torsdag 9 juli 2009

22 minuter...

lång var stunden som jag plågade mig själv i afton. Visste inte att jag hade så masochistiska drag inom mig. Det är nu tredje dagen som jag testar min grannfrus QI-matta ( påminner om shaktimattan) och trots tortyren som man får uthärda när man lägger sig på den, smärtan är nästan outhärdlig, har den redan skapat ett beroende hos mig. Första gången klarade jag bara av att ligga ett par minuter på mattan men i afton slog jag personligt rekord. Det gäller att härda ut. Den intensiva smärtan som man känner i början när man lagt sig på mattan övergår efter ett par minuter i en värmande, lite stickande känsla. Efter ytterligare en stund känner man hur hela kroppen börjar slappna av och det känns nästan, hmmm...behagligt. Nu kan man ju undra varför man frivilligt lägger sig ned och plågar sin kropp på det här sättet... Ja, enligt broschyren ska de 8000 piggarna stimulera akupressurpunkter i kroppen och öka flödet av QI. Genom att använda den varje dag kan du lösa spänningar, frigöra lyckohormoner och få mer energi. Qi-mattan kan hjälpa dig att bli mer harmonisk och utvilad för att klara av vardagens bestyr. Låter inte dettta helt suveränt! Helt klart värt att prova tycker jag!

De senaste dagarna har jag inte enbart torterat mig själv. Tillsammans med familjen har jag besökt goda vänner som har den stora förmånen att disponera ett hus i Norrtäljes vackra skärgård. Vi har ätit gott, fiskat vid ett underbart båthus och haft det mysigt tillsammans och som bonus har jag fått gosa lite med söta Ture, världens charmtroll, bara 2 månader gammal och hans lika gulliga storasyster Elsa! Bilderna på stegen och trädgårdssoffan har jag tagit i deras trädgård. Hade väldigt gärna plockat med mig dessa vackra föremål hem...
men i stället fick det bli en loppisfyndad, gammal nattsärk. Nattlinnet är ett ganska rymligt schabrak, stort som ett tält, och kommer väl knappast att bringa min make på erotiska tankar men jag kunde inte motstå dess gamla charm! Nattlinnet är faktiskt väldigt skönt på men det kommer nog mestadels att få dekorera vårt sovrum. Längst ned på särken är det ett litet gulligt monogram broderat.
Det blev också några andra små fynd men bilder på det kommer en annan dag. Det börjar bli dags att tänka på refrängen... hade hoppats hinna med lite småpyssel med i afton men det får nog bli en annan dag.
En skön helg önskar jag dig som kikar förbi!
Kramar Anna-Lena ♥
Posted by Picasa

12 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej! Vad spännade att höra lite tankar och upplevelser om spikmattan. De är ju många som provar den nu. Det låter som det hjälper efter ett tag! Vilket fint nattlinne, alltid kul att hitta saker man känner lite extra för! Må så gott! Kram från Maria

Lilla hjärtat sa...

Hej!

Ja jag funderar starkt på att prova det här med spikmatta!! Verkar vara en bra grej!
Vilket fint nattlinne. Fint att ha som dekoration. Själv har jag gamla mammelucker hänger i sovrummet. Maken tycker inte det är särskilt sexigt så dom hänger där dom hänger. Ha ha.
Kram A-K

STENLYCKA sa...

Jag har köpt mig en tortyrmatta därför att jag har mycket ont i mina axlar och nacke.Jag håller med att det är tufft de första minuterna men sedan så blir det precis som du beskriver varmt. Men jag har fortfarande väldigt svårt att slappna av ordentligt,jag pinar mig ungefär 20 minuter. Om jag skall vara ärlig så tycker jag inte det har blivit så mycket bättre i axlar och nacke. Får väl testa ett tag till.
Kram

Anki sa...

Oj, man kanske skulle satsa på en sån där matta! Väldans många som har en!
Visst har hon fina ideér den tjejen!
Verkar som ni haft fina dagar...den soffan är helt underbar...förstår att du kunnat ta med den hem!

Ha en fin helg du oxå! Hoppas på sol!
Kramen! Anki

Vit som snö sa...

Idag tjuvbloggar jag på min bloggfria semester;-) Min underbara man har gett mej en laptop i semesterpresent, jag blev ju såå glad men likafullt har jag hållit mej från bloggen tills nu. Ikväll är första kvällen som vädret inte är alldeles sagolikt så jag köpte mej ett dygns surfande... för att se vad ni andra gör!
Spikmattor... jaa, jag ser ju att media slaktar dom just nu men jag har vänner som är jättenöjda med dom! O alternativa metoder har väl aldrig accepterats av journalistiken... Jag är en stoooor anhängare av akupunktur som lindrat mej i allt från baranfödande till nikotinbegär o bihålebesvär! Så jag tror skarpt på spikmattor!!!
Sköt om dej o ha underbara sommardagar goa du!
Kram Cilla

Kristall & Pynt sa...

Så fint nattlinne.
Det låter ju som om det vore värt att pröva Spikmattan.
Kram

Maria - Villa Krutbruket sa...

Detsamma, detsamma!! Hoppas bara på lite bättre väder i helgen, eller vad säger du? ;)

Ta det lugnt med spikmattan.. KRAM!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tror alla som provat spikmatta är nöjda, det säger ju en del. Låter härligt med fisket och så fin stege och soffa. Dom kunde få bo här också..
Ha det bra och kram
AnnaMaria

Evas Passion sa...

En fin utflykt ni haft!!!Later intressant med madrassen...Fina bilder oxa!Nattlinnet ar ju jattefint!!!Ha en bra dag!

Ida sa...

Hejsan Anna-Lena!
Vilka mysiga bilder du bjuder på och vad härligt du skriver. Min sambo har en shaktimatta men jag har fortfarande inte vågat testa den. Gillar inte tanken på att tortera mig själv, men ska försöka prova ngn gång. Har inte så hög smärtgräns så vi får väl se hur det går=)

Vilken mumsig paj du visade i förra inlägget. Skulle också vilja ge mig ut i skogen och plocka bär men tiden räcker inte riktigt till allt jag vill göra.
Ha det så gott.
Kram Ida

Ardisia sa...

:) Jag skulle gärna vilja pröva en sån spikmatta! Har så ont i ryggen & nacken efter många års undesköterska- och barnafödandejobb ;)Många säger att det är samtidigt en njutning & plåga :D

Så fina saker dina vänner har i trädgården!
Skulle gärna vilja ha några gamla underkläder hängandes i sovrummet.. lite svårt att hitta tycker jag!
Ha en skön helg! KRAMIS

Evas Passion sa...

du har en awards hos mig....