onsdag 27 maj 2009

I blåsväder...ärendet ligger på högsta nivå!

Efter en lång dag med utflykt till Skansen med 36 elever kände jag mig jättetrött när jag kom hem. Tröttheten berodde nog delvis på en mindre incident som hände idag: " Jag, min slarvmaja, tappade ett av skolans busskort på stan". Busskorten är ju hårdvaluta i skolavslutningstider, då var och varannan klass åker på utflykt. Skolan som jag arbetar på är ganska stor, närmare 600 elever, och då kan ni ju tänka er att korten används rätt frekvent nu. Under dagen lyckades jag dock att tränga undan tanken på kortet ganska bra men på tåget hem kändes det som att domedagen började närma sig med stormsteg.
Jag blev därför helt överlycklig när jag lyssnade av min telefonsvarare och hörde att mitt busskort ligger på högsta nivå i Sverige, hos vakten i Rosenbad. Regeringen fixade min kris idag kan man säga!!!! Tusen tack för det!!! Jag blev oerhört lättad och slapp min energislukare. Usch, det var ett riktigt"blåsväder" jag hamnade i idag! När jag kom hem stod maten på spisen och puttrade och med lite tända ljus på bordet i stormen mådde jag genast mycket bättre! Tack kära make!
I afton har jag rumsterat om lite i vår hall. På den lilla byrån som är gjord av två moppebyråer från IKEA har jag lagt en liten gästbok. Tänkte att det kunde vara kul med lite "live" kommentarer från våra gäster som besöker oss.

Har en passion för anteckningsböcker. Köper de flesta jag kommer över. Vet inte alltid vad jag ska ha dem till men det brukar alltid utkristallisera sig så småningom. Den här söta boken är från Indiska.

Jag blev så oerhört glad häromkvällen när jag fick min andra award av Åsa med den underbara bloggen "Vitt och vältummat". Det är alltid lika inspirerande och mysigt att besöka hennes blogg. Denna award vill jag sända till alla härliga bloggare som förgyller min tillvaro och jag har även valt ut några särskilda guldkorn som jag besöker ofta. Jag hoppas att ni blir lika glada som jag blev! Jag sänder awarden vidare till:

♥ Elsa med bloggen "Elsas" som alltid bjuder på fantastiskt vackra och fina inlägg i lantlig stil.
♥ Annika med bloggen "Min dröm om lantstil" ! Annika inpirerar mig enormt med allt fint pyssel som hon gör. Kika in hennes senaste trådsmide a la Annika!
♥ Maria med bloggen "Villa krutbruket"! Alltid lika spännande att följa de senaste inläggen om hennes husbygge tillsammans med älskad sambo.
♥ Mia med bloggen "Ardisias hem"! Här bjuds på mycket vackert för dig som älskar lantlig stil. Se och njut, sök och du skall finna!
Det var allt för i afton,
en god natt önskar jag dig!
Kramar Anna-Lena♥

18 kommentarer:

Crinoline sa...

Hei,Anna-Lena.Så fint at busskortet ble funnet og at det oppbevares på Rosenbad,ikke dårlig. Deilig å komme hjem til ferdig mat.Boken fra Indiska er nydelig.Hos oss har det vært en sterk og sur vind i hele dag.I morgen blir det regn,men sol i pinsen.Gratulerer med award.Klemmer fra Crinoline

Vit som snö sa...

Vad skönt att bli räddad av "högre makter"!
Just nu satte sej mannen vid min sida, såå passande för han blev väldigt nöjd när han såg att vi rosar våra män i bloggen! Jättevanligt sa jag, ni är ju våra hjältar;-) Hehe, han såg vääääldigt tillfreds ut. Sådär, dom behöver lite beröm dom små älsklingarna!!! Och jag menar det, jag skulle vara halv utan min äkta halva!
Kram Cilla

Vitt o Vältummat sa...

Vilken lycka att få tillbaks kortet.
Grattis!
Kram/Åsa

Elsa sa...

Tacktack och hurraa, jag är glad, berörd och överraskad. Du är så snäll.

Puss och kram/
Elsa

Helena sa...

Å, vilken ångest över busskortet. Den där klumpen man får i halsen när något sådant händer är inte kul! Men vilken tur att det ordnade sig! Din gästbok är jättefin! Grattis till awarden! Kram Helena

Vikeskärs hem och vardag sa...

Det var en händelserik dag för dig men skönt att det löste sig och dessutom av högsta instans hihi.
Mysigt med alla ljus.
Tack så mycket för awarden och dem fina orden. Man har svårt ibland att tro att någon tycker det är bra det man visar i bloggen. Men ett stort TACK :)
Kramar

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Förstår din oro och skönt att det gick vägen!
Har själv rest omkring med ungdomar och sådana där busskort.....vet vikten av att lämna igen det.
Vilken man du har, bara att njuta!
Ha en bra dag!
Carin

Cc sa...

Oj, det kan inte vara en skön skänsla. Kul komentar regeringen... du har humor du. Härligt med middag på bordet undras om min make gör det nästa vecka då jag jobbar och han är ledig, skulle inte tro det. kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det kan man kalla tur! Det var tur det var en snäll som hittade busskortet. Låter som en fin resa, Skansen är alltid roligt. Och mat fick du när du kom hem, så mysigt.
Nu har det slutat blåsa, det är gott.
Kram till dig
AnnaMaria

Flaggduken 2 sa...

deVilken pärs! Skönt att det ordnade sig tillslut. Så fin anteckningsbok med paljetter,I like.
Må så gott!
Kram Petra

Lissboden sa...

Hej!
Det är fösta gången som jag hittat din blogg.
Jag förstår ditt dilemma med kortet som kom bort. Jag är själv lärare och i dessa tider är det lätt att det blir lite för mycket.
Vad fint du har det hemma och vilken vacker anteckningsbok, den vill jag ha.
Första hjälpenlådan blev jättefin och din gardin du köpt på Tradera var hur vacker som helst.
Ha det bra!
Kram/Maria

Vita små hjärtan sa...

Grattis...den var du värd!
Kram Agnetha

mimmuli sa...

Vilken tur du hade=) Snart är det sommarlova...härligt=)Ha det så bra<3

kram Mimmuli

Ardisia sa...

Hej gumman! Tack så hemsk mycket för Awarden :) Den är min första & blev såklart jätteglad för den! Trevlig att du gillar min blogg så mycket att du tycker den är värt en Award :D *kram*

Tur att det löste sig med busskortet.. Kan förstå att det inte kändes bra att tappa det!

Idag har jag klarat kliniska examinationer. Ännu ett steg närmare sommarlov!!
Ha det gott så syns vi snart igen.. Kram Mia

Cc sa...

Tack snälla du för komenataren, det är bra att veta att andra drabbats som mej, för man känner sig ensam när det händer. Kram

promenader på landet sa...

Tuuuur att det löste sig med busskortet det är ju hemskt när man tappar bort något som inte är ens eget! Grattis till awarden och vilka vackra bilder du visar!!!! Kram Maria

Ida sa...

Jag känner verkligen igen paniken man får av att ha tappat ngt. Så skönt att det finns ärliga människor. Vad fint ni har det i hallen och vilken underbar man du har.

Ha det så gott.
Många kramar Ida

Maria - Villa Krutbruket sa...

Åh vad glad jag blir, tack så hemskt mkt :D
Månnga kramar!!!