torsdag 9 december 2010

Lucka 9

Hej alla rara!

Det har börjat köra ihop sig lite på kalenderfronten för jag hinner ju inte fotografera något om dagarna. Dagens lucka är från vårt sovrum i utbyggnaden. Ljusstaken i fönstret är en lite för tidig julklapp från mina kära svärföräldrar. Som ni förstår blev jag väldigt glad över den. Maken fick en med...precis vad han önskade sig, blink*, blink*.

Det är nästan exakt ett år sedan de första "spadtagen" togs på vår baksida för vår utbyggnad. Byggarna låg i och stommen var rest före julafton. Det är alltid svårt att föreställa sig hur en husritning kommer att bli i verkligheten. Vår kära granne hjälpte oss med ritningarna som skickades till stadsbyggnadskontoret. På den ritningen var inte träfasaden och fönstren detaljerade så jag gjorde en egen skiss över det.

Om man bortser från fodren runt fönstrena så tycker jag att den kom ganska nära sanningen. Det har varit en spännande resa att bygga ut huset och vi har lärt oss en hel del på vägen.

Nästa sommar har vi ett stort projekt framför oss då vi ska måla om vårt ursprungliga hus vitt. Jag fick en rejäl pik av mina gossar i somras då vi stod och slet med målningen av utbyggnaden: - " Mamma, ska du måla vår riddarborg vit med?" Ni må tro att jag fått höra den kommentaren rätt ofta.

En skön fredag önskar jag alla som hälsar på!

♥♥♥

Posted by Picasa

6 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Åhhh så finbt du har det!!!!
Underbara ljusstake!!!!
ha en fin Helg!
Kramm Kathrine

Huset vid ån sa...

Hi! Hi....Jag känner igen den "frasen" om att måla om allt till vitt!
Våran tjej här hemma säger likadant, och nu vet tydligen hela klassen o fröken det också....Fniss!

Jag tycker Er utbyggnad blev superfin, och ert hus kommer säkert bli ljuvligt fint i vitaste vitt fast jag tycker huset är väldigt fint nu också....


Önskar dig o familjen en stämningsfull adventshelg!
Julkramar till dig!
Therese

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den kommentaren känner jag igen, sonen efterlyste solglasögon här, han blev bländad av allt det vita. Nu är det ju så att vitt är en väldigt bra grundfärg, så roligt och tillsätta detaljer i färg sen. Utbyggnaden blev jättebra. Och fin julklapp har ni fått, dom stakarna är så fina.
Mysig helg och kram
AnnaMaria

Lyckoslanten sa...

Vilket otroligt jobb ni har lagt ner, men det är det värt eller hur! Roligt att få följa här i bloggen. Visst är det svårt att hinna fotografera nu med denna ljusbrist. ha en skön kväll! ♥

Så Vitt Jag Vet sa...

Va fint att få se ert bygge från början. Det kan vara tungt att bygga, men desto roligare när det är färdigt.
Jo det med vit färg får man ofta kommentarer från olika håll. Fniss......
Kraam
Sanne

Mitt hvite hus sa...

Så fint utbygg... ja det er alltid litt jobb... men blir nok bra til slutt...

Ønsker deg en fin helg O=)))

klemmer