söndag 5 december 2010

Lucka 6

Halloj!


Idag blir det en liten bild från en julpyntad bricka i köket. Julen hos oss är mestadels vit men en del röda inslag smyger sig in här och var.

I helgen har vi äntligen fått upp en hylla över soffan i vardagsrummet. Nu ser det lite mer ombonat ut. Snabbt ställde jag dit lite saker men är som vanligt inte helt nöjd. Det brukar ta ett tag innan jag får det som jag vill ha det.


Gårdagen bjöd på världens äventyr i motsats till sagan om skräddaren där det till sist bidde ingenting. Jag skulle bara en sväng till Uppsala för att köpa en spinnrock som jag sett i en annons på Blocket. Ni vet ju hur fruntimmer är, så efter spinnrocksinköpet tänkte jag att det är lika bra att svänga in på Stadium för att köpa vinterskor åt maken. Stadium var stängt men Coop var öppet, blink*blink*, och Maja behövde ju en luciaklänning. När jag står på Coop ringer en annan Blocket- annonsör och undrar om jag vill komma och kika på ett skåp, som jag mailat om. Skåpet stod i ett lager vid Elgiganten, väldigt nära med andra ord. Det var många som hade visat intresse och jag stod först i kön. Det här var ju ett tillfälle jag helt enkelt inte fick missa så jag svängde över, efter ett besök på Barnens hus. Det lackar ju mot jul...
När jag kommer till lagret öppnar sig himmelriket på jorden. Det visar sig att jag stött på ägarna till House doctor agenturen och de hade nyligen haft en loppis med saker från deras nedlagda butik. Oj, oj oj... för er som inte visste det så rymmer en V70 kombi förutom föraren: två bilbarnsstolar, en stor legolåda, 3 shoppingkassar, en spinnrock, en docksäng, ett dockhus, en kaminspegel och ett skrivskåp modell större. Stackars krake som fick hjälpa mig att lasta bilen. Envis som synden gav jag mig inte, för jag ville ju inte att kära maken skulle behöva åka till Uppsala enkom för min skull. Glad i hågen bilade jag hemåt men svor lite för nog hade jag kunnat klämma in en takkrona med... Hemma uppstod problem för skrivskåpet var lite större än jag hade räknat med och vi fick ställa det i vårt nya vardagsrum. Maken var måttligt road av mitt infall men jag tror att det blir bra så småningom. Nu sitter jag här med värkande axlar, för det var inte helt lätt att få in allt i bilen men det var det värt. Försäljaren blev faktiskt lite imponerad av min stuvningsteknik och jag med för den delen.


Sist men inte minst vill jag visa vår nyfunne vän kiwifågeln Ally. Vår son Hugo fick låna med sig Ally hem under helgen och vi har haft mycket skoj ihop. För att Ally som kommer från Nya Zeeland inte ska frysa så mycket, har kära svärmor stickat en halsduk till Ally. Nu ska Ally tillbaka till klassen och vi kommer att sakna henne hemma hos oss!

En skön start på veckan önskar jag alla som kikar förbi!




♥♥♥

10 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Vilken lyckosam dag du hade i går! Jag måste hålla med om att du verkligen gjorde en imponerande lastning av bilen ;0) Men om det är något man riktigt vill så ser man till att det går...
Snyggt skåp! Kram Kicki

Änglarnas hus sa...

Hihi..vännen..nu fnissar jag allt lite! Jisses vad du lyckades knöka in i den bilen då..men som sagt man måste passa på..du hade kanske blivit övertalad att INTE köpa skrivskåpet annars ;)..

Det var jättefint också!!

Ha det gottis nu!!

Kram Sanne

Feeah Faerie sa...

hahaha, I love it! Jag älskar när sånt där händer. Som när jag köpte en gungstol som jag släpade hem på huvudet. Du kommer att älska det där skåpet lite extra nu när du fått kämpa lite. Grattis till ett lyckat köp.

Livet på Berget sa...

Hahaha ja herregud verkligen himmelriket på jorden. Jag förstår att du kunde stuva hur mycket som helst i bilen. När det måste gå så måste det :). Fantastiskt snyggt var skåpet!
Kram
/Sara

Ett Vitare Hem sa...

Jisses vilken lyckodag och du jag vet att en Volvo rymmer mängder hade en 855 innan och i den fick jag in i stort sett allt jag ville, nu har jag en modell mindre kombi som jag inte får in allt jag vill i utan måste be om hjälp ;o)
Ha en fin kväll!
Kram/LenaS

Anna-Panna sa...

HAha, jag det är märkligt det där. Hur mycket som går in i bilen. JAG är nämligen oxå rätt bra på det där.

Jag har sett en kökssoffa på blocket som jag vill ha, håller påo mailar lite med säljaren då jag egentligen vill pruta lite...även om jag inte själv gillar när andra prutar på mina annonser ;)

HAr inte bearbetat sambon alls...o egentligen tror jag vi kanske inte har plats då jag ganska nyligen övertalat honom till att köpa en byrå som vi oxå har i köket, den var däremot liiiite större än väntat men det funkar. Men om kökssoffan ska in måste jag vända på bordet o då kan det bli lite tajt. Men kökssoffan skulle kunna stå på ett annat ställe oxå - så länge...hehehe.

Fin blogg :)

Sjabbig men chic sa...

Underbart, underbart, underbart skåp!!! Och så himla fint i vardagsrummet! Mmmmm...

Kramis Lisa

Lyckoslanten sa...

Det var en roande läsning må jag säga! Ser framför mig hur himmelriket öppnar sig! ;o) Jag skulle nog inte ha klarat av att få hem allt det där i vår V70.
Vi har olika figurer som får komma hem till eleverna under helgerna.
Ha en skön början på veckan! ♥

Anette sa...

Men vilken tur man kan ha!! Det var väl värt besväret;) Vilket fint skåp!!

Kraaam/Nettan

hagagården sa...

Tack för det,det värmer i hjärtat.
Ni ser ut att ha det helt underbart fin hemma hos er.
kram o ha en fin kväll.
ninni