söndag 3 januari 2010

Fresh start!

Halloj!

Idag tänker jag chocka er lite med en fruktansvärd bild från vår tvättstuga och groventré! Måste varna känsliga tittare... Det hela blir inte bättre när man dessutom får reda på att jag enligt Baguakartan och Feng Shui har mitt karriärområde just här. Gissa hur min karriär går....

men jag har ju å andra sidan valt att göra mammakarriär så det gör inte så mycket att tvättstugan såg ut som ett totalt katastrofområde. Ja, du läste rätt, såg ut som... Har spenderat ett par timmar där idag och röjt undan en hel del saker och det känns oerhört bra. Ordning och reda råder där nu. Vi får väl se hur länge det varar. Bilder på vår ny shofengade tvättstuga kommer i morgon.


Loppisfyndade ljusstaken som stått färdigmålad ett par veckor fick flytta från tvättstugan till vardagsrummet. Den går faktiskt att se i röran på bilden ovan. Gissa om att den trivs bättre nu då den hamnade i en lite mer angenäm miljö. När jag ändå låg i och var i röjartagen åkte "Barry" (läs granen) och övriga julsaker ut. I vanliga fall brukar jag hålla på traditionerna och dansa ut julen "tjugondedag knut" men i år struntade jag i det. Lite "wild and crazy" måste man ju få vara ibland.

På något sätt vill man börja året med lite nytt och fräscht så i morgon blir det förutom en sväng till skidbacken med barnen även en sväng till blomsteraffären. Jag längtar efter lite nya fina blomster och efter krispiga vita vackra tulpaner.

Just nu har jag storslagna planer på att fortsätta mitt feng shui röjande här hemma. Maken köpte tio stycken flyttkartonger idag och inga prylar här hemma går säkra längre. Allt som inte använts de senaste åren, förutom mina böcker, ska skänkas bort för att bringa lite bättre ordning. Återstår att se hur länge röjartagen varar, det gäller att smida medans järnet är varmt! Wish me luck!


Posted by Picasa

19 kommentarer:

Marita sa...

Visst är det så, det gäller att passa på så länge man har röjarlustan i sig! Den kan försvinna lika plötsligt som den kom!! :-D
Din tvättstuga ser ut ungefär som min gör just nu... har inte tvättat som jag brukar nu när det varit helger så högarna växer och växer och väx... nåväl, har börjat så smått att leta efter bänkar och golv. Kommer nog snart ner till dem!

Fin ljusstaken blev! Det lockar lite att plocka bort julpyntet, men jag var så otroligt sen med att ta fram den i år så jag får nog avvakta några dagar till... kanske...
God fortsättning på 2010!
kram, Marita

Fågel Blå sa...

Godmorgon!
Jag önskar dej verkligen lycka till i röjandet!
Väntar med spänning på bilder från groventren!!!
Ha det så bra på det nya året!
Kram Kathrine!

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken fin ljusstake! Skönt att få röja, har börjat lite smått här hemma också....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

promenader på landet sa...

Hej vännen! Jag törs inte lägga ut vår tvättstuga på bloggen..... Ska också försöka röja i dag! Må så gott och jättefin ljusstake! Kram Maria

Vikeskärs hem och vardag sa...

Det är inte mer än mänskligt att ha rörigt ibland :) Det bästa med det är att det är lika skönt att få ordning på det. Här har jag med börjat att röja, kläder ska säljas, krukor ska slängas m.m. :)
Lycka till med röjandet, kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja det är full fart som gäller, man får passa på när ångan är uppe..fniss. Ser att du har en fin tvättstuga, men visst har man såna ställen där man dumpar saker i farten. Ska flytta sen...och så blir det mer och mer! Bra idé och röja nu, när man ändå flyttar om lite efter julsakerna.
Ha en mysig söndag
Goa kramen
AnnaMaria

Evelina sa...

ÅÅ, det är så befriande att få röja ibland!!!

Måste säga att din tvättstuga var ingenting mot hur min ser ut... Hua, jag röjer och så säger jag och sambon NU ska vi försöka ha det så här fint och så varar det en vecka på sin höjd! Jag fattar inte hur andra lyckas?!?!

Nu ser jag fram emot ditt slutresultat och vem vet kanske inspirerar du mig att ta tag i min tvättstuga IGEN... ;)

Kram Evelina

-ME- sa...

Det ser ändå ut att vara en vacker och funktionell tvättstuga under bröten. Själv har jag ingen tvättstuga utan har rymt in tm och tt under en bänk på gästtoaletten; så är det med ett hus som är från 1914 och ursprungligen hade utedass och tvättstugan i ett uthus.

Man _kan_ komma över det där med böcker, vi har just gjort ett gigantiskt röj i biblioteket (ett av de översta inläggen på min blogg) och jag hade ett såntdär supermotstånd mot att göra mig av med böcker. Men ack så feng shui det var att gå igenom dem och vilket ljuvligt rum det blev!

Feeah Faerie sa...

Wow vilken cliffhanger!!! Jag vill ju se bilder på er tvättstuga nu! För mig är det snart dags att läsa Karen Kingstons Rensa i röran med feng shui igen, den ska läsas två ggr per år för den är schuuukt (ska uttalas norrländskt)inspirerande. Puss på 're.

OlgaA sa...

Lyckliga dig som kallar det där på bilden för "chock" ha ha ha
Jag kastar julgran ut den 7 - då ortodoxjul är förbi med.
Ha en underbar dag!
kramar Olg@

Vitt hus med svarta knutar sa...

Of course I wish you luck...det låter härligt att röja och få ordning. Min akilleshäl är min garderob, det verkar vara lite fuktigt där, så det finns en del kläder som krymt ;-) där finns mao en del att göra. Tack för inspirationen och som du säger; bäst att smida medan järnet är varmt.
Kram

Livet på Vestergård sa...

Jag tror inte att du behöver vara orolig för att vi ska bli förstkräckta, det ser nog ut så där hos de flesta :)
Vilken fin tvättstuga ni har föresten!
Jag har börjat plocka bort lite julsaker i taget nu och längtar också efter vårfräscha tulpaner.
Ha det bra. Kram Kicki

Livet på Berget sa...

Oj vad du står i! Riktigt megaröj ska bli spännande att höra om ni fyller alla kartongerna:). Lycka till med röjet!
Kram
/Sara

Louise sa...

Du låter VÄLDIGT effektiv min vän!! Lycka till med ditt fortsatta röjande! :O)

Vita små hjärtan sa...

Hej min bloggvän!
Härligt att vara i röjartagen....
Spännande att se resultatet!
Ha de gott kram på dig!

Anki sa...

Vet du, vad lustigt...jag var precis igång och planerade röjning här idag! Ja det vill säga, om jag hade HAFT kartonger...haha vilken tur jag hade då!
Jaså du är i stickartagen du med, jäkla snopet när garnet tar slut...det har ju hänt en och annan gång! Försök att hitta ett basmönster på sockor så ska du se att det går bra, det är jättekul!
Ha det gott min vän och hoppas du får många mysiga dagar på det nya året!
Lycka till med röjandet!

Kram kram!

Hannis sa...

Visst är det skönt när man får dom där röjarrycken!
Och chockad, nääää.
Du ska se mitt förråd!
Risk för att folk svimmar då=))

Ljusstaken är kanonfin!!

Kram Hannis

Sjabbig men chic sa...

Hej, Anna-lena!
Tack så väldigt mycket för awarden jag blir så himla glad. Jag är ledsen att jag inte kommenterat hos dig tidigare men jag har försökt ska du veta. Det funkar inte hemifrån pga allt snöande i din blogg så nu passar jag på när jag är på jobbet.
Men du vilken tvättstuga ni har! Det skulle vara ett rent nöje att få städa där. Kanske vill du att jag kommer?;)

Kram och kram Lisa

Jenny sa...

Hej Anna-Lena!
Ostädad eller ej så tycker jag att ni har en jättefräsch tvättstuga! Det är något som jag saknar i vårt hus, vi får bara plats med tvättmaskin i ett av badrummen..

Lycka till med röjandet;)

kraam Jenny