måndag 13 december 2010

Lucka 13- Lucia

Bakom dagens lucka döljer sig ett lite mer ovanligt luciatåg. Det här tåget pysslade jag och Hugo ihop för ett par år sedan. Ok, jag medger...han fick hjälp med luciakronan men han målade den själv. Tåget är som ni ser gjort av en äggkartong, lite flirtkulor, papper och tyg. Ett roligt och tämligen lätt julpyssel för barn.

Lucia för ju också tankarna till helgon och madonnor och då vill jag passa på att visa upp en madonnafavorit som jag har hemma. Madonnan hittade jag för ett par år sedan på Tradera och lite senare fick jag veta att den är formgiven av en känd dansk konstnärinna, Astrid Aagesen.

Förra året hade jag ingen ordning på verandan då snickarna var i full gång med bygget och verandan blev en ansamlingsplats för allt bråte. Bilden ovan är tagen för två år sedan på den gamla goda tiden när jag fortfarande var föräldraledig. I år är det inte heller någon ordning på verandan och jag undrar just vad jag ska skylla på. Jag får nog krasst konstatera att jag inte hinner med allt som jag vill göra efter att jag började arbeta heltid. Till våren ska jag studera på kvartsfart igen och då kanske det blir lite mer tid över åt lite pyssel, eller kanske inte?!?

Hur det än blir så önskar jag alla en fin och mysig luciaafton!


♥♥♥

Posted by Picasa

7 kommentarer:

Änglarnas hus sa...

Ljuvlig bild ifrån er altan..spelar ingen roll om det är länge sedan den är tagen..njut av att den var så som du ville det då..och att du njuter av annat nu!

Ha en riktigt fin Luciakväll vännen!! :)

Kramis Sanne!!

Livet på Vestergård sa...

Det var ett härligt luciatåg ni pysslat ihop :)
Ja,man får bara konstatera att tiden räcker inte till för allt som man skulle vilja hinna med. Man får bara försöka prioritera...
Hoppas att du haft en skön luciakväll!
Kram Kicki

Mitt hvite hus sa...

Så fint og sjarmerende Lucia tog dere har laget---

og for ens temning på altan deres..

Klemmer =))

Lyckoslanten sa...

Jättegulligt luciatåg, otroligt vacker madonna och ja, ordning på verandan! Alla år kan inte vara lika! Ha en fin dag! ♥

Ett Vitare Hem sa...

Men vilket fint luciatåg!!
Ha en fin dag!
Kram/LenaS

Barn och Pyssel sa...

Hej

Man måste få njuta utan att känna att man måste fixa till överallt på en gång.
Ta lite i taget.

Ha det bra
Kram

Bookis sa...

Vilket fint luciatåg! Jag som är dålig på att pyssla måste fråga: Hur gör man? Vi ses! Kram.