tisdag 4 oktober 2011

Tisdags-sanning No 2

I afton släpper jag bomben, min i raden andra tisdags-sanning. Tanken bakom mina tisdagssanningar är att släppa in er bakom fasaderna och faktiskt visa hur det kan se ut ibland. Den rena, nakna sanningen helt enkelt utan styling. Lite roligt som kontrast mot allt det vackra och inspirerande som oftast visas upp här i Blogglandia.
Veckans tisdags-sanning är i form av bilder från stugan som vi köpt. Nu får ni ju tänka bort alla föremål och se potentialen. Ser ni murstocken vitrappad, ser ni köket ommålat med nytt golv, skåp, lite öppna hyllor och förhängen.
Ser ni vardagsrummet med vitmålade väggar och tak? Och lite annan inredning? Oooops! Här kom även kära svärföräldrarna med på ett hörn. Ser ni gäststugan som vi ska bygga åt dem?
Ser ni en härlig romantisk fondvägg i det minimala sovrummet?
Ser ni stranden? Förvisso fem minuter bort men ändå nära, i våra ögon sett. Det är här som jag har tänkt tillbringa dagarna nästa sommar, så ni förstår att jag kommer att ha fullt upp fram tills dess. Ibland får jag kalla fötter och undrar om vi har tagit oss vatten över huvudet. Men sedan tänker jag att det ordnar sig nog. Rom byggdes ju inte på en dag och vi får ju helt enkelt se det här som ett långsiktigt projekt. 54 kvm, hur lång tid kan det ta att renovera?


"Jag ska måla hela världen lilla mamma".......

Det var min tisdags-sanning! Hoppas du vill visa din!

Posted by Picasa

11 kommentarer:

Vita Vidder sa...

Ja, jag kan då se potensialen ...kommer att bli superfint ..vet precis hur det känns..vi köpte också ett gammalt hus ..det är 12 år sedan ..håller på än med renovering..men det är ju det som är charmen med gamla hus..kram Marie

Hannis sa...

Sååå underbart!
Jag tycker faktiskt det.
Dels för att det är ett drömprojekt men också för att jag kan känna din iver över att få sätta igång och sätta just din stämpel i stugan.
Fatta vad du kommer att kunna skapa mirakel där!!!

Det här ska bli skoj att följa=))
Kram Hannis

Ps. Bra med Tisdags-sanning!

Med en doft av lavendel sa...

Jag håller med dej, det kommer att bli såå fint, kan redan se det färdiga resultatet, lycka till det kommer att bli ett drömställe.
kram Annika

Lisa sa...

Hej..Jaa vistst kan jag se allt de. Helt underbart liten gulligt hus. Ja jag säger nog sanning mer eller mindre varje dag, njaa nästan då. Ha de så bäst nu gumman..

Kram lisa

Livet på Vestergård sa...

Jag ser absolut potentialen ! Roligt också att få börja från noll med renovering och inredning.Kommer att bli jättefint.
Kram Kicki

Tini sa...

Jag kan nog se potentialen, vit målfärg kommer att göra mycket och så möblerna förstås :)
Skall bli roligt att följa med projektet :))
Ha en fin vecka!
kram Tini

Tinas vita bo sa...

Med lite fantasi ser jag det och det kommer att bli jättetjusigt!!!
Ska bli kul att följa det hela! :)


Kram Tina

Fågel Blå sa...

Det kommer säkert att bli superfint!
Kul med lite annat en allt perfekt som du säger!
Ha en fin Dag!
Kramar Kathrine

Pysselpalatset sa...

Jodå... med lätthet kan jag se hur du får till det... Väntar med glädje på små uppdateringar av torpet nu och då.... kram j

husvidhavet sa...

Hej!
Ojoj vilken mysig stuga om man som du säger ser möjligheterna & det är vi ju proffs på vi i blogglandia. Men jag förstår vad du menar med "en del att måla"
Målaren använde vanlig häftgrundfärg som fick torka ett dygn mellan varven(2 varv)och sedan ett varv vanlig vit färg med ett dygns torrtid mellan för att kvistar inte ska skina igenom.
Nu var furutaket visserligen lackat, om det har betydelse av färgval vet jag inte.
Kram Marith

Cc sa...

Å vad spännande att se förvanlingen fram över. Kram