och jag hade rätt ont i armen efteråt. Har vi tur räcker det med en strykning till, jag hoppas det i alla fall.


En loppis i min närhet, som oftast bara är öppen om sommaren, hade öppet i helgen. Jag fyndade en antik terrin från Gustavsberg, en tallrikshylla, ett litet bord och en väldigt sliten hög kökspall.

Tänk att man kan bli så glad för något gammalt och slitet, saker som andra kanske bara skulle rynka på näsan åt. I mina drömmars värld ser jag mig själv sittandes på pallen i stugköket, blicken riktad utåt genom fönstret som står på glänt i den ljumma sommarkvällen, samtidigt som jag rensar blåbär, kantareller eller annat gott från skogen. Jag insuper doften av sommar och skog ända tills det kommer en surrande mygga och förstör idyllen, eller kanske tio till och med. Det ska bli mysigt!
Ha en fin dag!

♥♥♥

söndag 8 januari 2012

Bye bye tomtar?


Idag borde jag:


-städa ut det sista vi har kvar av julen, lite tidigt, jag vet, men nu är jag less.
-byta lakan i sängarna. Finns det en härligare känsla än att krypa ned i en nybäddad säng.
- vattna alla blommorna.
-skriva barnens scheman.
-tvätta kläder.
-förbereda mig inför arbetsveckan.


Eller så struntar jag i allt, slappar i soffan, läser smurfböcker med barnen, låter huset sjangsera ( alt. stavning changera, chansera enligt språkbanken) och njuter av min sista lediga dag. Eller så kan jag göra en variant av mini-fixa rummet med Simon, färgen är inköpt och roller finns säkert i garaget. Hmmm... märks det att jag har lite lätt bloggtorka? Lite nya projekt kan säkert råda bot på det.


Vad ska ni hitta på för skoj en vacker söndag som denna?

♥♥♥

lördag 7 januari 2012

Rosa rufs tufs


Ooops! Jag startade visst året med en liten bloggpaus och jag vill börja med att tacka för alla rara nyårshälsningar! Ska kika in till er alla i afton men jag har redan sett att jag har massor av härlig läsning att ta igen. Efter nyåret åkte vi upp till stugan som befinner sig i total radioskugga och när vi kom hem igen fungerade inte vårt internet. Tack vare mobil uppkoppling lyckades jag och maken, efter mycket om och men, lösa problemet sent igår afton. Lite stolta blev vi allt när allt fungerade igen.
Under internetstrulet, satt jag och läste instruktioner till maken samtidigt som jag klippte tygremsor av en gammal sjal i thaisiden. Efter jultider brukar jag få en pastellperiod och det verkar som om att den redan har infunnit sig. Det här är ett pyssel som jag velat göra länge men tiden räcker inte riktigt till. Då jag har en make som lämnar in kläder på kemtvätt mellan varven, är jag i stort sett självförsörjande när det gäller klädgalgar i stål. Det här var ett väldigt lätt och snabbt pyssel. Bara att klippa remsor och vira runt galgen.
Efter jul när det är lite krasst med klirr i kassan var detta ett pyssel som passade mig perfekt. Nu ska jag smyga in lite mera rosa toner i sovrummet, till att börja med. Sedan får vi se hur det blir i resten av huset, kanske blir det lite ljuslila?

En härlig lördag önskar jag alla som kikar förbi!

♥♥♥