tisdag 12 maj 2009

Morgonstund har guld i mun...

Äntligen har jag gått min första morgonpromenad på länge! Var ute i går kväll med och det var så ljuvligt att jag fick mersmak. De underbara dofterna från hägg och blom, fåglarnas kvitter och alla vacker natur gör att jag bara längtar ut efter mera!!!
Längs min promenadväg stod ett vackert gammalt äppelträd som precis håller på att slå ut i blom...

Hemma igen plockade jag lite kvistar från den stora, vackra häggen utanför vårt hus. Blir så inspirerad av alla fina blommiga bloggar. Men, jag är ju lite allergisk så för säkerhets skull fick kvistarna hamna ute på slagbordet på verandan. Men i år har jag faktiskt inte haft så stora problem (ta i trä), kanske min björkpollenallergi är på väg att växa bort...Hoppas kan man ju alltid göra!

Ett par växtbilder från en bok har hamnat i ett par gamla ramar. Ramarna har under flera somrar stått ute och fått en härlig patina.
Plockade några kvistar med äppelblom från trädgården och de fick pryda mina små älsklingars bord på verandan.
Nu ska jag äta upp min frukost och därefter hägrar ett par timmars studier. Ja, det är min "plugg-dag" idag och snart ska inlämningsuppgifterna in. Det känns lite jobbigt för jag är fruktansvärt odisciplinerad just nu. Vill hellre vara ute och pyssla!
Tjingeling på en stund!
Kramar Anna-Lena
10 kommentarer:

Vitt o Vältummat sa...

Det är skönt att gå upp tidigt dessa dagar. Hinna vara ute lite grann innan jobbet börjar.
Kram/Åsa

Hanna sa...

Det är helt underbart i naturen just nu, så mycket fina bilder.
Hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Helena sa...

Jag är också pollenallergiker men har inte heller kännt så mycket i år, vi håller tummarna för att det håller på och växa bort för oss båda tycker jag! =)
Ha en bra dag! Kram Helena

Huset på landet sa...

Så underbart det blommar hos er redan! Å så skönt med morgonpromenad och att få njuta av dofterna och fågelkvittret!
I vår familj har alla utom lillebror pollenallergi och speciellt 5-åriga dottern är drabbad, men det finns ju medicin som hjälper.
Ang. rabarber så vill plantorna växa på en liten upphöjning, det är det enda de kräver. Vår rabarber växer i jordgubbslandet som är täckt med svart väv, så den drar säkert åt sig sol så att rabarbern mognar tidigt.

STENLYCKA sa...

Så vackra bilder du har tagit. Jag älskar äppelblom och blev så frestad att gå ut och plocka några kvistar när jag ser din vackra bukett.
KRAM

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ser ut som du har en fin väg och promenera på. Asfalt blir lite tråkigt. Jag försöker också ta en daglig ( ja nästan ) tur.
Kram till dig
AnnaMaria

promenader på landet sa...

Vad härligt med en morgon promenad det är så friskt ute då! Vacker promenad väg du har och vackra blommor vid vägen, hoppas du inte kände av allergin. Ha det så bra Kram Maria

Vit som snö sa...

Ljuvliga bilder! Jaa, visst är det svårt att hålla sej inne såhär års. Men en promenad per dag bör man iallafall unna sej!
Kram Cilla

Sjabbig men chic sa...

Vilka härliga bilder. Jag förstår att du hellre vill vara ute nu. Jag är inte pollenallergiker men jag jobbar på det. Alltså jag känner efter om jag inte är lite mer snorig än vanligt och så stoppar jag i mig clarityn för att se om det hjälper. Något ska man ju roa sig med.

Kram Lisa

Crinoline sa...

Hei.Her kommer en hilsen fra Norge. Du har virkelig et vakkert sted å gå morgentur på.Masse inspirasjon å hente i bloggen din.Blomsterbildet i den hvite rammen er nydelig.Ønsker deg en fin uke.