söndag 16 oktober 2011

Lite franskt var det här...



Häromkvällen räddade jag mitt olivträd undan frosten. Nu återstår att se hur jag ska får det att överleva vintern. Flirtar just nu med svärföräldrarna som har ett ljust och fint uterum med rätt temperatur.


Det går faktiskt att övervintra olivträd inomhus. Jag lyckades förra vintern men tyvärr blev de angripna av sköldlöss på våren, så det var bara att säga farväl till dem.





Maja tyckte att madonnan blev så fin med sitt "radband"! Var madonnan kommer i från vet jag inte för den är ett loppisfynd från i somras. Jag tror att den är relativt nytillverkad, kanske någon av er känner igen den?





Avslutar med en helbild från vardagsrummet. Jag har rumsterat om lite grann och "jul"ljusstaken har hittat fram igen, sprider så mysigt sken i höstmörkret! Klockan ställde jag lite nonchalant mot fönstret och där får den stå i väntan på bättre placering.


♥♥♥


Nu väntar lite trädgårdpyssel och efter en stund en god kopp kaffe i solen.


Vad ska ni hitta på för skoj denna härliga söndag?




Posted by Picasa♥♥♥

15 kommentarer:

Villa Hvit sa...

Å så fint!! Ljust och underbart härligt! Har också "jul"ljusstaken, fast i mindre modellen,...den får alltid stå framme, sprider verkligen så fint sken!
Både madonnan och stora klockan är jättefina!
Tjusigt att luta klockan lite så nonchalant..;)
Önskar dig en riktigt fin söndag!
Kram Anetthe

Tinis vita hem sa...

Såå vackert och harmoniskt! Hoppas ditt olivträd klarar sig över vintern :)
kram Tini

Ardisia sa...

Hej! Ville bara säga att det är ett jättefint stämning i ert v-rum! Skulle gärna vilja sitta & fika där.. och beundra allt vackra du har =)

Ha en fin söndag! Här jobbar vi på.. Hmm.. gubbarna jobbar jag fixar mat!
KRAM Mia

Livet på Vestergård sa...

Så vackert ni har det! Ljust och fint.
Jag har nyss varit och hälsat på min mormor . Det hör till på söndagarna.
Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Vilken vacker Madonna! Passar fint där i ert vackra, ljusa rum. Hoppas att olivträdet klarar sig. Jag har också ett som jag hoppas få att övervintra! ♥

Feeah Faerie sa...

skitfint som vanligt, den lilla turkosa pallen vill jag ha. Du är bäst!

vardagsvitt sa...

Hej kära vän hoppas du haft en skön söndag. Här har solen värmt oss sååååå skönt.
Ha en bra start på ytterligare en ny vecka.
Kram Marith

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad fint du har i vardagsrummet! De stora glasdörrarna/fönsterna tycker jag är så fint, det ger en helt annan karaktär till ett rum än "vanliga" fönster/altandörrar. Vilken vacker madonna!

Mitt Olivträd har jag haft sedan förra sommaren. Jag lyckades övervintra det och i sommar har det fått stå utomhus och det har vuxit jättemycket. Hoppas att det klarar ännu en vinter inomhus.

Ha en go ny vecka!
Kram,
Regina

Fågel Blå sa...

Vilka vackra bilder,,,,du har det så fint i dina rum! Vilken fin klocka, är den gammal?
Eller Ny?
Var har du köp den?
Många frågor!
Fniss!
Hoppas du får en fin vecka!
Kram Kathrine

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hej!
Men vilket trevligt rum du visar. Så fint! Dessutom ditt olivträd! Hoppas att du kan behålla det till nästa säsong. Jag har också ett men stammen är inte lika lång, mer som en buske. Den har jag i mitt glasrum där det är rumsvärme hela året men har det alldeles vid fönstren och bra med ljus. Vid fönstren är det ju lite, lite kyligare och ingen torr värme från element. Ja, vi håller tummarna för våra olivträd.
Ha en bra vecka!
Carin

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!!

tack goaste vän för fina ord om vårt kök..värmde mis såå gott!!

Vi använde Demidekks altanlasyr när vi gjorde om altan förra sommaren!

Länken nedan visar före och efter bilder..vilket brukar vara kul att se!

http://anglarnashus.blogspot.com/2010/06/laserat-altangolv-som-jag-skrev-har-i.html

Ni har det verkligen ljust och ombonat i ert vardagsrum!! Älskat pläden med volang på..sååå fin!!

Kramisar ifrån Sanne!!

Lev Vackert sa...

Hej! Här kommer en viktig anteckning ;) Eller ska jag säga ytterligare en liten önskan om att du kunde vara med, ler. Du har vackra alster!
Under december månad (ja alla adventshelger, både lör o sön) kommer vi att i
HELA LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD (ett hus på 520 kvm), vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!! Och du har ju så vackra saker att du skulle sälja slut på engång!
Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt!KRAM ps tyvärr är hela försat advent fullbokad men det finns utomhusplatser då om du är intresserad av det. ds

Livet på Vestergård sa...

Hej! Jag har pratat med dottern och hon nålbinder nog vantar till dig .Hittade ingen mailadress till dig, men om du mailar mig kan jag få din adress :)
Kram Kicki

Tinas bo sa...

Underbara bilder!!
Lycka till med olivträdet!
Vore ju väldans synd om den oxå gick åt skogen...

Kram Tina

Maria sa...

Hejsan!
Tack för att jag fick titta in hos dig! Du har det så mysigt, ljust och vitt som är så härligt, allra helst nu under den mörka årstiden!
Jag har två olivträd som jag "lånat" ut till en vän under vintern i hopp om att de ska överleva! Hos mig är det ute eller inne som gäller! Har inget sånt där bra inglasat uterum, tyvärr!
Sen har jag en fråga! Var har du köpt din Madonna, eller formen till att gjuta själv?
Ha en trevlig helg/ Maria