måndag 10 maj 2010

Vitt fluff och kryss

Halloj!

Hittade lite vitt fluff i form av filten Ofelia på Ikea i helgen. Det var länge sedan sist som vi var där. Egentligen skulle vi "bara" köpa lister till köket men som vanligt slank ett och annat ned i vår alldeles för trånga påse.



I väntan på att nya vardagsrummet ska bli klart fick fluff-filten hamna temporärt i vår bruna soffa. Lite ljust inslag i soffan piggade upp.

Barnes gamla trogna Stokke-stol i bok blev utbytt mot en vit barnstol med kryss. Den var mer stabil än väntat och Maja klättrar galant upp i den själv. Vi hade en liten obehaglig tillvänjningsprocess som nu är överstånden. Stokken är ju rätt bred och Maja brukar glida omkring på den översta sitsen men ack det kan man inte göra på den här stolen för då åker man i golvet... Två söta barnstolar fick också följa med hem och när kära maken höll på att skruva ihop alla stolarna slog det mig att "shabby chic" stilen har sina fördelar. Alla möbler som jag släpat hem de senaste åren är redan "färdigskruvade" och monterade. Nackdelen med dem är att de oftast väger bly och att man måste koppla in hela gardet av män i bekantskapskretsen för att få möblerna på plats och sedan står de där de står.

Ett exempel på tunga skåp som man ogärna flyttar på är vårt tv-skåp. Äntligen har jag fått upp en spegel ovanför det och det återstår att arrangera lite fint uppe på toppen. Nu har jag ju fått en knäpp tanke om att jag vill slipa våra golv så snart kommer jag att behöva mycket bärhjälp. Kanske kan jag måla dem i stället??? Eller så får jag satsa på kraftiga mutor av något slag....

Önskar alla som kikar in här en skön vecka.

Snart är det långhelg!


Posted by Picasa

16 kommentarer:

Feeah Faerie sa...

Hej vännen. Kul att se att du har det lika fint som vanligt. kram

Mia sa...

Visst är filten fluffig och härlig lagom varm nu när sommaren är påväg, snart hoppas jag.
Vet precis hur det är med de gamla fina tunga möblerna. Jag fick för mig att jag skulle möblera om idag och flytta på ett vitt gammalt 20-talsskåp själv.Men barfota och med mjuka filttassar på skåpsfötterna gick det ganska bra.
Jag gillar verkligen erat tv skåp så skönt att se den stora svarta rutan.

Önskar dig en trevlig vecka
Kram Mia

Lissboden sa...

Visst är det svårt att bara köpa en sak på IKEA. Jag såg din fina filt när vi var där förra veckan och jag hade också lust att köpa den men jag stillade mig.
Jag förstår att det är jobbigt med gamla och tunga möbler. Här har vi också pratat om målning av golv i sommar så det blir väl likadant här med ett himla släpande och bärande hit och dit.
Ha en fin och kort vecka!
Kramar från Maria

Vit som snö sa...

Jag har också såna fluff-filtar o dom är riktigt mysiga att vila med:) Söt barnstol också!
Vad fint du har det!!!
Här är en till som fått lust att fixa trägolven... inte helt poppis hos den manliga halvan i huset;) Men lite övertalning brukar ge resultat;) hihi Kvinnlig list!
Kram Cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Snygg fluff-pläd, och det blev jättefint med en liggande spegel över skåpet. Ser att du har ett fint golv, man kan ju slipa och så ha lite vitt pigment i oljan. Blir supersnyggt, jag har övertalning här hemma också.
Ha en bra vecka
Kramar
AnnaMaria

Mitt hvite hus sa...

Så fin den fluffig var da...
virkelig flotte bilder hos deg...

ønsker deg en fin dag..

klem Kerstin

♥Zink & Vita ting♥ sa...

Så fint att jag tror jag flyttar in! *ler* Ni ska slippa mig, jag lovar!
Fler saker som jag lovat är att vi inte ska flytta möbler ner och upp och upp och ner om jag inte är HELT säker på vilken våning de ska stå på... Mannen har tröttnat på att bära i vår smala trappa...
Idag ska jag få iväg ditt paket... trodde jag skulle fått iväg det i fredags men det kom lite firande ivägen *ler*

Kram Mimmi

Pajupirtin Kaisa sa...

hejsan Anna-Lena,
Jag har också Ofelia filtar från Ikea.De är lämpliga på sängen , på soffan eller i fönstret som gardiner.
Varma hällsningar och kramar,
Kajsa

Livet på Vestergård sa...

Hej på dej!
Vilken fin fluff filt du hittat.
Sällan kommer man ut från Ikea med bara det man tänkt köpa, oftast slinker det nog med både det ena och det andra som man ser att man behöver.
Ha en skön kväll! Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Jag såg de där fluffiga filtarna senast jag var på Ikea, men köpte den inte. Sedan hittade jag två liknande i ett varuhus som pryder två vilstolar i uterummet nu. Vackert hos dig! ♥

Änglarnas hus sa...

HaLLOJSAN!

Men visst är det svårt att"bara" köpa det man ska på IKEA..man hittar alltid en massa man inte innan visste att man behövde..hihi..

Ha det gott! Kramis Sanne.

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hallojsan.
Vitt fluff är ju bara urfint.
Ja,gamla fin rejäla möbler väger ju bly, det har maken här också uppmärksammat:)Men dom står ju stadigt där dom står sen...
Må så gott
Kram Anette

Vita små hjärtan sa...

Du har det så fint!!!!
Mysiga filtar!
Kram Agnetha

Livet på Berget sa...

Härlig filt! Så vackra skåp och visst väger alla gedigna trämöbler bly men nån nytta ska man ju ha av männen i sitt liv och jag tycker inte de brukar vara så svårmutade. De går ju alltid på det där med du som är så stor å stark grejen.....:). Ser att jag har ett lilka dant skåp som du har vid din matgrupp:).
Ha de gott!
Kram
/Sara

Helen sa...

Hej!
De där fluffiga filtarna från IKEA är underbara, jag har själv två stycken.
Kram/Helen

Kristin sa...

KUL med ikeabesök! Vilken härlig filt, den har jag helt missat. Måste inspekteras under nästa ikeabesök :)
Känner igen det där dilemmat med tunga möbler. Visst är det härligt att slippa skruva och spika ihop möblerna, men mindre kul att ge sina manliga vänner ryggskott :)I gengäld får man lova dem att aldrig flytta..
Ha en go vecka!
//Kristin