tisdag 5 maj 2009

Utmaningen!

Fick ju en utmaningen från Helena med bloggen "Mysigt hemma" häromdagen. Utmaningen går ut på att man ska visa ett inredningstips. Min tanke var att visa upp något i lantlig stil men i stället kommer här något helt annat. Det blir en bild från vårt budgetrenoverade badrum och vårt badkar klätt i trä. När vi flyttade in i huset hade badrummet på övervåningen hiskeliga färger. Golvet var rosa och väggarna skiftade i vitt, mintgrönt och rosa. Vi stod inte ut... men pengar till omfattande renovering fanns ej. Lösningen blev färg från Alviks måleri och mahognyskivor från Bauhaus. Väggar och golv målades och badkaret klädde vi in i trä. Att klä in badkaret var ganska enkelt och det går att göra med de flesta standardbadkar som har en löstagbar front.

Blandaren, som jag kommer behålla, går i gammaldagsstil och den flyttades till mitten av väggen. På den tiden var vi ju ibland två i badkaret och det var inte särskilt bekvämt för personen fick blandaren i bakhuvudet. Numera är det inte två i badkaret, utan tre små i badet ...Det har gått 7 år sedan vi budgetrenoverade. Tanken var att det skulle hålla i fem år men vi är fortfarande rätt nöjda även om jag förstås drömmer om det där badkaret på tassar... Det skulle gå ganska lätt att göra om badrummet i lantlig stil och det kommer nog att ske...så småningom!

Hittade de här söta vantarna för färskpotisen på Claes Ohlsson i helgen. Och vill man inte skrubba potatis kan de säkert användas till att skrubba kroppen...
Det var utmaningen det och den vill jag nu skicka vidare till Åsa med den härliga bloggen "Vitt och vältummat"!
1000 tack för alla snälla och trevliga kommentarer om smycken och "annat". De får mig verkligen på ett gott humör.
En härlig tisdag önskar jag dig som tittar in.
Kramar Anna-Lena

4 kommentarer:

Helena sa...

Kul att du antog dig utmaningen så fort! Jättefint blev badrummet och det där med att klä in badkaret i trä var ett jättebra tips!

Potatisvantarna är jättebra men jag visste inte att de fanns i så fina färger på Classe! Har bara haft svarta innan! Måste köpas! Tack!

Ha en bra dag! Kram Helena

Vitt o Vältummat sa...

Tack för utmaningen! Nu snurrar det i huvudet på mig:-)
Kram
Åsa

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det var ju en jättefiffig ide! Och bra när det inte blir så dyrt heller...

Potatisskrubbarna var ju jättesöta, måste nog inhandla ett par...

kram
Marie

Sjabbig men chic sa...

Det där blev ju jättefint och blandaren är snygg tycker jag. Du anledningen till att jag frågar om konstnären är att det finns eller för all del fanns två bröder med efternamn Martin som ägnade sig en del åt etsningar och bland annat stockholmsmotiv. Dessutom så var de polare med Bellman.

Kram Lisa