onsdag 20 juli 2011

Lite sommarpysselGod morgon alla lärkor!


Första gången på hela sommaren som jag vaknar först i huset. Det hör inte till vanligheterna då jag är en riktig sömntuta. Idag tänkte jag bjuda på lite enklare sommarpyssel. De senaste dagarna har vi hållit på och röjt en massa och då hittade jag lite gammal överbliven lakansväv. Av väven rev jag lite långa smala remsor som jag sedan knöt runt mina lavendelbuketter. Jag har fortfarande lite väv kvar som jag tänker sy små doftkuddar med lavendel i, den dag jag orkar ta fram symaskinen.

Lavendel och en gammal duk blir också ett enkelt sommarpyssel.


Små torkade buketter inlindade i söta virkade dukar kan man placera lite överallt. Den här dina idén har jag fått när jag besökte Jeanettes fina butik i Knivsta.


Idag fortsätter röjandet lite till och sedan blir det lite målning, inte på hus utan på något annat skoj. Det var ett tag sedan som jag fattade penseln men nu har jag kommit i gång igen.Det är i alla fall något som är gammalt, har gått i släkten och ska vara i Majas rum.


Fram emot eftermiddagen blir det kanske en sväng till båten. Det var ju en hel vecka sedan sist! Vad ska ni göra för kul?

En härlig dag önskar jag alla som kikar förbi!
♥♥♥

7 kommentarer:

Vikeskärs hem och vardag sa...

Hej! Fint du pysslat och det är så fint med lavendeln.
lampskärm med lakan är jättelätt. Bara att vira :)
Ha en härlig dag, Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Just idag är det bra och vara uppe tidigt, ser ut och äntligen bli en solig dag. Jag skulle också behöva kolla till båten, men det är 10 mil enkelresa så jag väntar några dagar. Så fint med remsorna, sånt pyssel gillar jag.
Glad sommarkram
AnnaMaria

Zink & vita ting sa...

Här brukar jag vara den som vaknar först... men inte idag så kakelmannen hann komma innan jag kommit ur sängen...
Härligt att pyssla lite och att fatta penseln är härligt!
Ska bli kul att se vad du målar!
Kram Mimmi

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad fint du har pysslat .Bara så himla mysigt med lavendel.Ha en fin dag.Kramizar Rita ♥

Lisa sa...

Morgonpigg har jag tyvärr alltid varit. Så många fina saker du gjort gumman. Tänk så mycket man kan använda den underbara lavendeln till. Ha de så gott..

Kram Lisa

Emma sa...

Tack för tipset om virkade dukar! Har dem i drivor här hemma, svärmor virkar och virkar och virkar och eftersom hon själv har fullt så ger hon dem till mig...som också har fullt! =)
Så härlig atmosfär här i din blogg, så harmoniskt.

Kram Emma - Emmas Vita Drömmar

Vackra Magnolia sa...

Hej vännen =)
Hoppas att allt är bra med dig =) Ja men visst är lavendel bara så underbart Luktar gott och är även vackra att titta på.
Jag hoppas att du har det gott nu sommartider =) och så hoppas jag att jag snart hör ifrån dig igen vännen =)
Va rädd om dig Kram Tina