söndag 23 oktober 2011

Bye bye retro medallionMedaljongtapeten från 70-talet var väl egentligen ganska fin men inte riktigt det som vi drömmer om i ett underdimensionerat sovrum med fönster i norrläge. I torsdags åkte kära maken och svärfar upp till stugan för att påbörja en make-over. Maken var inte direkt strålande lycklig när han ringde mig till arbetet vid halv elva snåret. Han hade nämligen glömt nyckeln till stugan...
...och bensin kostar ju en del. Som tur var kunde de göra en del förarbete utomhus inför nästa vecka, då vi ska försöka få en liten gäststuga transporterad dit. Dagen därpå blev det ännu en sväng till stugan, denna gång med nyckel, hihi... Maken och svärfar låg i med rollers och penslar och båda sovrummen har nu fått en första strykning med vitt. Det kvarstår ju en hel del målning så nu funderar vi på att investera i en färgspruta. Kanske är det någon go bloggare som har erfarenhet av det?!? Är det något att satsa på?
Golven i rummen är ju också en höjdare som ni alla kan se. Stora golvjakten har därför påbörjats. Jag vill få tag på ett snyggt, rustikt golv som inte får kosta multum. Hmmm, det är kanske en omöjlig kombination.
Själv har jag också ägnat mig åt lite målning men av helt annan karaktär. Fler bilder på det kommer nog i nästa inlägg. Nu är det dags för mys och gos med barnen innan läggningen, därefter jobb!

En skön söndagsafton önskar jag alla som har


vägarna förbi!♥♥♥

13 kommentarer:

Feeah Faerie sa...

oj oj oj det här är ju så spännande!!!

Camillas vita villa sa...

Det kommer bli såå bra. Visst är det roligt att måla. I alla fall är det roligt att se det färdiga resultatet.
Kram

Tigrinnan sa...

För några år sedan köpte vi plastmatta till stugan som ser ut som nötta, breda golvplankor. Fanns i flera nyanser. Med kvistar och typ spikhuvuden. Jättefint! Minns inte vilket märke, men jag vet att det finns kvar.

vi i villa ville kulla sa...

Vilken skillnad det blev!! Jättefint när allt blir färdigt!!
Ha en bra kväll...
Lotta

Mom´s kitchen sa...

Åh, de medaljonger var liiiiiite för mycket för mig :P Kanske inramat i ett rum som har lite grönt skulle de passa ;)

Så spännande att se vad kommer fram till i om målningen och inredningen!!

kramar/ Olg@

promenader på landet sa...

Åh vad ni fixar och pysslar! Roligt att få vitt och fint:) Må så gott vännen kram från Maria

Tinas vita bo sa...

Nej, men vilken otur att glömma nyckeln!!
Det kommer att bli såå fint!!
Spännande att få följa dig/er på vägen!

Kramis Tina

Kristin sa...

Härligt! Tapeten är ju kult, men förstår er, skulle inte heller vilja ha den i ett litet sovrum. Vitt funkar ju alltid :)
Ser fram emot att se bilder på ditt målarprojekt!!! Behöver inspiration.
//Kristin

Livet på Vestergård sa...

Det där är ett projekt som jag tycker skulle vara väldigt spännande :) Så roligt att se det växa fram och bli något vackert!
Målarspruta har jag tyvärr ingen erfarenhet av.
Kram Kicki

Mormors gård sa...

Hej!!
Vad spännande tider ni lever just nu! Jag är säker på att slutresultatet blir hur fint som helst :o)
Det är alltid skoj att måla, för mig fyller det samma funktion som trädgårdssysslorna på sommaren =total avkoppling!
Ha det bra!
Krams, Jessica

Cc sa...

Vilken skilnad det blev med lite färg. Har inte erfarenhet själv av färgspruta men grannen lånade en kompressor och (vår spruta) och målade träväggar i lekstugan. Kram

Mitt Måleri sa...

hej
tack snälla du för dom goa raderna ;) åhh vilken nostalgi tapet ;) men de kommer ju bli så snyggt. ska bli kul att se resultatet
kram pia

Annie - Annalunda sa...

Hej!

Är ute på upptäcksfärd efter lååååångt blogguppehåll och hittar din jättefina och mysiga blogg som verkligen tilltalar mig. jag kommer tillbaka! Välkommen till mig!

Kram Annie