söndag 19 juli 2009

Vår lilla kändis!Inspirerad av alla vackra kransar som kan ses på många fina bloggar försökte jag ge mig på lite kransbindning idag. Jag använde lite dragonkvistar och lavendelblommor. Vilken sorglig syn det blev. Kransen blev både spretig och ranglig och när jag försökte hänga upp den över stolen såg den mer ut som en sned oval än en vacker krans.

Då kom jag på den briljanta idén att lägga kransen på mitt tårtfat i glas från Ikea. Kupan fick dock tillfälligt bytas ut mot en lite mindre loppisfyndad kupa, då kransen täckte hela fatet.

På fatet lade jag några gamla barnfotografier och ett gammalt fickur. Jag blir alltid lite nostalgisk när jag ser gamla porträttfotografier, funderar kring personerna och deras liv. Förr i världen var ateljefotograferna så otroligt duktiga.


Kransen och tårtfatet ställde jag ute på verandan på mitt lilla slagbord som jag fyndade tidigare i somras. Tycker mycket om den grå färgen... allt behöver inte vara vitt.

Framför fönstret hängde jag ett litet flaggspel som jag köpt på Tradera. Tycker att den lilla flickan på bilden är så söt!
Det är mysigt att småpyssla lite. När man arrangerar om lite grann känns det helt plötsligt som om allt blir nytt även fast det kanske bara tillkommit någon ny sak.

En kruka med plättar i luften letade sig också ut. Har tagit några skott från den. Läste att de är ganska lätta att föröka. Skottet går tydligen att sticka ned direkt i jorden eller så kan man låta den få rötter först i ett glas med vatten. Jag har testat det senare sättet. Vi får se hur det går...

När vi ändå är inne på lite lila tema måste jag visa upp vår lilla kändis. Ja, Maja kom med i reportaget i dagens nummer av UNT. Nu får ni se den skabbiga, pratande apan som jag lyckades finta bort, hihi... Får nästan lite dåligt samvete när jag ser apan igen, kanske får jag åka dit och se om den finns kvar...Visst är de söta ihop, Maja tagen av stundens allvar, blyg inför fotografen och den lilla människoliknande apan.

Reportaget var intressant att läsa och kan ni tänka er att antikhandlaren hann köpa en indiandocka för 110 kr, värd 5000 kr, precis före mitt besök på samma loppis. Tänk om jag hade hunnit före...men man bör ju också veta vad man ska titta efter. Min nya devis blir därför följande citat från samma antikhandlare:


" Jag tycker att man ska handla efter hjärtat ♥ och tänka på att det är du själv som ska leva med det."

(Niklas Helms)


Hoppas att du får en fortsatt skön afton!
Kramar Anna-Lena ♥


8 kommentarer:

Helena sa...

Å så fin krans, vad duktig du är och arrangerar så fint!!! Vilken söt bild i repotaget! Ha en fortsatt underbar sommar! Kram Helena

Huset på landet sa...

Sitter här och njuter av alla fina bilder! Vilken härlig krans, bara charmigt om den var lite sned ;). Så jättefint du pyntat på glaskupan och runtomkring. Dina strutar och hemgjorda dokument var också jättefina!
Å vilken söt tjej i reportaget!

Annika sa...

Jag tycker det blev jättefint :) Ser så somrigt ut.
kram

Lisa sa...

Kransen ser jättefin ut på tårtfatet, och allt tillsammans du ställt på slagbordet blev så mysigt!

Kristall & Pynt sa...

Så vackert med kransen ihop med glaskupan.
Kram Sofia

Yvonnes bärbara blogg sa...

Visst är de gamla visitkorten fantastiska! Man kan inte låta bli att fundera över människorna på dem.
/Yvonne

Anki sa...

Åh, jag tycker din krans blev jättefin!
Mycket vackra bilder! Du pysslar så fint!
Gulliga tjejen med apan, du får nog åka tillbaka iaf, hihi...

Varmaste kramen!

Huset mitt i byn sa...

Jag tycker kransen blev riktigt ljuvlig, likaså din blogg....jag lägger dig som min favorit ( hoppas att det går bra)

Kram Pernilla