måndag 4 januari 2010

En härlig dag!


Hej på er!

Idag blir det några glimtar av saker som jag köpte under en härlig dag i Stockholm tillsammans med några riktigt goda vänner. Vi hade en helt otrolig heldag från klockan 10 på förmiddagen ända fram till midnatt. Turen startade på Södermalm och gick därefter till Gamla Stan, Östermalm och City och de enda stadsdelarna vi missade var Vasastaden och Kungsholmen. Vi gick och vi gick, pratade, skrattade, lunchade, drack lite bubbel, shoppade mera, åt en god middag och avslutade med lite vin då vi "missade" tåget! En helt oförglömlig dag! Tack kära vänner!

Det blev inte så mycket shopping dock för jag gick ut hårt och lämnade in min morgongåva, ringen Pencez de moy, på renovering hos Attling. Renoveringen kostar nästan lika mycket som en ny ring men det är ju min morgongåva som jag vill bära så vad gör man... Det blev i alla fall ett litet spegelsmyckeskrin från INDISKA som jag förvarar mina finaste klenoder i. Smycket på andra bilden är ett halsband från Lotta Djossou, en fin julgåva från en god vän. Tyvärr råkade det ut för ett litet missöde häromdagen då jag glömde ta av mig det när jag duschade. Den lilla gamla franska texten från en 1700-talsbok satt helt plötsligt som ett födelsemärke på min arm. Ni må tro att jag blev förskräckt men det gick som tur var att rädda! Renoveringen av det kommer jag att ordna själv med lite decoupagelack.

På Emmaus hittade jag gamla, söta små julgransljushållare i tårtljusstorlek. De minsta jag någonsin sett. Undrar just vad man använde så små hållare till?

Det blev också en liten present till Maja från den underbara butiken Hans Mikaels. Paketet och pappret är så vackert att man nästan inte vill öppna det. Tur att hon fyller år först i april. Det blev en söt, lite gunghäst som kommer att pryda hennes rum som förhoppningsvis kommer att bli klart till sommaren.
Vi passerade också butiken Koffert och där fanns det otroligt mycket fina saker, så mycket att jag inte kunde välja utan gick därifrån tomhänt. Lite snopet kändes det allt! Dessutom glömde jag kameran vilket gör att jag inte heller kan visa er bilder därifrån.

Som jag lovade i går kan jag i alla fall visa en bild från min numera städade tvättstuga... Egentligen borde jag ta en ny bild på den i morgon igen och visa den bistra sanningen, hihi... Nu är det dags att fortsätta mitt röj här hemma. Linneskåpet, here I Come!


Önskar alla som kikar in här en mysig dag!




Posted by Picasa

13 kommentarer:

sylvia sa...

heisan.
virket som en toppen dag du hadde på byen med venner.
så herlig.
å det var godt du kunne redde den gamle skriften,
fort gjort å glemme..
ja nå har vaskerommet litt nydelig,så rent og ryddig,moro med sånt.
ønsker deg en herlig dag.
klem fra sylvia

Marie - Systrarna sa...

Oj vilka söta ljushållare - ovanligt med så små. Vilket fynd!

Snuskebassa sa...

Det høres ut som om det var en fantastisk dag. Herlig med slike venninne dager, der kose-faktoren er superhøy.
Kjekk blogg :-)
Hilsen Liv

Livet på Berget sa...

Vilken härlig toppendag! Sånt där ger energi, roligt shopping med vänner, glada skratt, det behöver man. Ja du röjer för fullt, härligt och fint blev det i tvättstugan. Gunghästen är underbar!
Ha en skön kväll!
Kram
/Sara

OlgaA sa...

Det var en trevlig dag ni hade1!
Tack för påminnelsen - ska gå och köpa ett halsband som jag lovade mig själv att köpa i januari! ;)
kram Olg@

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var allt skillnad det, bra och fota direkt! Jag vet hur det är med sånt, vips så har det stökat till sig. Vilken härlig Stockholmsresa, så mycket ni hann.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

pillan sa...

men nu blev jag riktigt avensjuk,
det är ju sååå himla mysigt att vandra runt i stockholm , sybd nog så gör man det allt för sällan..

ta kort på tvättstugan ..no way !!
kommer knappt in där tro att "inga" hon som tvättar har tagit långledigt.

må gott

Feeah Faerie sa...

Ja herre jävlar vilken trevlig dag det var, så mysigt och hänga en hel dag med dig. Din tvättstuga är finare och lyxigare än vårt befintliga kök, buhu. Funderar på att måla om det aprikosfula kaklet, har hört att man kan göra det.

Cathrin sa...

Vilken underbar dag det låter som! Vänner, shopping, bubbel och prat, helt perfekt enligt mig!

Visst är det ganska härligt att inleda det nya året med storstädning och rensning. Det första jag gjorde när vi kom hem efter mer än två veckor borta var att storstäda och rensa ut julen. Så skönt! Men nu skulle jag behöva lite väninnor, shopping och bubbel (just bubblet måste jag ta och införa när vi shoppar!)

Ha en härlig vecka!

Anki sa...

Vilken härlig tripp till storstaden, gott sällskap,bubbel och lite vin så man "missar" tåget...helt i min smak, hihi!
Gud vilket fint smyckeskrin, och vackra smycken därtill!
Å fina grejer fick du ju med dig hem, ljushållaren och hästen är så söta!

Sköt om dig gumman!
Kram kram!

Sköna o Gröna Ting sa...

Anna-Lena.., låter som en oförglömlig och fantastisk dag ni har haft tillsammans.
Underbart att få ha sina goda vänner en hel dag, tyvärr hinner man inte med det så ofta nuförtiden så man får passa på att njuta då det sker.

Fina saker du har shoppat, gillar hästen otroligt mycket men jag undrar om jag inte hade blivit minst lika glad för inslagningen, så snyggt!!!!

Ha en fortsatt skön kväll
kramar till dig
Marianne

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Sådana där små ljushållare har jag också införskaffat någonstans. Undrade varför eftersom jag inte vet vilka ljus jag ska ha i dem och var, hinner ju inte tända så är de slut....
Förstår att ni hade en trevlig dag, härligt!
Carin

Fågel Blå sa...

Hej och tack för din gulliga kommentar!
Vad mysigt du verkar ha hafr och vilka underbara affärer ni hann med att besöka!
Så fint det ser ut inne i din tvättstuga!
Du undrade över om jag hade några örngott kvar, dom som ligger ute på butiken finns kvar!
Hoppas du får en underbar trettondagsafton!
Kram Kathrine!